מגדל טריביון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מגדל טריביון
מגדל טריביון הנאו-גותי בשיקגו
מגדל טריביון הנאו-גותי בשיקגו
מידע כללי
שימוש משרדים
כתובת שדרות מישיגן צפון 435, שיקגו, אילינוי
מדינה ארצות הברית
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה 19231925 (כשנתיים)
אדריכל ג'ון מיד האוולס וריימונד הוד
מידות
גובה 141 מטרים מטר
קואורדינטות 41°53′26″N 87°37′25″W / 41.890426°N 87.62367°W / 41.890426; -87.62367
(למפת שיקגו רגילה)
 
מגדל טריביון
מגדל טריביון

מגדל טריביוןאנגלית: Tribune Tower) הוא גורד שחקים שתוכנן בסגנון נאו-גותי וממוקם בשדרות מישיגן צפון 435, שיקגו, אילינוי, ארצות הברית. הבניין מתנשא לגובה של 141 מטרים והוא בעל 36 קומות. הוא תוכנן על ידי משרד האדריכלים האוולס והוד במסגרת תחרות אדריכלית שנערכה בשנת 1922. הבניין נמצא ברשימת המבנים בעלי מעמד היסטורי עירוני ומהווה חלק בלתי נפרד מהרובע ההיסטורי מישיגן-ווקר. בניין טריביון שיקגו המקורי נבנה בשנת 1868 ונהרס כליל בשרפה הגדולה של שיקגו בשנת 1871.[1]

המגדל הוא ביתם של מערכת העיתון שיקגו טריביון, טריביון מדיה וטרונק בע"מ. ידוע גם בשמו הקודם "הוצאת טריביון" (Tribune Publishing). המגדל משמש את מרכז פעילותם של תחנת הרדיו והטלוויזיה WGN, המשרדים הראשיים של ה-"CNN שיקגו" והמסעדה הגדולה האוולס והוד (Howells & Hood), על-שם האדריכלים של הבניין, נמצאת בקומה שבמפלס הרחוב והפטיו שלה משקיף על שדרות מישיגן.

בתחילת שנת 2018, החלו עבודות שיפוץ נרחבות על מנת להופכו ממגדל משרדים למגדל מגורים. העבודות צפיות להסתיים עד 2020.

תחרות אדריכלית

בין השנים 1921-1922 פורסמה ונערכה תחרות אדריכלית לתכנון מטה משרדים חדש למערכת העיתון שיקגו טריביון, עיתון מטרופוליני נפוץ בארצות הברית. התחרות פורסמה באופן נרחב, הזמינה את כלל הציבור להשתתף בה וליצור את "בניין המשרדים היפה והמיוחד בעולם". בנוסף, התחרות נשאה פרסים כספיים בסך 100,000 דולר אמריקאי כאשר הפרס למקום הראשון היה 50,000 דולר אמריקאי. לתחרות, שנוצרה כתרגיל שיווקי ופרסומי למערכת העיתון שיקגו טירביון, הוגשו יותר מ-260 מה שנחשב כנקודת מפנה ייחודית בהיסטוריה האדריכלית האמריקאית.

ההצעה הזוכה, שתוכננה בידי האדריכלים, ג'ון מיד האוולס (John Mead Howells) וריימונד הוד (Raymond Hood), הציגה גורד שחקים בסגנון נאו-גותי הכולל קשתות תומכות בראשו. הצעה זו נבנתה בין השנים 1923-1925.

למקום השני הגיעה הצעתו של האדריכל הפיני, אליאל סארינן, שאף זיכתה אותו בפרס בשווי 20,000 דולר אמריקאי, אך זו מעולם לא נבנתה. לדעת רבים, ביניהם האדריכל לואיס סאליבן, הייתה זו ההצעה הטובה ביותר בתחרות. אף על פי שלא זכתה, הייתה לה השפעה רבה על פרויקטי בנייה וגורדי שחקים רבים בעשורים שלאחר התחרות, כולל בניין מקגרו היל של ריימונד הוד (הזוכה בתחרות) ומרכז רוקפלר. בניין המפרץ מ-1929 שביוסטון, טקסס של האדריכלים אלפרד צ'ארלס פין, קנ ת' פרנזהיים, וג'יימס אדווין רוטין קרפנטר ג'וניור הוא מימוש קרוב של העיצוב של סארינן. בניין וסט מדיסון 181 של סזאר פלי משנת 1990 נחשב אף הוא לתכנון בהשראת ההצעה של אליאל סארינן, 7 עשורים מאוחר יותר.

חומרים ארכיוניים לגבי התחרות והבניין מוחזקים בידי "ריברסיון & ברנהם ספריות" במכון האמנות של שיקגו.

הבניין

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
תמונה לילית משנת 2006 של מגדל טריביון ובניין ריגלי
מגדל טריביון ובניין ריגלי כפי שצולמו ממסעדת "סיקסטיין" שב-Trump International Hotel and Tower

תכנון

ב-1922 הניסיון הנצבר בעיצוב גורדי שחקים נאו-גותיים היה כה רב שהתוצאה הסופית הייתה בשלה ומבוססת דיה. למעשה, אחד מגורדי השחקים בהם התפתח ה"סגנון האנכי האמריקאי" הוא בניין וולוורת' של האדריכל קאס גילברט משנת 1913. הייתה זו דוגמה מאוחרת, אולי הדוגמה החשובה האחרונה, וביקורת על ההיסטוריציזם הנתפס בה. בשל כך, הצעות בסגנון נאו גותיות נחשבו ל"ההצעה הבטוחה" לזכייה. בניית מגדל טריביון הושלמה בשנת 1925 ובסיומה התנשא לגובה של 141 מטרים מעל הקרקע. הקשתות המעוטרות המקיפות את ראש המגדל בולטות במיוחד בלילה כאשר המגדל מואר.

