עידוד טרור על ידי הרשות הפלסטינית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספל עם דמותו של של "המהנדס", יחיא עיאש, מחבל שהפך למותג ברחוב הפלסטיני

עידוד טרור על ידי הרשות הפלסטינית נעשה באמצעות שימוש בגופים רשמיים העומדים לרשותה, או לרשות באי כוחה, כחלק מהסכסוך הישראלי-פלסטיני. הקמפיין כולל סרטונים ושירים המעודדים מעשי טרור ורצח יהודים, הנצחת מחבלים שביצעו פיגועי התאבדות או שנהרגו על ידי ישראלים במהלך ביצוע פיגוע או ניסיון פיגוע, תשלומי משכורות למחבלים שנאסרו על ידי מדינת ישראל בעקבות ביצוע פיגועים, או לבני משפחותיהם של מחבלים שנהרגו והכנסת חומרי הסתה לתוכנית הלימודים בבתי הספר ברשות.

יחס למחבלים

הנצחת מחבלים

הרשות מנציחה מחבלים שביצעו פיגועים על מנת להאדיר את שמם. טורנירי ספורט וקבוצות ספורט נקראים על שם מחבלים שונים, כדוגמת טורניר על שם זיאד דעאס שביצע את פיגוע התאבדות בחדרה ב-2005 שנרצחו בו שישה ונפצעו שלושים[1]. מחנות קיץ, בתי ספר, טקסי סיום ואירועי ספורט, נקראו על שמה של דלאל מוגרבי, שהובילה את הפיגוע בכביש החוף בשנת 1978 בו נרצחו 35 ישראלים[2]. טהאר חאמד, שצלף ב-10 ישראלים במחסום צה"ל בשנת 2002, זכה בעיתון הרשמי של הרשות לכינוי "גיבור האינתיפאדה"[3][4].

האדרת מחבלים

בנאום שנשא יו"ר הרש"פ אבו מאזן ב-2008, ששודר בטלוויזיה הפלסטינית, שיבח את המחבלים היושבים בכלא הישראלי בעקבות ביצוע פיגועים קטלניים[5].

ב-2015 נאם אבו מאזן בערוץ הטלוויזיה של הרשות הפלסטינית ונשא דברי ברכה לפעולות המוראביטון ולפעולות הג'יהאד שנעשו על מנת להגן על הר הבית מיהודים[6]:

אנו מברכים אתכם, אנו מברכים את מוראביטאת והמוראבטין, אנו מברכים כל טיפת דם שנשפכה למען ירושלים, שכן זהו דם נקי וטהור, דם שנשפך למען הא-ל, ברצון אללה. כל שהיד יגיע לגן עדן וכל פצוע יזכה בגמול מן הא-ל... אל-אקצא שלנו, כנסיית הקבר שלנו, ואין להם זכות לטמא אותם ברגליהם המטונפות. לא נאפשר להם, ונעשה את כל שביכולתנו כדי להגן על ירושלים

באוגוסט 2018 הוציא מכון ממרי דו"ח בנושא "תנועת הפת"ח והרשות הפלסטינית בראשות מחמוד עבאס: שבחים למחבלים ולבני משפחותיהם ותמיכה בדיור למשפחות שהידים" שמציג דוגמאות לתמיכה המוסדית והמוראלית של הרש"פ ותנועת פת"ח במחבלים ובמאבק המזוין נגד ישראל[7].

באוקטובר 2022 שרת הבריאות הפלסטינית שיבחה בישיבת הממשלה של הרשות הפלסטינית את חוליית הטרור גוב האריות, שביצעה סדרה ארוכה של פיגועי ירי ומטענים, ואמרה: "ברכות לגוב האריות, לשהידים, לאסירים ולכל התושבים בשכם"[8].

בינואר 2023 שר הדתות הפלסטיני הוציא מכתב לאנשי הדת במסגדים המשבח את השאהידים והאסירים והגדיר את הנאמנות לשהידים ולאסירים כ"כנשק החזק ביותר בעימות עם ישראל"[9].

