CNN

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף סי אן אן)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
CNN
פרטי הערוץ
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
סוג חדשות
תאריך השקה 1 ביוני 1980
בעלות Turner Broadcasting System
שפה אנגלית
אזור קליטה כל העולם
פורמט תמונה HDTV) 1080i)
זמינות
HOT אפיק 205
yes אפיק 102
פרטנר tv אפיק 81
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
הסמל הרשמי CNN 2019

CNN (ראשי תיבות באנגלית: Cable News Network – "רשת חדשות בכבלים") היא רשת טלוויזיה אמריקנית המתמקדת בשידורי חדשות ואקטואליה, שמרכזה באטלנטה. עם השקתו בשנת 1980, CNN היה ערוץ הטלוויזיה הראשון שסיפק סיקור חדשות 24 שעות ביממה, והיה ערוץ החדשות הראשון בארצות הברית.

הרשת נמצאת בבעלות תאגיד וורנר מדיה השייך, החל מ-2018, לחברת AT&T[1]. נכון לספטמבר 2018, יש ל-CNN כ-90 מיליון בתי אב מנויים (97.7% ממשקי הבית עם כבלים) בארצות הברית. בשנת 2019 דורגה CNN במקום השלישי בצפייה בקרב רשתות חדשות הכבלים, אחרי פוקס ניוז ו-MSNBC. מחוץ לצפון אמריקה, ברחבי העולם משודר ערוץ האחות CNN International בלמעלה מ-212 מדינות וטריטוריות.

הערוץ משודר בישראל ב-yes באפיק 102, ב-HOT באפיק 205 ובפרטנר tv באפיק 81.

היסטוריה

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
מטה הרשת באטלנטה

הערוץ הוקם על ידי איש העסקים טד טרנר והעיתונאי היהודי אמריקאי ריס שונפלד, שהיה המנכ"ל הראשון של הערוץ[2].

הערוץ החל לשדר ב-1 ביוני 1980 בשעה 17:00. שעון המזרח. לאחר הקדמה של טד טרנר, צוות המגישים דייוויד ווקר ולויס הארט שידר את מהדורת החדשות הראשונה של הערוץ. ברט ריינהרדט, סגן נשיא בכיר של הערוץ עם השקתו, שכר את מרבית 200 העובדים הראשונים של הערוץ, כולל עורך החדשות הראשון של הרשת, ברנרד שו[3].

לאחר שידור הבכורה שלה, הרשת הרחיבה את טווח השידור שלה למספר ספקי טלוויזיה בכבלים ולוויין, כמה אתרי אינטרנט. המשרדים הראשיים של הערוץ נמצאים באטלנטה, ג'ורג'יה, אולם גם בלונדון ובהונג קונג נמצאים מרכזי פעילות חשובים. בסך הכל, לרשת 42 שלוחות ברחבי העולם, מתוכן 11 בארצות הברית, והיתר נמצאות בערים מרכזיות בעולם. אחת מהשלוחות נמצאת בירושלים. בנוסף, לרשת שבעה מרכזי הפקה. יותר מ-900 תחנות מקומיות מסונפות (המקבלות גם חדשות ותכנים באמצעות שירות Newswire CNN Newsource), וכמה רשתות אזוריות בשפות זרות ברחבי העולם. הצלחת הערוץ הפכה את המייסד טד טרנר לאיל תקשורת ובעל המניות הגדול ביותר בתאגיד המדיה טיים-וורנר[4].

ערוץ נלווה, CNN2, הושק ב-1 בינואר 1982 ושידר מחזור רציף של שידורי חדשות 24 שעות. הערוץ, שלימים נודע כ-CNN Headline News ואחר כך בשם HLN, התמקד בסופו של דבר בסיקור חדשות חיות בתוספת תוכניות ראיונות בשעות הערב.

