יום ליום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף עונג שבת (עיתון))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יום ליום
לוגו העיתון
לוגו העיתון
סוג שבועון
תדירות שבועי
פורמט דיגיטלי 
בעלים יוסי שינובר, אריאל קוניק
עורך ראשי יוחאי דנינו
תאריכי הופעה 1933–הווה (כ־91 שנים)
שפה עברית
מערכת רחוב גרניט 8, פתח תקווה
מדינה ישראל
http://www.yomleyom.co.il/

יום ליום הוא שבועון חרדי ספרדי. בעברו העיתון הרשמי של מפלגת שס ומועצת חכמי התורה.

היסטוריה

העיתון הוקם בשנת 1993 בהוראת הרב עובדיה יוסף. בשנים הראשונות הוא פעל כיומון ולאחר מכן הפך לשבועון. במשך שנים היה השבועון מזוהה עם מפלגת ש"ס, רבניה והעומדים בראשה.

בשנת 2003, לאחר שהעיתון נקלע לקשיים כלכליים וצבר חובות של כ-10 מיליון שקל, הוא נקנה בידי איש העסקים קובי מימון, שהעביר את מערכת העיתון למטה קבוצת אקויטל שבעלותו בפתח תקווה[1][2].

בשנת 2017 נקנה העיתון בידי נעמה עידן. בעקבות חילוקי דעות בין הנהלת העיתון והמפלגה, הודיע אריה דרעי על ניתוק הזיקה הרשמית בין שני הגופים ועל ייסוד עיתון חדש בשם "הדרך"[3]. באוגוסט 2017, הודיע עורך העיתון מ-1999, יצחק קקון, בטור מיוחד שלאחר 23 שנה בעיתון הוא עובר לעיתון הדרך[4]. כמה ימים לאחר מכן מונה שלמה בניזרי לעורך העיתון[5]. לאחר 8 שמונה חודשים התפטר בניזרי מהתפקיד, עקב חילוקי דעות בינו לבין נעמה עידן.

בראש חודש חשוון התשע"ח החל העיתון להוציא מהדורה חודשית בתפוצה של 50,000 עותקים[6]. בינואר 2018 הצטרפו כותבים חדשים לעיתון, בהם חגי הוברמן[7]. את העיתון עורך מרדכי הללויה (אחיין של אלי ישי), תחת שם העט "יוחאי דנינו". חצי שנה לאחר רכישת העיתון, פתחו עובדי העיתון בשביתה בטענה לפגיעה בזכויותיהם בגיבוי הסתדרות העובדים הכללית החדשה[8]. ביולי 2019 הוגשה בקשה לפירוק העיתון על ידי חברת הדפוס החדש בשל חדלות פירעון[9], ובחודש יוני 2019 מינה בית המשפט המחוזי מפרק זמני לעיתון, בהתאם לבקשת הכונס הרשמי[10].

בספטמבר 2019 נרכש העיתון על ידי יוסי שינובר ואריאל קוניק, מבעלי רשת קו עיתונות דתית[11]. סמוך לכך פרש משה שפיר מהעיתון.  

נכון לשנת 2022, העיתון נשלח בצורה דיגטלית בדואר אלקטרוני או בוואטספ אחת לשבוע.

כעיתון מפלגתי

מבנה העיתון

לעיתון היו ארבעה חלקים:

  • מוסף שבועי ובו כתבות מגזין וריאיונות, מדורים קבועים כגון "במה מדליקין" של קובי לוי, מדורים לנשים וצרכנות. בפתיח המוסף "מאמר פותח" של העורך יצחק קקון.
  • חדשות, כתבות חדשותיות ואקטואליה, בפרט ביחס למפלגת ש"ס ולרב עובדיה והקשורים אליו, וכן מאמרי השקפה ודעות, בעריכת הרב משה שפיר. כמו כן קיימים בו מדור כלכלה, יחצנות. בעבר כלל העיתון גם מוסף אקטואלי ובו כתבות, טורים ופרשנויות, בפרט טורים של מרדכי קידר ושל קובי לוי. במהלך שנת 2016 צורף מוסף זה לחלק החדשות.
  • עונג שבת, מגזין תורני בעריכה של הרב משה שפיר ובו כתבות היסטוריות ואקטואליות בנושאי קהילות, ישיבות, רבנים והלכה של יהדות ספרד, וכן מאמרי הלכה והשקפה, תוך הדגשת פסיקתו של הרב עובדיה יוסף ובניו. במגזין מדור דרשה לפרשת שבוע מהרב שלום כהן. עד לחודש סיוון תשע"ז הופיע במשך כמה שנים טור הלכתי של הרב יצחק יוסף.
  • יום צעיר, מגזין ילדים ובו כתבות, סיפורים, ציורים, חידות וקומיקס בעיצובו של יואב ון-דן-ברג.

לקראת חגים מצורפים לעיתון מוספים נוספים.  

מנכ"ל העיתון היה עו"ד רונן פרץ.

מאפייני העיתון אז

בנוסף למאפיינים הרגילים של העיתונות החרדית, העיתון דירג רבנים, מ"מאור ישראל", או "מרן" (כינויים של הרב עובדיה יוסף והרב שלום כהן, נשיא מועצת חכמי התורה), ועד "הרה"ג" (הרב הגאון) לאברך כולל תלמיד חכם. בעיתון לא צוינו בדרך כלל בגלוי מחלוקות פנימיות בש"ס, אך הוא היווה זירה חשובה למאבקי כוח פנימיים, המתבטאים במדרג תוארי הרבנים ובדיווח או בהשתקה של פעילות. לעומת זאת הובלטו בעיתון קריאות תיגר של הנהגת המפלגה על זרמים חרדיים ואחרים.