ב2019 העניק עבאס זכי בשבתו כחבר הוועד המרכזי של פתח, אות הוקרה למשפחתו של עמר אבו לילא, מחבל שביצע פיגוע דקירה וירי באזור אריאל.[10]

ב2023 זכי הביע תמיכה לטבח שביצעו מחבלי חמאס בישובי עוטף עזה, ואמר שהוא מודה להם על "המוכנות לפעולת ה-7 באוקטובר".[11] שר ברשות הפלסטינית מטעם פת"ח, מועיד שעבאן, קרא בלוויתם של מחבלים שנהרגו בקרבות עם צה"ל בטול כרם במהלך מלחמת חרבות ברזל, חלקם קצינים במגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית, לאחדות כוללת בין כל הכוחות הפלסטינים במאבק המזוין נגד הכיבוש, והבהיר שהרשות הפלסטינית מחויבת למאבק זה. בהמשך מסמך רשמי של משרד ההקדשים של הרשות יצא בהוראה למטיפים והדרשנים במסגדים לקרוא לרצוח אזרחים יהודים ולהצטרף ללחימה לצד החמאס.[12] ב-19 בנובמבר הוציא משרד החוץ הפלסטיני הודעה שבה הוא מכחיש את הטבח של החמאס וטוען כי הרג האזרחים בוצע על ידי חיל האוויר הישראלי.[13]

תשלומי משכורות למחבלים ולמשפחותיהם

ערך מורחב – תשלומי הרשות הפלסטינית למחבלים ולמשפחותיהם

בשנת 2004 חוקקה הרשות חוק (19) לפיו כל פלסטיני או ערבי ישראלי שנאסר בישראל בגין פעולת טרור כנגד יהודים במסגרת הסכסוך הישראלי-פלסטיני, זכאי למענק חודשי שנע בין 1,400 ש"ח לחודש, ל-12,000 ש"ח לחודש. גובה התשלום נגזר בהתאמה למספר שנות המאסר. בנאום שנשא יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס, בפני הטלוויזיה הפלסטינית הרשמית בפברואר 2018, אמר כי תשלומים אלו הם "חובתנו הלאומית, האנושית והמוסרית, וחובת המאבק. זה נתמך מההנהגה ומהממשלה הפלסטינית".

הסתה לטרור במדיה ובאמצעים נוספים

דו"ח שפרסם המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה לגבי "אינתיפאדת היחידים" שהחלה שנת 2015, הציג את המדיה החברתית כגורם שאפשר למעשה את גל הטרור. על פי הדו"ח, הרשתות החברתיות סייעו בהפצת שמועות ושקרים, רטוריקה שמטרתה לעורר זעם המוני, הדרכות מעשיות לביצוע מעשי טרור יעילים, מודלים לחיקוי ותמריצים חברתיים לבצע פעולות טרור[14]. גם החמאס וגם הפת"ח אמנם קידמו באופן רשמי מחאות המוניות, אולם הפת"ח - על אף שבמקרים מעטים קידמו חשבונותיו מסרים המעודדים שימוש באלימות, דוגמת יידוי אבנים - היה מתון משמעותית לעומת החמאס וגורמים אחרים שריכזו את השיח הקיצוני והאלים ביותר. סרטוני תעמולה רבים הופצו ברשתות החברתיות בספטמבר 2015, כאשר חלקם שמו דגש על קריאות לצופים לנקוט בפעולה דוגמת "קבלו את ההחלטה בעצמכם, אל לחכות למנהיגים" או פניית "מתי תביע את זעמך?". במקרים רבים הופיעה הסכין ככלי ששימוש בו עשוי להביא לשינוי, ובמקרים מסוימים הוצגה מפורשות דקירת יהודים או חיילים כמעשה המתבקש. בהמשך התגברה מגמה זו בסרטונים שהפיץ החמאס ברשתות החברתיות. סרטונים רבים בשבועות אלו היו מצוירים וכוונו לקהל צעיר, ואחרים יועדו במיוחד עבור נשים[15]. הרשתות החברתיות בלטו כמדיה המאפשרת הגעתם של תכנים אלו, המותאמים במיוחד עבור קהלים מסוימים, אל הקהל אותו הם מנסים לשלהב.

