הכנסייה האפיסקופלית בירושלים והמזרח התיכון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הכנסייה האפיסקופלית בירושלים והמזרח התיכון
The Episcopal Church in Jerusalem and the Middle East
מגדל קתדרלת סנט ג'ורג' בירושלים המהווה מרכז חשוב לכנסייה האפיסקופלית.
מגדל קתדרלת סנט ג'ורג' בירושלים המהווה מרכז חשוב לכנסייה האפיסקופלית.
שורשים, סיווג והנהגה
דת נצרות
זרם הכנסייה האנגליקנית

הכנסייה האפיסקופלית בירושלים והמזרח התיכון היא פרובינציה כנסייתית של הכנסייה האנגליקנית העולמית. בפרובינציה שלוש דיוקסיות: דיוקסיית ירושלים, הכוללת את ישראל, הרשות הפלסטינית, ממלכת ירדן, סוריה ולבנון, ומונה 7,000 מאמינים ב-28 קהילות שונות;[1] דיוקסיית קפריסין והמפרץ, הכוללת את קפריסין, חצי האי ערב ועיראק, ודיוקסיית איראן. עד לשנת 2020 הייתה דיוקסיית מצרים חלק מן הפרובינציה, ומאז הפכה לפרובינציית אלכסנדריה הנפרדת. בראש כל דיוקסיה עומד בישוף-נשיא (פרימט, אך לא ארכיבישוף). כלל הנטבלים בפרובינציה מונים 35,000 איש ב-55 קהילות.

הכנסייה בישראל

הכנסייה נוסדה ב-1841 על ידי הכומר מייקל סולומון אלכסנדר, שהגיע לירושלים בשנה זו ופתח את בית התפילה האנגליקני הראשון בארץ ישראל בסמוך לשער יפו. בתחילה הכנסייה הייתה משותפת לאנגליקנים וללותרנים הגרמנים המקומיים. ב-1898 נבנתה בירושלים קתדרלת סנט ג'ורג' ששימשה כמרכז חשוב של הכנסייה מאז. ב-1905, על אף שהכמורה הוסיפה להיות בריטית בעיקרה ולהתמנות מחו"ל, הקימו המאמינים הערבים מועצה מארגנת שייצגה את קהל ההדיוטות[2]. בשנת 1970 הכירה ממשלת ישראל בכנסייה האפיסקופלית בשם "העדה האוונגלית האפיסקופלית" כעדה דתית מוכרת[3], וזאת לאחר שמועצת המאמינים המקומית והמאמינים האירופים הסכימו להתאחד תחת שם זה[4][5].כתוצאה מהכרה זו ניתנה לעדה אוטונומיה מסוימת בניהול ענייניה הפנימיים, וכן היא מפעילה בית דין דתי הפוסק בענייני המעמד האישי של בני העדה.

פרט לקהילה בקתדרלת סנט ג'ורג' בירושלים, פועלות כיום תשע קהילות אפיסקופליות ברמלה, יפו, ריינה, נצרת, חיפה, שפרעם, עכו, כפר יסיף ותרשיחא[6]

הערות שוליים


ערך זה הוא קצרמר בנושא נצרות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

הכנסייה האפיסקופלית בירושלים והמזרח התיכון41283695Q1347345