ב-1985 התרחבה הרשת מחוץ לגבולות ארצות הברית, עם השקת ערוץ "CNN International" המסקרת אירועים שונים ברחבי העולם ומשדרת ב-212 מדינות. הסיקור בשידור חי של אסון מעבורת החלל צ'לנג'ר ב-1986 ואירועי כיכר טיין-אן-מן ב-1989 תרם לגידול בפופולריות הערוץ בארצות הברית ובעולם. ב-1991 תרמה מלחמת המפרץ רבות לפרסום הערוץ. CNN סיקרה את המלחמה מהשטח, באופן אינטנסיבי ותוך שיתוף פעולה הדוק עם הצבא והממשל האמריקני. כתב הרשת פיטר ארנט, סיקר את המלחמה מבגדאד לאחר שכל שאר צוותי הטלוויזיה עזבו, והביא ל-CNN מוניטין של רשת שמביאה דיווחים חיים מהשטח. הישג נוסף של הרשת היה סיקור אירועי פיגועי 11 בספטמבר, ובמיוחד העלייה המהירה לשידור בשעה 8:49, שלוש דקות בלבד לאחר התרסקות המטוס הראשון על המגדל הצפוני של מרכז הסחר העולמי, והייתה לרשת החדשות הראשונה שדיווחה על האירוע[5].

ב-30 באוגוסט 1995 הושק אתר האינטרנט של CNN, והפך עד מהרה לאחד האתרים הפופולריים ברשת.

באוקטובר 1996, התמזגה קבוצת "טיים וורנר" עם חברת האם של CNN ‏Turner Broadcasting System, שהוקמה על ידי טד טרנר. הקבוצה הממוזגת כללה החזקות בחברות כבלים, ערוצי טלוויזה, אולפני קולנוע, עיתונים ומגזינים שונים והייתה חברת המדיה והבידור הגדולה בעולם[6]. בשנת 2000 מוזגה לתוך הקבוצה גם ספקית האינטרנט אמריקה און ליין[7].

בשנת 2005 הערוץ שידר אל למעלה מ-88 מיליוני בתים בארצות הברית ולכ-900 אלף חדרי מלון.

הצלחתה של CNN הביאה להקמתם של ערוצי חדשות נוספים המשדרים במתכונת הדומה לה, כגון BBC World Service ופוקס ניוז.

ערוצים ייעודיים ומקומיים

במהלך השנים, CNN השיקה רשתות ספין-אוף בארצות הברית ובמדינות אחרות. הערוצים הפועלים נכון לשנת 2021 כוללים את:

  • CNN International - הגרסה הבינלאומית של הערוץ
  • HLN
  • CNN en Español (אנ') - ערוץ חדשות בספרדית שהושק ב-17 במרץ 1997
  • CNN Brazil - ערוץ חדשות ברזילאי שהושק ב־15 במרץ 2020.
  • CNN צ'ילה - ערוץ חדשות צ'יליאני שהושק ב-4 בדצמבר 2008.
  • CNN en Español
  • CNN TÜRK - ערוץ חדשות טורקי.
  • CNN-News18 - ערוץ חדשות הודי.
  • CNN אינדונזיה - ערוץ חדשות אינדונזי שהושק ב־17 באוגוסט 2015. (בבעלות משותפת עם Trans Corp)
  • CNNj - ערוץ חדשות יפני.
  • CNN הפיליפינים - ערוץ חדשות פיליפיני שהושק ב-16 במרץ 2015.
  • CNN פרימה חדשות - ערוץ חדשות צ'כי. (שהושק ב-3 במאי 2020. מורשה לקבוצת פרימה)

CNN השיקה גם מיזמים בטלוויזיה ובאינטרנט שאינם פועלים עוד, כולל:

  • CNNfn - ערוץ חדשות עסקים וכלכלה
  • CNN Italia - ערוץ חדשות איטלקי
  • CNN Money Switzerland

שירות הזרמת מדיה

ברבעון הראשון של שנת 2022 תשיק הרשת את שירות הזרמת המדיה הבלתי-תלוי "+CNN" למנויים בתשלום, באמצעות יישום מחשב נפרד[8].

פעילות בישראל

CNN הקימה שלוחה בירושלים שלושה חודשים לאחר שעלתה לשידור, בספטמבר 1980. הרשת חתמה על הסכם עם אולפני הבירה ירושלים ששימשו בסיס לשידורי חדשות על ישראל והמזרח התיכון. והיא הציבה מספר עיתונאים ואנשי מערכת בירושלים[9]. משרדי החברה בירושלים גדלו בעקבות סיקור אירועים דוגמת מלחמת לבנון הראשונה והאינתיפדה הראשונה וכללו עשרות עובדי הפקה, צלמים ועורכים[10]. הרשת נהגה לסקר באופן נרחב אירועים בישראל, חלקם בשידור חי[11].