בתקופת המהומות בישראל ב-2021 נכנס הקשר בין הטרור לרשתות החברתיות למרכז השיח התקשורתי, והתופעה קיבלה את הכינוי העיתונאי "אינתיפאדת הטיקטוק" או "טרור הטיקטוק"[16][17][18][19] - זאת על אף שטיקטוק לא הייתה הפלטפורמה העיקרית ששימשה לקידום מעשי טרור, אלא ככל הנראה טלגרם[20]. משטרת ישראל והשר לביטחון פנים, אמיר אוחנה, ייחסו לרשתות החברתיות גורם מעודד הסתה[21][22]. במהלך המהומות ניתח ארגון "Fake Reporter" את פעילות הרשת מצד יהודים שקראו לאירועי אלימות כלפי אזרחים ערבים או רכושם, ועל פי ניתוחו מרבית פעילות זו בוצעה בעשרות קבוצות סגורות, בעיקר בטלגרם, ובהם נוטרו אלפי תכנים אלימים לרבות סרטונים המציגים אלימות מפורשת, חדשות כזב ויזמות לביצוע פעולות אלימות. בעקבות הניתוח בזמן אמת, סגרו גורמים מהרשות המבצעת חלק מקבוצות אלו כבר במהלך גל המהומות, ועל פי עדויות ברשתות החברתיות גם ביצעו מעצרים[20]. בכלי התקשורת הוצגו סרטונים בעלי אופי אלים שהפכו ויראלים ברשת הטיקטוק ובפלטפורמות רשת אחרות, בהם מספר ערבים ישראלים הצטלמו כשהם נוקטים באלימות והשפלה כלפי יהודים בישראל, בעיקר בעלי חזות חרדית[23].

בסוף אפריל 2022, עם סיום חודש הרמאדן, פרסמה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה כי נבחנו למעלה מ-14,000 פרסומים ברשתות החברתיות אשר אותרו על ידי צה"ל ושב"כ. לאחר הבחינה הוחלט לפנות לרשתות החברתיות בנוגע ליותר מ-10,000 פרסומים הכוללים תוכן המסית לפעולות אלימות ופעילות טרור, לרבות פרסומים מפורשים שקראו לדקור, לדרוס, לירות ולהרוג; פרסומים אשר לעגו לנרצחים וקראו להעלות את מספר ההרוגים בפעולות. חלק מהפרסומים התמקד בשיבוח המפגעים ובמעשיהם; כינויים כגיבורים ומביאי ברכה; פרסומים של דברי שבח המלווים בסרטונים של חלוקת ממתקים וחגיגות אשר התרחשו בעקבות כל פיגוע ופרסומים של סרטונים ותמונות מזירות הפיגועים המלוות בקריאות שמחה. בנוגע לרשת החברתית פייסבוק התקבלו 7,700 תלונות, הוגשו 5,438 בקשות למחיקת תכנים ו-4,186 מתוכם הוסרו. ברשת טיקטוק טופלו 2,339 תלונות והוסרו 1,600 תכנים מסיתים. בטוויטר מתוך 1,534 תכנים מסיתים הוסרו 434[24][25].

גרפיטי של צלבי קרס ודגל אש"ף לצד כיתוב בשבח חמאס, הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני ומוחמד דף על קיר בעיירה חווארה, אוקטובר 2023.[26]

במלחמת חרבות ברזל

באוקטובר 2023, בעקבות פריצת מלחמת חרבות ברזל, משרד ההקדשים ברשות הפלסטינית פרסם שורת הנחיות ומסרים לקראת דרשות יום השישי במסגדים, ביניהם מסרי הסתה וקריאה לרצח יהודים.[27] ימים ספורים לאחר מכן רוססו צלבי קרס על קיר בעיירה חווארה, בה עובר כביש 60.[28]

עלילות על מדינת ישראל

גורמים ברשות הפלסטינית פרסמו במקרים שונים עלילות שיקריות על מדינת ישראל ועל היהודים, הדומות באופיין לעלילות דם אנטישמיות, מתוך מטרה ללבות שנאה כלפי מדינת ישראל. מספר פעמים נטען על ידי גורמים שונים ברש"פ שמסגד אל-אקצא בסכנה כי היהודים רוצים להחריבו[29]. ב-2009 הוחלט בוועידת הפת"ח שישראל רצחה את יאסר ערפאת[30]. ב-2015 טען הנציג הפלסטיני באו"ם שישראל גונבת איברים של פלסטינים[31]. מספר פעמים הופצו על ידי הרשות הפלסטינית תכנים מתוך הפרוטוקולים של זקני ציון[32] ביוני 2016 טען אבו מאזן על בימת הפרלמנט האירופי שרבנים קיצוניים מעודדים מתנחלים להרעיל בארות של פלסטינים[33]. במהלך חג הפורים בשנת 2018 פורסם באתר סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" המזוהה עם תנועת פת"ח שהיהודים משתמשים בדם מוסלמי לאפיית אוזני המן[34]. במהלך מגפת הקורונה ישראל הואשמה בהפצת הקורונה בכוונה ברשות הפלסטינית[35].

