יישום מחשב
יישום מחשב (אַפְּלִיקַצְיָה, מאנגלית: Application software), הוא סוג של תוכנת מחשב אשר מנצל את יכולות המחשב ישירות לביצוע משימות שאותן המשתמש מבקש לבצע באמצעות פלטפורמה מוגדרת.
ישומי מחשב שונים במהותם מ"תוכנות מערכת", המשמשות להפעלה ולניהול של מערכות מחשב ורשתות, ומכלי תכנות כמו מהדרים ומקשרים, בהם משתמשים כדי לתרגם ולשלב קוד מקור וספריות של תוכנת מחשב לתוך קובצי הרצה. יישומי המחשב יכולים להיות בעלי מטרה כללית (עיבוד תמלילים, דפדפני רשת, גיליון אלקטרוני, נגן מדיה וכדומה) או בעלי מטרה ספציפית (ניהול חשבונות, ניהול לוח זמנים, וכדומה).
מספר יישומי מחשב אשר נמכרים ביחד בחבילת אחת, מכונים "חבילת יישומים". Microsoft Office, ליברה אופיס, ו-IWork, אשר כל אחת מכילה מעבד תמלילים, גיליון אלקטרוני, ועוד מספר יישומים אחרים, הן דוגמאות טיפוסית לחבילות יישומים. ליישומים השונים בחבילת היישומים יש בדרך כלל ממשק משתמש אשר יהיה בעל מראה אחיד בכל התוכנות כדי להקל על המשתמש ללמוד כיצד להשתמש בכל אחד מן היישומים. לעיתים קרובות היישומים עשויים להיות בעלי יכולת לקיים אינטראקציה ביניהם בדרכים אשר יכולות להועיל למשתמש. לדוגמה, גיליון אלקטרוני יוכל להיות מוטמע בתוך מסמך של מעבד תמלילים, אף על פי שהוא נוצר ביישום גיליון אלקטרוני נפרד.
בסוגים שונים של מערכות משובצות מחשב (embedded systems), יישומי המחשב ומערכות ההפעלה בנויות בצורה כזאת שהמשתמשים לא יוכלו להבחין ביניהן – כגון תוכנות אשר משמשות להפעלת מכשירי וידאו טייפ ונגני DVD.
יישומים לטלפונים חכמים ולמחשבי לוח
- ערך מורחב – אפליקציית מובייל
קטגוריה מוכרת של יישומים היא האפליקציות הניידות, המותקנות על גבי טלפונים חכמים ובמחשבי לוח. ניתן למצוא יישומים ייעודיים כמעט לכל מטרה, כמו במחשב שולחני ולעיתים אף יותר מכך, ביניהם דפדפני רשת, צילום ועריכה, בריאות וכושר גופני, משחקים ועוד.
דוגמאות ליישומי מחשב
תוכנות תשתית עסקיות
תוכנות מידע
ניהול מידע:
דוקומנטציה:
תוכנות שיתופיות:
תוכנות המאפשרות גישה לתוכן
תוכנות לימודיות
- תוכנות בידור חינוכיות
תוכנות סימולציה
תוכנות לפיתוח מדיה
- תוכנות לארגון תמונות דיגיטליות
- תוכנות ליצירת / עריכת מדיה:
- תוכנות תלת מימד
- תוכנת אנימציה
- תוכנות גרפיקה
- תוכנות עריכת תמונות
- תוכנות עריכה לתמונות מפת סיביות
- תוכנות עריכה לגרפיקה וקטורית
- תוכנות עריכת וידאו
- תוכנות עריכת סאונד
- תוכנות עריכה לקצבי שמע דיגיטליים
- תוכנות סקוונסר
- תוכנות פיתוח דפי אינטרנט
תוכנות הנדסת מוצרים
תוכנות הנדסת חומרה:
- תוכנות הנדסה בעזרת מחשב (CAE – Computer-aided engineering)
- תוכנות תכנון בעזרת מחשב (CAD – Computer-aided design)
תוכנות הנדסת תוכנה:
- עורך שפת תכנות
- תוכנת מהדר
- סביבת פיתוח משולבת
- תוכנות ליצירת משחקים
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: יישום מחשב |
יישום מחשב38862239Q166142