יובל בן נריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יובל בן נריה
לידה 8 במרץ 1982 (גיל: 43)
גדרה
השכלה תיכון הראל
מעסיק a, טאיזו, קפה טאיזו ומיאזאקי שהפכה לאחרונה לקפה טאיזו בגרסה הכשרה

יובל בן נריה (נולד ב-8 במרץ 1982) הוא שף ובעל המסעדות a, טאיזו, קפה טאיזו וקפה טאיזו הכשר שבתל אביב. שפט בעונת הספיישל של "מאסטר שף: חוזרים כדי לנצח" (2024).

ביוגרפיה

בן נריה נולד בגדרה לפרופ' ינון בן נריה, חוקר סרטן, וזיוה בן נריה, גנטיקאית. את ילדותו העביר במבשרת ציון וב-2006 עבר לתל אביב. שירת בתור חצוצרן בתזמורת צה"ל.[1]

לאחר הצבא וטרם לימודיו עבד כטבח בשרתון פלאזה בירושלים, שם הכיר את שף שלום קדוש.

הוא עבד כשנה וחצי כטבח ברסטו בר בירושלים, בהמשך כשנה במסעדת רפאל התל אביבית של השף רפי כהן, ובין 2006–2012, חמש וחצי שנים בהרברט סמואל של השף יונתן רושפלד. בהרברט סמואל הגיע עד לתפקיד השף הראשי שמוביל את המסעדה.

במרץ 2013 לאחר שנה של עבודת הקמה פתח את מסעדת טאיזו. המסעדה השנייה שלו, "מיאזאקי", נפתחה בפברואר 2016 והביסטרו היפני "יא-פאן" נפתח באפריל 2017. באוקטובר 2021 פתח מסעדת דגל חדשה על טהרת המטבח היפני בבניין עזריאלי החדש.

ב-2023 פתח בן נריה את "ימה קצביית הדגים" בפלורנטין, תל אביב.[2]

בזמן מלחמת חרבות ברזל הכשיר בן נריה את המסעדה שלו באופן זמני לטובת המפונים.[3]

נריה פרוד ואב לשני ילדים מעדי עזוז.[4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. רועי ירושלמי, ‏"יש בפריים-טיים שפים שלא הייתי נותן להם להכין לי חביתה", באתר גלובס, 22 בספטמבר 2018
  2. גולן, תיקי (2023-01-18). "זה דג או תכשיט? השף שפתח קצביית דגים". Ynet. נבדק ב-2025-08-17.
  3. אתר למנויים בלבד אביטל אינדיג, ‏השף התל־אביבי שהכשיר את המסעדה כדי להכין מנות לחיילים ומפונים, בעיתון מקור ראשון, 26 באוקטובר 2023
  4. "אני לא חנון. בפנים אני רוק סטאר", באתר ‏מאקו‏‏, ‏19 בספטמבר 2017‏
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

יובל בן נריה41673925Q46829888