Within Our Lifetime
Within Our Lifetime - United For Palestine (בעברית: "בימי חיינו - מאוחדים למען פלסטין") הוא ארגון אקטיביסטי פרו-פלסטיני ואנטי-ציוני הפעיל בעיקר בניו יורק. הארגון הביע תמיכה בחמאס והתנגדות למדיניות ישראל, ובלט בנוכחותו במחאות בארצות הברית במלחמת חרבות ברזל.
מייסדת ומנהיגת הארגון היא הפלסטינית-אמריקאית נרדין קיסוואני.
פעילי הארגון הואשמו באנטישמיות ובתמיכה בטרור.
עמדות פוליטיות
הארגון תומך במספר עקרונות יסוד:
- תמיכה בזכות השיבה של הפלסטינים
- אנטי-ציונות
- תמיכה בזכות המרד של הפלסטינים
- אינטרנציונליזם
- אנטי-אימפריאליזם.
רוב פעילי הארגון הם פלסטינים אמריקאים, בעיקר סטודנטים באוניברסיטאות באזור ניו יורק. הקבוצה פעילה במיוחד באוניברסיטת העיר ניו יורק, שם למדה קיסוואני משפטים והנהיגה את פעילות הארגון סטודנטים למען צדק בפלסטין. קיסוואני נשאה נאומים פרו-פלסטיניים מספר פעמים באוניברסיטת העיר ניו יורק.
השם Within Our Lifetime ("בימי חיינו") משקף את שאיפתה של קיסוואני להקים מדינה פלסטינית על כל שטח מדינת ישראל עוד "בימי חיינו"[1]. הארגון משתף פעולה לעיתים קרובות עם הארגון "סטודנטים למען צדק בפלסטין", שעמדותיו דומות.
בהפגנות הארגון השתתפו מספר פעמים אנשי נטורי קרתא בניו יורק. בהפגנות מונף באופן תדיר הדגל הפלסטיני, אך נצפו בהן גם דגל חזבאללה, דגל קריית הוותיקן, דגל לבנון ודגל אלג'יריה.
לפי השקפת הארגון, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, ראש עיריית ניו יורק אריק אדמס, המפלגה הדמוקרטית וארגון הסוציאליסטים הדמוקרטיים של אמריקה הם "ציונים" התומכים בישראל. הארגון סירב לשתף פעולה עם תנועת "קול יהודי לשלום".
היסטוריה
ב-19 באפריל 2019 מחו פעילי הארגון נגד הג'נטריפיקציה בניו יורק באמצעות ריקודי דבקה במוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית.
במרץ 2022 נחסם חשבון האינסטגרם של הארגון לאחר שפרסם תמונות של המחבלות רסמיה עודה, שהורשעה בביצוע הפיגוע בסניף שופרסל בירושלים, וליילה ח'אלד, שהייתה חלק מחוליית טרור שחטפה את טיסת TWA 840.
בהפגנת הארגון בניו יורק ב-20 באפריל 2022 על רקע מהומות הר הבית תקפו המפגינים את מאט גרינמן, יהודי שהניח את דגל ישראל על כתפיו. שלושה פעילים נעצרו, ואחד מהם נדון ל-18 חודשי מאסר.
בנובמבר 2022 הארגון, יחד עם ארגונים פרו-פלסטיניים נוספים, קראו לשחרר את נאשמי קרן ארץ הקודש.
המחאה נגד מלחמת חרבות ברזל
פעילות הארגון בניו יורק גברה ובלטה לאחר מתקפת הפתע על ישראל ופריצת מלחמת חרבות ברזל. הארגון הביע תמיכה במתקפה, וערך ב-8 באוקטובר עצרת תמיכה בכיכר טיימס, וב-9 באוקטובר הפגין מול הקונסוליה הישראלית בניו יורק. הפגנות דומות נערכו גם לאחר מכן.
