לדלג לתוכן

פיטיבייה (מאפה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
פיטיבייה

פיטיבייה או פטיבייהאנגלית: Pithivier; בצרפתית: Pithiviers) היא פאי ידוע מהמטבח הצרפתי[1].

על פי רוב מדובר במאפה עגול וסגור[1], הממולא בממרח שקדים[1].

המאפה עשוי שני דיסקים של בצק עלים, הנאפים עם מילוי ביניהם[1].

מילוי הפיטביה הוא לרוב קרובות קרם פרג'יפרן (קרם שקדים מתוק)[1], אך יש גם גרסאות בהן במאפה מלית מלוחה עם מילוי ירקות, בשר או גבינה[2].

באופן מסורתי נהוג לעטר את המאפה בקווי ספירלה[1]. פני המאפה מזוגגים באמצעות ביצה, ולאחר האפייה נהוג לפדר את פני המאפה באבקת סוכר[1].

היסטוריה

ככל הנראה, המאפה נוצר לראשונה בעיר פיטיבייה (Pithiviers) שבחבל סאנטר-עמק הלואר, ונקרא על שם העיר.

מנהגים

נהגו לאכול את המאכל בחגים נוצריים מסויימים.

קישורים חיצוניים

פיטיבייה מתוק
פיטיבייה מלוח

הערות שוליים


פיטיבייה (מאפה)32335760Q3389336