בשנת 2000, הודיעה CNN על השתתפות במכרז להקמת ערוץ החדשות הייעודי בישראל יחד עם רון לאודר ואולפני הבירה[12], אך לבסוף הקבוצה לא ניגשה למכרז[13].

בשנת 2012, צמצה הרשת באופן משמעותי את פעילותה בישראל[10].

בשנת 2015, מונתה חברת "טלית תקשורת" של המפיק יהודה טלית לנציגת הרשת בישראל[14].

בנובמבר 2019, הכריזו ממשלת ישראל ו-CNN על שיתוף פעולה בקמפיין שמציג פעילויות ישראליות למען תושבי אפריקה. במהלך הקמפיין הוצגו סרטונים שהופקו על ידי CNN במימון ובסיוע ישראליים, אשר הראו פרויקטים ומיזמים ישראליים שנעשו ביבשת[15].

שידור בישראל

שידורי הערוץ בישראל החלו בשנת 1989 עם פריסת שירות הטלוויזיה בכבלים בישראל באופן חוקי. חברת "מתב – מערכות תקשורת בכבלים" הייתה הראשונה לשדר את הערוץ[16]. בהמשך שידרו את הערוץ כל חברת הכבלים שהוקמו, וגם החברה הממוזגת HOT[17]. סיקור אירועי מלחמת המפרץ ב-1991 תרמו לפופולריות של הערוץ בישראל, עם עדכונים ששידרה בזמן אמת מהשטח. בסוף 2011 הודיעה HOT על הפסקת שידורי הערוץ והחלפתו בערוץ החדשות MSNBC[18]. בנובמבר 2016 חזרה HOT לשדר את הערוץ[19].

הערוץ משודר ב-yes הטלוויזיה בלוויין מאז הקמתה, אך בספטמבר 2012 הודיעה על הפסקת שידורי הערוץ עקב מחלוקת כספית[20]. YES אחר כך הגיע להסדר וממשיכה לשדר את הערוץ[21].

בפברואר 1999 חתמה חברת הסלולר פרטנר תקשורת על הסכם לשיתוף פעולה עם CNN, לפיו סיפקה פרטנר למנוייה חדשות עדכניות בטכנולוגיה הסלולרית GSM, השירות אפשר למנויים לקבל על צג הטלפון דיווחי חדשות עדכניים, מידע בורסאי, עדכני ספורט, עדכון מזג אוויר ועוד[22]. ביוני 2005 על CNN הסכם פלאפון תקשורת לשידור הערוץ למנויי הדור ה-3 (3G)[23].

בפברואר 2008 חתמו רדיו חיפה ו-CNN על הסכם שיתוף פעולה. במסגרתו ספק רדיו חיפה שירותי חדשות ל-CNN וקיבל דיווחים מכתביו בעולם. רדיו חיפה היא תחנת הרדיו הראשונה במזרח התיכון שחתמה על הסכם עם CNN[24].

בשנים 2015–2019 שודר הערוץ בסלקום tv[25].

טענות על יחס הערוץ כלפי ישראל

כנגד CNN נטען[דרושה הבהרה] כי היא נוקטת במדיניות אנטי-ישראלית בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני[26]. כך למשל טען הפרשן הפוליטי האמריקני בן שפירו במהלך מבצע צוק איתן, כי CNN מסקרת את המבצע באופן המוטה לטובת הצד הפלסטיני בסכסוך[27][28].