בהפגנה ב-10 בנובמבר 2023 בכיכר קולומבוס שרפו המפגינים את דגל ישראל, השחיתו את בניין הניו יורק טיימס, תלשו את דגלי ארצות הברית והתעמתו עם משטרת ניו יורק.
ב-17 בנובמבר פרסם הארגון מפה עם מיקומים של ארגונים הקשורים לישראל או תומכים בה, כולל מסעדות ישראליות, בטענה שאלה ארגונים "עם דם על הידיים"[2]. לאחר שורת גינויים הסיר הארגון את המפה מהרשתות החברתיות.
הפגנות נוספות נערכו בנובמבר ובדצמבר. באחת ההפגנות התעמתו חברי הארגון עם השחקן אלק בולדווין[3].
מינואר 2024 ואילך נערכו הפגנות רבות של הארגון, בין השאר בנמל התעופה הבין-לאומי ג'ון פ. קנדי, ברובע הברונקס, ליד מרכז הסרטן ממוריאל סלואן קטרינג, באוניברסיטת קולומביה, בכיכר יוניון ובמוזיאון ברוקלין[4]. בחלק מההפגנות התרחשו עימותים אלימים עם משטרת ניו יורק.
ב-9 בפברואר נחסמו עמודי האינסטגרם של הארגון ושל נרדין קיסוואני.
בעצרת של הארגון ב-30 במרץ לציון יום האדמה הושמעו קריאות המשבחות את חמאס ואת דובר חמאס אבו עוביידה[5].
באפריל 2024 לקחו פעילי הארגון חלק משמעותי בהתבצרות מפגינים בקמפוס באוניברסיטת קולומביה.
ב-10 ביוני נערכה בכיכר יוניון תערוכה לזכר קורבנות הטבח בפסטיבל נובה. חברי הארגון הפריעו למבקרים, תוך הנפת דגל חמאס ודגל חזבאללה וכרזות בהן נכתב "יחי ה-7 באוקטובר" ו"הציונים אינם יהודים ואינם בני אדם". חבר הקונגרס ריצ'י טורס, שביקר בתערוכה, גינה את פעולות הארגון.
ביקורת
מחאת הארגון נגד ישראל גונתה על ידי גורמים רבים, בהם הליגה נגד השמצה.
כמו כן, רבים טענו כי קיימת אנטישמיות בפעילויות הארגון, למשל, בתקרית ביוני 2024 בה הותקף חסיד חב"ד. נשמעה גם הטענה שהארגון תומך בטרור, בכך שהוא שיבח מעשי טבח נגד אזרחים ישראלים, ופעיליו הניפו את דגלי חזבאללה וחמאס. בין השאר, הפוליטיקאים אלכסנדריה אוקסיו-קורטז וג'מאל באומן, שהם בדרך כלל ביקורתיים כלפי ישראל, האשימו את הארגון באנטישמיות.
הערות שוליים
- ^ אמיר בוגן, ניו יורק, הפגנה בניו יורק למען העציר המנהלי ששובת רעב ברמלה: "סמל להתנגדות", באתר ynet, 30 באוגוסט 2022
- ^ איתן לשם, אחרי שהופיע במפה שסימנה "מסעדות ציוניות בניו יורק", שחר סגל מבהיר: "כשמאיימים עליי, הרפלקס שלי זה להזדקף", באתר הארץ, 20 בנובמבר 2023
- ^ ענבל חייט, צפו: השחקן אלק בולדווין נקלע להפגנה פרו פלשתינית - והתווכח עם המפגינים, באתר ישראל היום, 19 בדצמבר 2023
- ^ הארץ, מפגינים פרו־פלסטינים צבאו על מוזיאון ברוקלין והתעמתו עם שוטרים, באתר הארץ, 1 ביוני 2024
- ^ אלכסנדרה לוקש, משי אייד, ההפגנות בארה"ב מקצינות: קריאות "לתקוף את תל אביב", מחאה נגד זק"א, באתר ynet, 3 באפריל 2024
38895033Within Our Lifetime