מכללת סמית'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכללת סמית'
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

מכללת סמית'אנגלית: Smith College) הוא מוסד להשכלה גבוהה בבעלות פרטית בנורת'המפטון (מסצ'וסטס) המיועד לנשים בלבד. המוסד נוסד ב-1875 על ידי סופיה סמית' (אנ'). זוהי המכללה הוותיקה ביותר בהתאחדות "שבע האחיות", שבע המכללות הוותיקות והיוקרתיות לנשים בחופה הצפון-מזרחי של ארצות הברית (בהן גם מכללת רדקליף ומכללת ולסלי). קמפוס המכללה כולל גם מוזיאון לאמנות וגן בוטני שתוכנן על ידי פרדריק לו אולמסטד.

תוכנית הלימודים במכללה חופשית ומיועדת לתלמידות מצטיינות, לאחר תהליך קבלה קפדני. התלמידות יכולות לשלב קורסים מכל אחת מ-41 המחלקות האקדמיות במסגרת התואר. המכללה מעניקה תואר ראשון ותואר שני, עמם ניתן להמשיך לתואר דוקטור באוניבסריטאות המחקר. הרוח השלטת במוסד היא פרוגרסיבית ולגוף הנבחר המייצג את התלמידות משקל רב בהתנהלות המוסד.

בין בוגרות המוסד ניתן למנות את הגברות הראשונות של ארצות הברית ננסי רייגן וברברה בוש, הסופרת מרגרט מיטשל (מחברת "חלף עם הרוח"), המשוררת סילביה פלאת', הפעילה הפמיניסטית בטי פרידן, הסנאטורית תמי בולדווין, חברת בית הנבחרים של ארצות הברית ג'יין הרמן ואחרות.

נכון ל-2020 מדורגת המכללה במקום ה-17 בין המכללות בארצות הברית בדירוג US News and World Report.[1]

היסטוריה

סופיה סמית', אשר ירשה את הונו של אביה בגיל 65, ביקשה להשקיע אותו במוסד לילדים חרשים, עקב היותה חרשת מאז גיל 40. עם זאת, כאשר נפתח מוסד לחרשים בנורת'המפטון ב-1868, החליטה לפתוח מוסד להשכלה גבוהה לנשים, שיספק להן רמה אקדמית לא פחותה מזו הנהוגה במכללות הטובות ביותר לגברים. המוסד נפתח ב-1875 עם 14 תלמידות ו-6 מורים.[2]

ב-1890 תוכנן הקמפוס בתוך גן בוטני בשטח של 147 אקר על ידי פרדריק לו אולמסטד.

ב-1900 קיבלה אותליה קרומוול (אנ') תואר בוגר במכללת סמית'. בהמשך תהיה קרומוול האפרו-אמריקאית הראשונה שתקבל תואר דוקטור מאוניברסיטת ייל.

ב-1942 שימשה המכללה כבסיס האימונים לנשות ה-United States Naval Reserve (Women's Reserve) WAVES (חיל המילואים של צי ארצות הברית).[3]

ב-1961 קיבלת תואר בוגר נג'נדו מוואנגי (אנ'), הרופאה-האשה הראשונה בקניה.

ב-1981 הייתה המכללה המוסד הראשון לנשים שקבוצות הספורט שלו התקבלו ל-NCAA.[4]

ב-1999 הייתה המכללה המוסד הראשון לנשים שהעניק תואר בהנדסה.[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מכללת סמית' בוויקישיתוף
* Horowitz, Helen Lefkowitz. Alma Mater: Design and Experience in the Women's Colleges from Their Nineteenth-Century Beginnings to the 1930s, Amherst: University of Massachusetts Press, 1993 (2nd edition).


הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מכללת סמית'32634241Q49204