חומרי לימוד בעלי אופי מסית

בדו"ח שפרסם ב-2015 ארגון מבט לתקשורת פלסטינית (PMW), נחשפה רשימה של יותר מ-20 בתי ספר של הרשות הפלסטינית שנקראו על שם מחבלים. במעקב שבצע הארגון בזמן שעבר, התברר שעוד עשרות בתי ספר שימשו להאדרת מחבלים, אם בשמות בתי הספר ואם בשילוב תמונות המחבלים בסמלים, יצירות והנצחה בפעילויות שונות. בעקבות דיווח שהועבר על מימון בית ספר על שם דלאל מוגרבי, המחבלת מפיגוע כביש החוף, בכספים שנתרמו מנורווגיה, משרד החוץ הנורווגי פנה לרשות הפלסטינית בדרישה להחזרת כספי התרומות[36].

באוגוסט 2019 בכינוס של ועדת האו"ם למיגור אפליה גזעית (CERD) שהתקיים בז'נבה הציג מנכ"ל IMPACT-se, מרכוס שף, דוגמאות להסתה לאלימות, אנטישמיות ושנאה בתוכנית הלימודים הפלסטינית. בנאום בפני חברי הוועדה דרש שף שכל הדוגמאות המסיתות יוסרו מהספרים. בעקבות זאת פרסמה הוועדה בסוף החודש דו"ח הקורא לרשות הפלסטינית להוציא מספרי הלימוד שלה את כל התמונות והטקסטים המכילים הסתה לשנאה, אלימות ואנטישמיות[37].

באפריל 2021 הפרלמנט האירופי העביר ברוב קולות ובאופן תקדימי החלטה המגנה בחריפות את אונר"א על כתיבה, לימוד ושימוש בחומרי חינוך המסיתים לשנאה ואלימות, כלפי ישראל וכלפי יהודים, בבתי הספר של סוכנות הסיוע לפליטים פלסטינים של האו"ם[38].

במרץ 2022 עיכב האיחוד האירופי את העברת סיוע כלכלי לרשות בהיקף של מעל 200 מיליון יורו, ממנו משלמת הרשות את משכורות פקידיה האזרחיים. החלטת האיחוד האירופי באה בהיענות לבקשת ממשלת הונגריה שלא לתמוך ברשות הפלסטינית בגין הסתה המופיעה בספרי הלימוד של משרד החינוך הפלסטיני[39]. בעקבות עיכוב הכספים מכון IMPACT-se פרסם מחקר שניתח את ספרי הלימוד החדשים של משרד החינוך הפלסטיני. המחקר העלה כי הם מכילים תוכן קיצוני יותר מספרי הלימוד הקודמים, וכי חומרי הלימוד כוללים תכנים המסיתים למעשי טרור נגד יהודים, כולל קריאה לרצח יהודים על בסיס דתי[40][41]. בעקבות המחקר הפרלמנט האירופי העביר החלטה המגנה בחריפות את השימוש לרעה בכספי האיחוד האירופי[42].

פיגועים שבוצעו על ידי אנשי מנגנוני הביטחון

רצח יוסף טבג'ה

ערך מורחב – רצח יוסף טבג'ה

בשנת 2000 נרצח יוסף טבג'ה קצין משמר הגבול על ידי שוטר פלסטיני במהלך סיור משותף.

רצח בן יוסף לבנת

ערך מורחב – רצח בן יוסף לבנת

בשנת 2011 נרצח בן יוסף לבנת על ידי שוטרים פלסטינים שירו על קבוצה של חסידי ברסלב שנכנסו לקבר יוסף.