במאי 2021 התפרסם שלאחר גביע העולם ב-FIFA 2014 פרסם עיתונאי של CNN בשם איידל ראג'ה פוסטים בו הילל את אדולף היטלר, שיבח את השואה, כתב כי "העולם צריך עוד כמותו" וחתם את הפוסט עם "הייל היטלר". בעקבות זעם עצום שנגרם מכך כלפי CNN, דובר החברה, מאט דורניק, טען שמעולם אפילו לא שמע את שמו של ראג'ה והבטיח שהנושא ייבדק. לאחר כמה שעות דורניק הצהיר שראג'ה היה עובד עצמאי ולא עובד של CNN, והודיע על פיטוריו לאלתר בעקבות אמירות אלו.[29]

הסכסוך מול הנשיא טראמפ

כבר החל מהבחירות המקדימות לנשיאות ארצות הברית 2016, היחסים בין טראמפ לרשת היו מתוחים. טראמפ וצוות הקמפיין שלו האשימו את ערוץ CNN בעוינות מכוונת כנגד טראמפ והמפלגה הרפובליקנית[30][31]. במהלך הקמפיין לאחר הבחירות המקדימות טראמפ אף הצהיר כי רשת CNN רוצה שקלינטון תיבחר לנשיאות[32], וכינה יחד עם תומכיו את ראשי התיבות של הרשת כ"רשת החדשות של משפחת קלינטון" (באנגלית: "Clinton's News Network")[33].

במהלך תקופת העימותים בין טראמפ להילרי קלינטון פורסם כי הרשת העבירה במכוון את השאלות שיישאלו בעימותים לקמפיין קלינטון, מה שגרר סערה ובעקבות הפרסום התנצלה הרשת ופיטרה את העובדת שהדליפה את השאלות[34][35].

עם היבחרות טראמפ לנשיאות בנובמבר 2016 ועד עזיבת הבית הלבן ב-2021, נהיו היחסים עוינים אף יותר[36], אשר הגיעו למצבים בהם הנשיא הנבחר טראמפ כינה את רשת CNN במסיבת העיתונאים הראשונה לאחר הבחירות כרשת של "חדשות מזויפות" ("Fake News")[37] ולאחר מכן גם כ"אויבת העם"[38]. באותה מסיבת עיתונאים סירב טראמפ להעניק לכתב CNN ג'ים אקוסטה רשות לשאול שאלות. אקוסטה טען כי המהלך "בלתי הולם"[37] .

במהלך שנת 2017 צוותו של טראמפ פרסם סרטון בו טראמפ מכה את לוגו רשת CNN[39], מה שגרר ביקורות כלפי טראמפ מכל קצוות הקשת הפוליטית בארצות הברית.

עוד באותה שנה הצהיר טראמפ כי CNN תוקפים אותו בצורה לא הוגנת, וכי "הציבור מבחין בכך"[40].

במסיבת העיתונאים בבית הלבן מיד לאחר קבלת תוצאות בחירות אמצע הקדנציה ב-2018 טראמפ הצהיר כי הסקרים של CNN "אינם מדויקים"[41] (לטענתו לכאורה במכוון) ואף התעמת עם כתב CNN, ג'ים אקוסטה, אשר לטענת טראמפ תקף אותו בשאלות קשות ועוינות וסירב להעביר את המיקרופון כאשר התבקש. טראמפ כינה את אקוסטה כ"אדם חצוף ונוראי"[41] ו"ש-CNN צריכה להתבייש בעצמה שהוא עובד אצלה"[41]. עוד הוסיף טראמפ לאקוסטה ורשת CNN כי "כאשר אתם משדרים חדשות מזויפות, אתם אויבי העם"[41].

לאחר אותה מסיבת העיתונאים השירות החשאי הודיע לאקוסטה כי הוא אינו רשאי להיכנס לבית הלבן עד להודעה חדשה[42]. טראמפ ספג ביקורות רבות, לרבות ביקורת מ"פוקס ניוז", אשר עד עתה נחשבה לרשת החדשות שתמכה בו בצורה ברורה[43]. זמן קצר לאחר מכן פסק בית המשפט כי כתב CNN רשאי לחזור לשדר מהבית הלבן[44].

בנובמבר 2020 השוותה מגישת CNN כריסטיאן אמנפור את ממשל טראמפ לממשל הנאצים והתנצלה לאחר מכן[45].

עם עזיבת טראמפ את הבית הלבן בינואר 2021, כינתה הרשת את תקופת הנשיאות שלו כ"מזעזעת"[46].

באוקטובר 2021 גינתה הרשת את הנשיא טראמפ בטענה שבמקרה שלו אי אפשר לרדת יותר נמוך, לאחר שזה מתח ביקורת על מזכיר המדינה, קולין פאוול, אשר נפטר יום לפני כן [47] (לכאורה בגלל שהצביע למפלגה הדמוקרטית מהיותו רפובליקני - מה שנתפס בעיני טראמפ כבגידה פוליטית[48]).

