טווס ירוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןטווס ירוק
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: תרנגולאים
משפחה: פסיוניים
תת־משפחה: פסיונים
סוג: טווס
מין: טווס ירוק
תת-מינים
  • P.m. spicifer
  • P.m. imperator
  • P.m. muticus
שם מדעי
Pavo muticus
לינאוס, 1766
תחום תפוצה

טווס ירוק או טַוָּס בּוּרְמֶנִי[1] (שם מדעי: Pavo muticus) הוא מין של טווס, שמצוי ביערות של דרום-מזרח אסיה.

מאפיינים

בית הגידול המועדף עליו הוא יער פתוח עם צפיפות נמוכה של עצים, והוא לא נראה בדרך כלל ביערות גשם. הטווס נמצא בדרך כלל בגבהים שבין 900-1000 מטרים מעל גובה פני הים. זהו מין מאד חששן, אך קריאותיו של הזכר נשמעות לעיתים קרובות לקראת הזריחה והשקיעה, ובבוקר המוקדם. זנבו של הטווס הירוק, כמו של הטווס המצוי, ארוך במיוחד, למרות שהנוצות הירוקת והמרהיבות שלו, שמשמשות אותו בתצוגת הראווה, אינן אלא "נוצות סיכוך" (נוצות שמכסות נוצות אחרות ומסייעות לתעופה) מוארכות במיוחד.

הטווס ניזון בעיקר מחומרים צמחיים כגון זרעים, עלים, ניצנים ופירות, אך גם מחרקים כגון טרמיטים, חגבים, צרצרים ועשים. הם אף צדים לעיתים נחשים. הטווס מרבה לשוטט בחיפוש אחר מזון, אך אינו נודד. קבוצות של נקבות וגוזלים מורכבות בדרך כלל מ-2 עד 6 פרטים.

עונת הרביה מתחילה בין אפריל ליוני. הנקבות אינן מתקבצות להרמונות, הנקבה מטילה 4-6 ביצים, והיא דוגרת עליהן במשך 26-28 ימים, עד הבקיעה. הגוזלים גדולים יותר ואפורים יותר מאשר אלה של הטווס המצוי. למרות שהגוזלים יכולים לעוף כבר בגיל שבועיים, הם נשארים עם הוריהם למשך שנה נוספת.

מצוי בבורמה, תאילנד, סין, וייטנאם, קמבודיה ובאי ג'אווה; ייתכן שהוא נכחד בצפון הודו ובבנגלדש, והוא נכחד במלזיה. כיום יש בין כ-5,000 עד 10,000 טווסים ירוקים בטבע, המין הוכרז כנמצא בסכנת הכחדה בגלל ציד ואיבוד בתי גידול, ואוכלוסייתו כעת נמצאת בירידה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טווס ירוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ע"פ החלטות האקדמיה
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27915517טווס ירוק