קראוות בני זייד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

قراوة بني زيد
קראוות בני זייד מיער אום צפא
קראוות בני זייד מיער אום צפא
טריטוריה הרשות הפלסטיניתהרשות הפלסטינית הרשות הפלסטינית
נפה רמאללה ואל-בירה
אוכלוסייה
 ‑ בכפר 3,730[1] (2016)
אזור זמן UTC +2

קראוות בני זייד (ערבית: قراوة بني زيد) הוא כפר פלסטיני המשתייך לנפת רמאללה ואל-בירה של הרשות הפלסטינית ונמצא 22 ק"מ צפונית מערבית לרמאללה. לפי נתוני הלשכה הפלסטינית המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2016 מנתה אוכלוסיית קראוות בני זייד 3,730 תושבים[1]. קראוות בני זיד נמצאת בשליטה מלאה של הרשות הפלסטינית, שכן היא ממוקמת בתוך שטח A. סמוך למסגד הכפר נמצאו שרידי בריכה רומית, כ-60 מטרים מתחת לפני הקרקע.

ממלחמת ששת הימים ב -1967 נמצא הכפר תחת שלטון ישראלי, ולאחר הסכמי אוסלו הוא נכלל בתוך שטח A. מאז 2004 לא נערכו בכפר בחירות, והוא מנוהל על ידי מועצה הכוללת נציגים מכל אחת מהמשפחות שנבחרה אז על ידי ראש העיר. כ -70% מהכפר תומך במפלגת העם הפלסטיני (המפלגה הקומוניסטית), והשאר תומכים בפת"ח, בחמאס או בחזית העממית. כ -60% מכוח העבודה מובטלים.

אטימולוגיה

קראוות בני זייד קרוי על שמו של השבט הערבי בני זייד, שהשתקע בעיר לאחר הניצחון האיובי המוסלמי, נגד הצלבנים בשנת 1187. המילה "קראוות" בשם בכפר מקורה מהמילה הערבית "קרן", שפירושה "נקודה מרכזית", ומתייחסת לכך ששהכפר ממוקם בין הערים הגדולות שכם, יריחו וירושלים. יש גם דעות כי המילה "קראוות" מקורה במילה "קירה", שפירושה "מקום שמכבד אורחים". לדברי פלמר, השם הוא "העיירות של בני זייד, במחוז בני זייד".

היסטוריה

כלכלה

הענפים הכלכליים העיקריים בקראוות בני זייד הם חקלאות ותעשיות מסורתיות. שטח אדמות הכפר הוא כ-8,000 דונם, 30% מתוכם שטח בנוי, 30% נוספים מכוסים בגידולים או בוסתנים, וה -40% הנותרים הם כבישים או קרקע שאינה בשימוש. הגידולים העיקריים הם עדשים, ירקות, טימין (זעתר) ומרווה, ומלבדם קיימים גם גידולי ענבים זיתים ותאנים. התעשיות המסורתיות כוללות קליעת סלים מעץ זית[דרושה הבהרה], צמר ועור, וכן ייצור מזון, בעיקר גבינות.

כ -60% מאוכלוסיית העובדים בכפר מובטלים. 40% המועסקים עובדים בעיקר בחקלאות, במסחר פשוט או בהוראה, וחלק מהתושבים עובדים במשרדי הממשלה הפלסטינית ברמאללה. בכפר ישנם שני מסגדים, חמאם, ספריה, מועדון חברתי לבני נוער, ומועדון נשים.

מנהל

קראוות בני זייד נשלטת על ידי מועצת הכפר. הבחירות אינן מתקיימות, אלא המועצה, שיש לה נציגים מהמשפחות הבולטות של הכפר, בוחרת ראש עיר. הסיעה הפוליטית העיקרית היא מפלגת העם הפלסטינית (PPP) ולפת"ח, חמאס והחזית העממית לשחרור פלסטין יש השפעה קטנה על הכפר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קראוות בני זייד בוויקישיתוף

הערות שוליים