כמו ברוב הפרויקטים של הוד, הפסלים והעיטורים בוצעו על ידי האמן האמריקני רנה פול צ'מבלן. המגדל כלל עיטורים של רובין הוד (הוד) וכלב מיילל (האוולס) ליד הכניסה הראשית כדי להנציח את האדריכלים. חלקו העליון של המגדל תוכנן בהשראת המגדל הדרומי בחזית המערבית (מגדל Tour de beurre) של קתדרלת רואן בצרפת[2], האופייני לסגנון הגותי המאוחר, כלומר ללא צריח אך עם "כתר" בראשו.

האמן רנה פול צ'מבלן תרם את כישרון הפיסול שלו לייצור הקישוט והפיתוחים בבניין, לגרגוילים ולתבליט מעל דלתות הכניסה הראשיות. האמן עבד גם בפרויקטים אחרים עם ריימונד הוד, כולל בניין אמריקן רדיאטור ומרכז רוקפלר בניו יורק. כמו כן, בין הגרגוילים של מגדל טריביון אחד בעל צורת צפרדע, שנוצר במטרה לייצג את מוצאו הצרפתי.

אוסף של שברי מבנים מפורסמים

לפני בניית מגדל טריביון, כתבים של השיקגו טריביון הביאו עימם שברי סלעים, לבנים ותבליטים ממגוון אתרים היסטוריים חשובים מכל רחבי העולם, בהוראתו של רוברט מקקורמיק (Robert R. McCormick), הבעלים של העיתון. רבים מאלו שולבו בקומות הנמוכות של הבניין והם מתויגים עם מקור מוצאם. באבנים ששולבו בבניין נמצאים בין היתר: קתדרלת סטפנוס ה"קדוש", קתדרלת נידארוס, טאג' מהאל, Clementine Hall (אנ'), הפרתנון, מגדל דוד, איה סופיה, Corregidor Island (אנ'), ארמון וסטמינסטר, עץ מאובן ממערכת הפארקים רדווד, הפירמידה הגדולה של גיזה, The Alamo (אנ'), קתדרלת נוטרדאם, קבר אברהם לינקולן, החומה הגדולה של סין, היכל העצמאות של ארצות הברית, פורט סנטיאגו (אנ'), אנגקור ואט, טה פרום (אנ'), טירת ואוול (אנ'), באנטי סריי (אנ'), מגדל Tour de beurre של קתדרלת רואן, אשר היווה גם את ההשראה לעיצוב הבניין כולו.[3][4]

מגדל טריביון

לחלקם היה קשר פוליטי או חברתי כגון האבן מחומת ברלין ושבר עמוד מטירת ואוול, הממוקם בפינה השמאלית העליונה של הכניסה הראשית, כמחווה לקהילה הפולנית של שיקגו[דרוש מקור], הקהילה הגדולה ביותר מחוץ לפולין. סך הכל קיימים בבניין 149 מייצגים מסוג זה. בנוסף, הוצג באופן זמני סלע שהובא מהירח בחלון הראווה של חנות המתנות בבניין (נאס"א לא נתנה אישור להוסיף את הסלע לאוסף הקבוע בבניין). לאחר פיגועי 11 בספטמבר, נוספה לאוסף הקבוע חתיכת פלדה ממרכז הסחר העולמי.

מבנים שהושפעו מהמגדל

מספר מבנים ברחבי העולם הושפעו מתכנון מגדל טריביון, בעיקר באוסטרליה. דוגמאות לכך הם הצריח של בניין גרייס (Grace Building) בסידני ובניין אחדות מנצ'סטר (Manchester Unity Building) במלבורן.

מוזיאון החירות

ב-11 באפריל 2006 נפתח מוזיאון החירות על-שם מקקורמיק, המתפרס על פני שתי קומות בבניין, כולל המיקום הקודם של חנות המתנות היוקרתית Hammacher-Schlemmer. המוזיאון נסגר ב-1 במרץ 2009 והפך למוזיאון מקוון.

אירועי "בית פתוח" בשיקגו

החל משנת 2011, מגדל טריביון משתתף באירועי "בית פתוח" המתקיים בשיקגו כל שנה. במסגרת האירועים, ניתנת ההזדמנות למבקרים לסייר בפנים הבניין בחינם.[5][6][7]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מגדל טריביון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ The Driehaus Museum — The Life and Work of Edward J. Burling, Architect". driehausmuseum.org. Retrieved 2017-01-28
  2. ^ "Tribune Tower - Chicago Tribune". chicagotribune.com. Retrieved 2017-01-28.
  3. ^ "Tribune Tower - Chicago Tribune". chicagotribune.com. Retrieved 2017-01-28.
  4. ^ "Tribune Tower rock – Butter Tower – Notre Dame Cathedral – Rouen – France :: Chicago Architecture". chicagoarchitecture.org. Retrieved 2017-01-28.
  5. ^ "Open House Chicago architectural walking tour - tribunedigital-chicagotribune". articles.chicagotribune.com. Retrieved 2017-01-28.
  6. ^ "The Immensely Gratifying and Deceptively Short Tribune Tower - Curbed Chicago". chicago.curbed.com. Retrieved 2017-01-28.
  7. ^ "Sites · Open House Chicago". openhousechicago.org. Retrieved 2017-01-28.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22974071מגדל טריביון