הסוכנות להגנת הסביבה (ארצות הברית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הסוכנות להגנת הסביבה של ארצות הברית
United States Environmental Protection Agency
מידע כללי
תחום שיפוט ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
תאריך הקמה 2 בדצמבר 1970
מנהל מייקל רייגן
מטה מרכזי וושינגטון די. סי.
עובדים 15,913 (2013)
תקציב 7.901 מיליארד דולר (2013)
www.EPA.gov
המטה של EPA בוושינגטון די. סי.
האזורים האדמיניסטרטיביים של הסוכנות להגנת הסביבה בארצות הברית

הסוכנות להגנת הסביבה של ארצות הבריתאנגלית: United States Environmental Protection Agency, בקיצור EPA) היא סוכנות בממשל הפדרלי של ארצות הברית שנוצרה למען הגנה על בריאות האדם והסביבה, על ידי הוראה ואכיפה של רגולציה אשר מבוססת על חוקים שנחקקו בקונגרס.[1] היא גם עוסקת במחקר בנושא איכות הסביבה. הקמת הסוכנות הוצעה על ידי הנשיא ריצ'רד ניקסון והחלה לפעול ב-2 בדצמבר 1970, כשנחתם צו נשיאותי המורה על הקמת הסוכנות. הצו אושרר בוועדות השימוע בסנאט ובבית הנבחרים.

מנהל הסוכנות ממונה בידי נשיא ארצות הברית ומאושר בסנאט. EPA אינה מחלקה בתוך הקבינט הנשיאותי, אך מנהלה מקבל חשיבות בשל היותו בדרגת חבר קבינט. סמכויות האכיפה של EPA כוללים הטלת קנסות, עיצומים, וכן כלים נוספים. הסוכנות גם עובדת עם תעשיות ורמות ממשלה שונות, לצורך תוכניות מגוונות למען מניעת זיהום ושימור אנרגיה, אשר נעשות בהתנדבות. הסוכנות מקנה סמכויות מסוימות של התרה, ניטור ואחריות אכיפה למדינות וכן לשבטים אינדיאנים המוכרים על ידי הממשל הפדרלי.

מטה הסוכנות ממוקם בוושינגטון די. סי., ויש לה משרדים אזוריים עבור כל אחד מעשרת האזורים שלה.

היסטוריה

תחילה בשנות החמישים ולאורך שנות השישים, הקונגרס הגיב לחשש הגובר בקרב הציבור בנוגע להשפעת פעילות האדם על הסביבה. דרך חקיקה מרכזית לטיפול בחשש זה הייתה הכרזה על מדיניות לאומית סביבתית.[2] החוק שלבסוף עסק בעניין היה "National Environmental Policy Act"‏ (1969, PL 91-190). הסנאטור הנרי ג'קסון הציע ועזר לכתוב את החוק S 1075, אשר למעשה הפך לחוק לעיל ב-1969. החוק נחתם על ידי הנשיא ריצ'רד ניקסון ב-1 בינואר 1970. החוק היה לאחד מתוך מספר חוקים סביבתיים מרכזיים שנחקקו בשנות השבעים. הוא הציג מדיניות לאומית למען הגנה על הסביבה ויצר מועצה העוסקת באיכות סביבתית (CEQ) במשרד המעשי של נשיא ארצות הברית.

לצורך יישום המדיניות הלאומית, החוק הצריך הצהרה מפורטת של השלכות סביבתיות תהיה מוכנה עבור פעולות פדרליות מרכזיות המשפיעות במידה ניכרת על הסביבה. ה"הצהרה המפורטת" תיוחס בסופו של דבר כהצהרת השפעה סביבתית (EIS). בשנות השבעים הציע הנשיא ניקסון ארגון מחדש באמצעות צו נשיאותי אשר יגבש סמכויות רבות של הממשלה הפדרלית תחת סוכנות אחת, שתקרא הסוכנות להגנת הסביבה. הצעת הייעול עברה ביקורת בבית הנבחרים ואושרה בו ובסנאט.[3] החוק החדש התבסס על חוק שקדם לו, הנקרא "Resources and Conservation Act of 1959", שהוצא בידי הסנאטור ג'יימס מוראי ממונטנה.

הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) החלה להטיל לראשונה רגולציה על גזי חממה במקומות ניידים ונייחים של זיהום אוויר, בשם חוק אוויר הנקי, אשר נחקק עוד ב-1963, רק ב-2 בינואר 2011. סטנדרטים לזיהום במקומות ניידים ונייחים כלולים תחת סעיפי החוק.

במאי 2013, שינה הקונגרס את שם המטה של הסוכנות על שמו של הנשיא ביל קלינטון, כ"בניין הפדרלי ע"ש ויליאם ג'פרסון קלינטון" ("William Jefferson Clinton Federal Building").‏[4]

אזורי EPA

כל משרד אזורי של EPA אחראי בתוך מדינותיו על יישום תוכניות הסוכנות, פרט לתוכניות מסוימות שהונחו על גבן של המדינות בעצמן.

כל משרד אזורי מיישם תוכניות על שמורת אינדיאנים, פרט לכאלה המיועדות לרשויות של השבטים האינדיאנים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Our Mission and What We Do", 8 December 2010.
  2. ^ Luther, Linda. "The National Environmental Policy Act: Background and Implementation" (PDF). Congressional Research Service. Retrieved 21 October 2013.
  3. ^ Environmental Protection Agency. "When and how was EPA Created?", . Retrieved 6 February 2013
  4. ^ E.P.A. Building Re-named for Clinton, New York Times, July 17, 2013
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

הסוכנות להגנת הסביבה (ארצות הברית)34498228Q460173