נפילת בר פלח

בשנת 2022 נפל רס"ן בר פלח בהתקלות עם חמושים פלסטינים אחד מהם היה מאנשי מנגנוני הביטחון.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ עקיבא לם, ערוץ 20, עושים כבוד לרוצחי הילדים, באתר ynet, 30 ביוני 2015
  2. ^ אליאור לוי וסוכנויות הידיעות, בלגיה גילתה שהפלסטינים קראו לבית ספר על-שם מחבלת - והקפיאה מימון, באתר ynet, 10 באוקטובר 2017
  3. ^ האדרת מחבלים וטרור, באתר מבט לתקשורת הפלסטינית (PMW)
  4. ^ אברהם בלוך, ‏נפצע בפיגוע ותובע מהרשות הפלסטינית 20 מיליון ש"ח, באתר "סרוגים", 27 במאי 2020
  5. ^ האדרת מחבלים וטרור, באתר מבט לתקשורת פלסטינית
  6. ^ מחמוד עבאס על עליית יהודים להר הבית: אין להם זכות "לטמא" את המתחם "ברגליהם המטונפות", סרטון בערוץ "PMWHebrew", באתר יוטיוב (אורך: 00:57)
  7. ^ הפת"ח והרש"פ בראשות עבאס: דברי שבח למחבלים ותמיכה בדיור למשפחות השהידים, באתר ממרי - המכון לחקר תקשורת המזרח התיכון
  8. ^ ציוץ של כאן חדשות ברשת החברתית אקס (טוויטר), 24 באוקטובר 2022
  9. ^ בעקבות הסתה לרצח יהודים: שרים בממשלה דורשים לעצור שר פלסטיני, באתר ערוץ 7, ‏ח' בשבט תשפ"ג 30.01.23, 7:22
  10. ^ האדרת מחבלים וסיוע להם של פתח והרשות הפלסטינית: המקרה של עמר אבו לילא, שרצח שני ישראלים באזור אריאל, באתר מרכז המידע למודיעין וטרור, ‏04/07/2019
  11. ^ https://twitter.com/assafgibor/status/1713282443942248510, X (formerly Twitter)
  12. ^ הרש"פ במפגן תמיכה בטרור: "זה יהודי, בוא והרוג אותו", באתר עכשיו 14, ‏20/10/2023
  13. ^ עמית סגל, משרד החוץ הפלסטיני: מסוקי קרב, באתר רוטר, ‏19/11/2023
  14. ^ יוסי קופרווסר והירש גודמן, המסר והסכין: מה עומד מאחורי ההתקוממות הפלסטינית ב-2015 ומה לא הבין הדרג המדיני והצבאי, באתר המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, ‏15 נובמבר 2020
  15. ^ גלעד גמליאל וצוות נוסף האמון על הדו"ח, הסתה ברשתות החברתיות: הדלק והמפוצץ של האלימות הפלסטינית, באתר מרכז ירושלים לענייני ציבור
  16. ^ אתר למנויים בלבד אלחנן שפייזר, ‏במדינה לא מתפקדת, גם סרטוני טיקטוק הופכים לאינתיפאדה, בעיתון מקור ראשון, 25 באפריל 2021
  17. ^ אינתיפאדת הטיקטוק, באתר ערוץ 20
  18. ^ אינתיפאדת הטיקטוק: נעצר צעיר ערבי ששפך קפה רותח על יהודי בשער שכם והעלה לרשת, באתר חדשות כל העולם, 19 באפריל 2021
  19. ^ דורון מצא, ‏כשהשכונה מריחה את החולשה, באתר ישראל היום, 24 באפריל 2021
  20. ^ 20.0 20.1 עומר כביר, דו"ח טכנולוגיגל עכור של אלימות ושנאה שוטף את הרשתות החברתיות, באתר כלכליסט, 16 במאי 2021
  21. ^ ברוך שפירא, שוב מהומות בירושלים • המשטרה מאשרת: "הסרטונים ברשת גרמו להסתה", באתר JDN - חדשות, ‏24 באפריל 2021
  22. ^ אוחנה פרסם פוסט על המהומות בירושלים, פעילי הימין הקיצוני לא הוזכרו, באתר וואלה!‏, 23 באפריל 2021