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ וול סטריט ג'ורנל, ‏מיזוג AT&T-טיים וורנר: יריית הפתיחה בקרב נגד ענקיות ההייטק, באתר גלובס, 13 ביוני 2018
  2. ^ שולמית קיסרי, החדשות, כמו שלא נראו אף פעם, באתר ynet, 7 במאי 2002
  3. ^ שירות רויטרס, ‏השדרן ברני שו הפתיע את צופי CNN בהודעת פרישה "לטובת גינון ומשפחה", באתר גלובס, 12 בנובמבר 2000
  4. ^ רונן לב, ‏טד טרנר, בעל המניות הגדול ביותר בטיים וורנר, יעזוב את מועצת המנהלים שלה, באתר גלובס, 26 בפברואר 2006
  5. ^ קארין ג'יימס, קטסטרופה מתגלגלת בשידור חי, באתר הארץ, 13 בספטמבר 2001
  6. ^ שירות בלומברג, ‏טיים וורנר: תמנון מדיה, באתר גלובס, 11 בינואר 2000
  7. ^ אליאב אללוף, ‏המיזוג הגדול, המפץ הגדול, באתר גלובס, 20 בינואר 2000
  8. ^ Hayes, Dade (July 19, 2021). CNN Confirms Launch Of Stand-Alone Streaming Service CNN+ In Q1 2022. Deadline Hollywood. Retrieved July 26, 2021
  9. ^ הסכם בין "אולפני הבירה" לרשת טלוויזיית־כבל אמריקאית, דבר, 28 בספטמבר 1980
  10. ^ 10.0 10.1 לי-אור אברבך, ‏CNN מצמצמת פעילות בישראל ומפטרת עובדים, באתר גלובס, 23 בינואר 2012
  11. ^ צוות מיוחד של CNN יסקר את ועידת ירושלים לעסקים 96', באתר גלובס, 7 בנובמבר 1996
    שירות גלובס, ‏CNN ובלומברג יקימו אולפנים מיוחדים בוועידת ישראל לעסקים, באתר גלובס, 22 בנובמבר 2012
  12. ^ אביבה קרול, ‏CNN במגעים להקמת ערוץ חדשות מקומי, באתר גלובס, 16 באוגוסט 2000
  13. ^ אביבה קרול, ‏CNN ואולפני הבירה בבעלות רון לאודר, בין המתעניינים במכרז ערוץ החדשות היעודי, באתר גלובס, 20 בנובמבר 2000
  14. ^ לי-אור אברבך, ‏CNN ישוב להוט? טרנר שכרה את טלית לייצגה בישראל, באתר גלובס, 9 ביוני 2015
  15. ^ אריאל כהנא, ‏לראשונה: שיתוף פעולה של ממשלת ישראל ורשת סי.אן.אן, באתר ישראל היום, 29 בנובמבר 2019
  16. ^ פי 40 מהפיראטים, מעריב, 17 בנובמבר 1989
  17. ^ אביבה קרול, ‏CNN: חברות הכבלים בישראל הפכו אותנו לשעיר לעזאזל, באתר גלובס, 31 ביולי 2002
  18. ^ רועי ברק, ‏ערוץ החדשות MSNBC יחליף את ערוץ CNN בהוט, באתר גלובס, 16 בנובמבר 2011
  19. ^ יונתן כיתאין, ‏החל מהיום: ערוץ החדשות CNN חוזר להוט, באתר גלובס, 1 בנובמבר 2016
  20. ^ לי-אור אברבך, ‏לאחר 20 שנה: ערוץ החדשות CNN יורד מהמסך הישראלי, באתר גלובס, 19 בספטמבר 2012
  21. ^ לי-אור אברבך, ‏ערוץ CNN נשאר בישראל - הגיע להסדר עם yes, באתר גלובס, 27 בנובמבר 2012
  22. ^ מאת אפי לנדאו, ‏פרטנר תשתף פעולה עם רשת CNN להעברת חדשות למנויי החברה, באתר גלובס, 24 בפברואר 1999
  23. ^ יעל גאוני, ‏פלאפון תעביר את ערוץ CNN בשידור חי למנויי הדור ה-3, באתר גלובס, 29 ביוני 2005
  24. ^ יעל גאוני, ‏CNN מגיעה לחיפה: חתמה על הסכם עם רדיו חיפה, באתר גלובס, 17 בפברואר 2008
  25. ^ לי-אור אברבך, ‏החל מהחודש: ערוץ CNN יעלה גם בסלקום TV, באתר גלובס, 6 בספטמבר 2015
