שטרויזל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שטרויזל

שטרויזלגרמנית: Streusel) הוא ציפוי פירורים המקובל באפייה ומגדנאות שמקורו בגרמניה.

מרכיביו הבסיסיים של השטרויזל הם חמאה, קמח וסוכר. למתכון הבסיסי מקובל להוסיף תבלינים כמו קינמון או וניל, קקאו, לימון או אגוזים. בשטרויזל נהוג לצפות מאפינס, לחמים, פאיים ועוגות. בתחילה מעורבבים סוכר וחמאה רכה במעבד מזון. לאחר מכן מעורבב הקמח לתוך הבלילה עד להיווצרות פירורים ואלה מפוזרים על המאפה לפני אפייתו או במהלכה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

20367436שטרויזל