כמקובל בעיתונות החרדית, גם "יום ליום" אינו מפרסם תמונות של נשים, מדיניות שהתבטאה בין השאר בפרסום תמונת ממשלת ישראל ה-34 תוך מחיקת השׂרות המכהנות בה[12].

כעיתון עצמאי

כיום העיתון מופץ בפורמט דיגטלי וכולל ארבעה חלקים:  

  • חדשות, כתבות חדשותיות ואקטואליה בעריכתו של יוחאי דנינו, הכולל טורים קבועים באקטואליה מרוני רימון וניצן קידר, ומדורים קבועים: "בתפוצות" בעריכת יצחק כהן, "שיר של יום" ו"מונציפאלי" בעריכת חיים בוזגלו. כמו כן מופיעים טורי דעה של מובילי דעת קהל שונים תחת המדור "יחווה דעת". מדור תמונות רבנים "בחצרותם" ומדור שיווקי.
  • עונג שבת, מגזין תורני ובו כתבות היסטוריות ואקטואליות בנושאי קהילות, ישיבות, רבנים והלכה של יהדות ספרד, וכן מאמרי הלכה והשקפה, תוך הדגשת פסיקתו של הרב עובדיה יוסף ובניו. במגזין מדורים של הרבנים מאיר מאזוז, שלמה משה עמאר, ומדור "סוגיות מבית הדין" אותו כותב הרב עובדיה יוסף טולידאנו נכדו של הרב עובדיה יוסף וחתנו של הרב בן-ציון מוצפי, וכן מדור "בהורמנא" בו מנתחים סוגיות כשרותיות על פי פסיקתו של הרב עובדיה יוסף, אותו היה עורך הרב שי עמר משגיח בבד"צ בית יוסף, וכן טורים מהרב אביגדור חיות, והרב קסל רב כפר זוהרים. עורך "עונג שבת" הוא הרב עובדיה חן.
  • מרגלית, מוסף נשים העוסק בנושאי הורות, בריאות, אופנה ומתכונים בעריכתה של שיפי חריטן.
  • יום עסקים, מוסף כלכלה וצרכנות בעריכת נחמן שפירא ובו כתבות ופרשנויות מהשבוע החולף בנושאים כלכליים, וכן מדור קבוע לענייני נדל"ן צרכנות ורכבים

הקו של העיתון כיום הוא עצמאי ובלתי מפלגתי, אליו מתראיינים גם חברי כנסת ומועצות, וכן רבנים המשויכים למפלגת ש"ס, כך שעד לשנת ה'תשפ"א הופיע מדור שבועי עם חידושים של הרב שלום כהן, וגם רבנים המזוהים עם פלגים בציבור הדתי לאומי, העיתון מבקר לעיתים את התנהלות הפוליטקאים החרדים, מי שנחשב בעלי ההשפעה הרוחנית הם הרב מאיר מאזוז והרב שלמה משה עמאר, שאף מובאים שיעוריהם במוסף "עונג שבת". גם כיום בדומה לשאר העיתונות החרדית בעיתון לא מתפרסמות תמונות נשים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שלומי גולובינסקי וצבי אלוש, היזם קובי מימון רכש את שבועון ש"ס יום ליום, באתר ynet, 15 במאי 2003
  2. ^ אתר למנויים בלבד נתי טוקר, עורך הצללים: מה גילו עובדי העיתון החרדי על קובי מימון?, באתר TheMarker‏, 30 בינואר 2018
  3. ^ "דבר האבד":  החדש של ש"ס - 'הדרך', באתר כיכר השבת, 2017-07-30
  4. ^ ישי כהן, העורך הראשי יצחק קקון הודיע: אני עוזב את 'יום ליום', באתר כיכר השבת, ‏י"ז באב ה'תשע"ז, 09.08.17
  5. ^ ישי כהן, העורך החדש של 'יום ליום' - הרב שלמה בניזרי, באתר כיכר השבת, ‏12 באוגוסט 2017
  6. ^ אביחי אהרוני, פרסום ראשון: 'יום ליום' יופץ בעשרות אלפי עותקים ללא תשלום, 19 באוקטובר 2017
  7. ^ מנחם קולודצקי, חיזוק ל"יום ליום": כתבים חדשים הצטרפו, אקטואליק, 17/01/2018
  8. ^ חרדים לזכויות, באתר דבר ראשון, 19 בפברואר 2018
  9. ^ בקשה לפירוק השבועון החרדי יום ליום, באתר news1.co.il(הקישור אינו פעיל)
  10. ^ ליטל דוברוביצקי, ביהמ"ש מינה מפרק זמני לעיתון החרדי "יום ליום", באתר כלכליסט - www.calcalist.co.il, ‏2019-08-25
  11. ^ איציק אוחנה, ‏אלו הם הבעלים החדש של עיתון "יום ליום", באתר כיכר השבת, 17 בספטמבר 2019
  12. ^ קמפיין "השקופות": בטאון ש"ס מחק את השרות, באתר ynet, 21 במאי 2015


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29880841יום ליום