  26. ^ CNN’S ANTI-ISRAEL BIAS SURFACES AGAIN 3 באפריל 2019 באתר CAMERA; מערכת ישראל היום, ‏ישראל ל-CNN ו-CBS: "עיתונות שקרית", באתר ישראל היום, 24 בדצמבר 2015
  27. ^ בן שפירו מפריך את התקפות ההסתה של CNN על ישראל, באתר WesternJournalism, ‏2014(הקישור אינו פעיל, 14.6.2020)
  28. ^ מאות מפגינים מול משרדי CNN על ההסתה נגד ישראל, TimesOfIsrael, ‏2014
  29. ^ "העולם צריך עוד היטלר": עיתונאי שהועסק על ידי CNN התגלה כאנטישמי, באתר מעריב אונליין, 17 במאי 2021
  30. ^ סוכנויות הידיעות, CNN ביקשה מהדמוקרטים שאלות לריאיון עם טראמפ, באתר www.makorrishon.co.il
  31. ^ Dylan Byers CNN, The media unload on Donald Trump - CNNPolitics, CNN
  32. ^ Donald Trump's FULL roasts of Hillary Clinton at Al Smith charity dinner, נבדק ב-2021-09-23
  33. ^ Trump attacks media; calls CNN “Clinton News Network”, Free Press Journal (באנגלית)
  34. ^ ערוץ 7, הדלפת שאלות לקלינטון: CNN תמנה חוקר?, באתר ערוץ 7
  35. ^ אמי טנרי, עובדת CNN הדליפה את שאלות העימות לקלינטון, באתר www.makorrishon.co.il
  36. ^ דגוני, רן (2017-11-29). "טראמפ תוקף את CNN הבינלאומית; הרשת משיבה מלחמה". Globes. נבדק ב-2021-09-23.
  37. ^ 37.0 37.1 'You are fake news': Trump attacks CNN and BuzzFeed at press conference, the Guardian, ‏2017-01-11 (באנגלית)
  38. ^ ערוץ 2, אתר חדשות (2017-02-18). "טראמפ (שוב) נגד התקשורת: "אויבת העם"". Globes. נבדק ב-2021-09-23.
  39. ^ "הוא עוד יגרום לרצח": טראמפ פרסם סרטון שבו הוא "מכה" את CNN - וואלה! חדשות, באתר וואלה!, ‏2017-07-03
  40. ^ Trump takes questions from CNN reporter, נבדק ב-2021-09-24
  41. ^ 41.0 41.1 41.2 41.3 Trump clashes with Jim Acosta in testy exchange, נבדק ב-2021-09-24
  42. ^ "White House suspends credentials for CNN's Jim Acosta". BBC News (באנגלית בריטית). 2018-11-08. נבדק ב-2021-09-24.
  43. ^ Brian Flood, Trump on CNN’s Jim Acosta: ‘If he misbehaves, we’ll throw him out’, Fox News, ‏2018-11-16 (באנגלית אמריקאית)
  44. ^ טראמפ לקח והשופט החזיר: עיתונאי CNN ישוב לעבוד בבית הלבן, באתר ynet, ‏2018-11-16
  45. ^ ynet (2020-11-17). "כריסטיאן אנמפור מ-CNN התנצלה על השוואת ממשל טראמפ לנאצים". Ynet. נבדק ב-2021-09-24.
  46. ^ Analysis by Stephen Collinson CNN, Analysis: Trump's disastrous end to his shocking presidency, CNN
  47. ^ Analysis by Chris Cillizza, CNN Editor-at-large, Analysis: Donald Trump (yet again) proves there's no bottom, CNN
  48. ^ "עשה המון טעויות": טראמפ ספד למזכיר המדינה המנוח ועורר סערה, באתר www.maariv.co.il


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

CNN33346947Q48340