  23. ^ יניב הלפרין, "טרור הטיקטוק"? לא רק המבצעים אחראים, באתר אנשים ומחשבים, 19 באפריל 2021
  24. ^ מחלקת הסייבר חושפת: כך נלחמים בהסתה הערבית ברשתות, באתר ערוץ 7, 1 במאי 2022
  25. ^ דיגיטל 14, ההסתה הערבית ברשתות: למעלה מ-5,000 פוסטים הוסרו ב-3 שבועות, באתר עכשיו 14, 13 באפריל 2022
  26. ^ צלבי קרס ודגלי אש"ף על חומה בחווארה, באתר ערוץ 7, 24 באוקטובר 2023.
  27. ^ עמית סגל, באתר Telegram
  28. ^ צלבי קרס ודגלי אש"ף על חומה בחווארה, באתר ערוץ 7, 24 באוקטובר 2023
  29. ^ נדב שרגאי, עלילת 'אל-אקצא בסכנה', ספריית מעריב • המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, 2012
  30. ^ סלימאן אל-שאפעי, ‏הפת"ח: ישראל רצחה את ערפאת, באתר ‏מאקו‏‏, ‏6 באוגוסט 2009‏, עלילה: ישראל רצחה את ערפאת, באתר מבט לתקשורת הפלסטינית
  31. ^ רן דגוני, וושינגטון, ‏הפלסטינים: ישראל קוצרת איברים מאנשינו; ישראל: עלילת דם, באתר גלובס, 5 בנובמבר 2015עלילה: ישראל גונבת איברים של פלסטינים באתר מבט לתקשורת הפלסטינית
  32. ^ רועי נחמיאס, הרשות מפיצה את הפרוטוקולים של זקני ציון, באתר ynet, 11 במאי 2005
    עלילה: "הפרוטוקולים של זקני ציון" באתר מבט לתקשורת הפלסטינית
  33. ^ nrg חדשות, חופי עמוס ואסף גבור, שלב אחר שלב: כך נוצרה עלילת המתנחלים מרעילים מים, באתר nrg‏, 26 ביוני 2016, יואל גולובנסקי, עלילת המים הפלסטינית: הסתה פרועה נגד ישראל, באתר מידה, 25 בפברואר 2014
  34. ^ ח"כ קסניה סבטלובה, ‏הפלסטינים מפרסמים שהיהודים משתמשים בדם מוסלמי לאפיית אוזני המן, באתר מעריב אונליין, 14 במרץ 2018
  35. ^ אתר למנויים בלבד אסף גבור, ‏עלילות דם מודרניות: ישראל מואשמת בהפצת הקורונה, בעיתון מקור ראשון, 17 במאי 2020
    נדב העצני, ‏שעה שישראל מסייעת במאבק בהתפשטות הווירוס - הפלסטינים בודים עלילות אנטישמיות, באתר מעריב אונליין, 18 באפריל 2020
  36. ^ אריאל כהנא, זעם בנורבגיה: הפלסטינים הקימו מרכז נשים ע"ש מחבלת, באתר nrg‏, 28 במאי 2017
  37. ^ איתמר אייכנר, האו"ם דורש מהפלסטינים: הסירו תכנים מסיתים מספרי הלימוד, באתר ynet, 31 באוגוסט 2019
  38. ^ איתמר אייכנר, לראשונה: האיחוד האירופי גינה את אונר"א על תכנים מסיתים בספרי לימוד, באתר ynet, 28 באפריל 2021
  39. ^ ברוך ידיד, יש מחיר: לחץ על הרש"פ לחדול מתמיכה בטרור ומהסתה, באתר עכשיו 14, 21 במרץ 2022
  40. ^ "היהודים שולטים בעולם": האמת על מה שלומדים בבתי הספר הפלסטינים, סרטון בערוץ "כאן חדשות", באתר יוטיוב (אורך: 02:23)
  41. ^ מחקר: הילדים הפלסטינים לומדים לרצוח יהודים, באתר ערוץ 7, 12 באפריל 2022
  42. ^ איתמר אייכנר, גינוי אירופי לספרי הלימוד - וביקורת על שר החינוך הפלסטיני: "סקנדל מוחלט", באתר ynet, 7 במאי 2022
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

עידוד טרור על ידי הרשות הפלסטינית37638975Q112054146