לדלג לתוכן

ספוף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
ספוף
سفوف
מאכלים
מוצא לבנון
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים כורכום וסולת

ספוף (ערבית: سفوف, עוגת כורכום) היא עוגה מהמטבח הלבנוני העשויה מכורכום וסולת ומצופה שקדים או שומשום. הספוף נאכל בעיקר באירועים דתיים, בימי הולדת, ומפגשים משפחתיים. העוגה מכילה גם סוכר, ביצים, אבקת אפייה, תמצית טעם אניס וצנוברים. זהו קינוח קל לאפייה שניתן גם להכין בתור עוגיות, שכן כל המרכיבים יכולים להיות משולבים ומעורבבים באותה הקערה לפני העברת התערובת למחבת משומנת ולאפיה. בדרך כלל שימון הדפנות של תבנית האפייה נעשה באמצעות טחינה גולמית ולא שמן, מרגרינה או חמאה כנהוג במטבח הסורי או הלבנוני.

קישורים חיצוניים

ספוף41312524Q7459736