לדלג לתוכן

טרילצ'ה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
טרילצ'ה
Trileçe
מאכלים
סוג עוגה
מטבח מקסיקני ואלבני
אזור מוצא דרום אמריקה
מוצא מקסיקומקסיקו מקסיקו
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים חלב וקמח

טרילצ'האלבנית: Trileçe; בספרדית: Torta de Tres Leches) היא עוגה הספוגה בחלב, חלב מאודה וחלב מרוכז ונחשבת לפופולרית במדינות חבל הבלקן ובאמריקה הלטינית[1][2].

העוגה מורכבת מקמח, ביצים, סוכר, תמצית וניל, מים, אבקת אפייה, חלב מרוכז, חלב ושמנת מתוקה[3].

שם העוגה נגזר ממרכיביה העיקריים ונהוג להגיש אותה כקינוח וכשהיא קרה[4].

העוגה נחשבת למאכל הלאומי של ניקרגואה[5][6].

היסטוריה

הטרילצ'ה הופיע לראשונה במאה ה-19 בניקרגואה[7].

במאה ה-20 הומצא במקסיקו קינוח מחלב מרוכז הנקרא טורטה דה לצ'ה המבוסס על עוגת הטרילצ'ה[8].

במהלך גל ההגירה הגדול והמהפכה הבין-תרבותית הגדולה שהתרחשה בין אירופה ליבשת אמריקה, הגיע הקינוח אל יבשת אירופה ומאז הפך לפופולרי באלבניה, סרביה, טורקיה, צפון מקדוניה וחלקים נוספים באירופה[9].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טרילצ'ה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında), Nefis Yemek Tarifleri, ‏2017-01-27 (בטורקית)
  2. Brad Hoskinson, Albanian Cookbook: Traditional Recipes for The Home Cook, Brad Hoskinson. (באנגלית)
  3. טרס לצ'ס טורקי, באתר www.orlihoffman.com
  4. The Rough Guide to Europe on a Budget, Rough Guides UK, 2012-05-17, מסת"ב 978-1-4093-5877-0. (באנגלית)
  5. South Florida Folklife, Univ. Press of Mississippi, 1994-01-01, מסת"ב 978-1-61703-455-8. (באנגלית)
  6. Steven Raichlen, Salud Y Sazon: 200 Recetas De LA Cocina De Mama Todas Bajas En Grasa, Sal Y Colesterol!, Rodale, 1998, מסת"ב 978-0-87596-474-4. (בספרדית)
  7. Carolina Avila, Sabor!: A Guide to Tropical Fruits and Vegetables and Central American Foods, Litografía e Imprenta LIL, 1997, מסת"ב 978-9977-47-226-3. (באנגלית)
  8. M. M. Pack, Fri., Feb. 13, 2004, Got Milk?™, www.austinchronicle.com (באנגלית אמריקאית)
  9. Creamy and sweet, tres leches cake is on the rise


טרילצ'ה39840651Q1579751