לדלג לתוכן

קראנץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
עוגת קראנץ במילוי פרג.
מריחת המלית על הבצק.

קראנץ (מוכר גם כבצק שמרים-עלים, בצק פלונדר ובצק שמרים כרוך) הוא עוגה עשויה מבצק שמרים בסיסי אותו מקפלים פעמים רבות (כמו בצק עלים או קרואסון) על מנת ליצור מרקם אוורירי. את הקראנץ ממלאים במליות שונות שהפופולריות הן שוקולד, פרג וגבינה ומעצבים אותו בצורה ייחודית.

מקור השם בגרמנית קראנץ - (kranz), מילה שמשמעותה זר, בגלל צורת העיצוב המסורתית של העוגה בתבנית קוגלהוף. אולם, כיום מקובל יותר לעצב קראנצים בתבנית מלבנית מוארכת.

לאחר גלגול הבצק המרוח במלית לרולדה חותכים אותה באמצעה לשני חלקים נפרדים ומפתלים אותם בצורת בורג.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


קראנץ22500432Q21588272