בריכת טוטו וינגייט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הבריכה האולימפית במכון וינגייט
הבריכה האולימפית במכון וינגייט
הבריכה האולימפית במכון וינגייט
כינוי בריכת "טוטו וינגייט"
מיקום מכון וינגייט, נתניה, ישראל
תקופת הפעילות 21 ביולי 2013 – הווה (11 שנים)
עלות הבנייה 95 מיליון ש"ח
מושבים 1,200 מושבים קבועים ואפשרות תוספת של 1,800 מושבים זמניים
ממדי משטח אורך 50 מטר, רוחב 25 מטרים

הבריכה האולימפית במכון וינגייט (בריכת "טוטו וינגייט") היא בריכת שחייה אולימפית (50 מטר) שהוגדרה כבריכה הלאומית של ישראל. הבריכה נפתחה ב-21 ביולי 2013 במסגרת תחרויות השחייה של המכביה התשע עשרה. הבריכה החליפה את הבריכה האולימפית "הישנה" הנמצאת בסמוך לה כבריכה המרכזית של איגוד השחייה בישראל.

תכנון ובנייה

עלות בניית הבריכה תוקצב בשלב התכנון ל-60 מיליון ש"ח, שבהמשך צמח ל-80 מיליון ש"ח. אולם, עלות הבנייה הגיעה לבסוף ל-95 מיליון ש"ח ובנייתה התעכבה מספר פעמים. בנייתה טרם הסתיימה ומספר ליקויים עדיין קיימים בה. הבריכה אינה נגישה לנכים, אין דלתות נפתחות בלחיצת כפתור ולא התוקנה מעלית בשפת הבריכה על מנת ששחיינים נכים יוכלו להיכנס לתוכה[1][2][3].

הבריכה באורך 50 מטר אך בעלת אפשרות להפוך לבריכת 25 מטר באמצעות גשר נייד המונע למרכז הבריכה. המתקן כולל גם שירותים נוספים: לובי, חדרי אדמיניסטרציה וחנות ספורט. הבריכה עומדת בתקנים האולימפים של פדרציית השחייה הבינלאומית: בריכה באורך של 50 מטרים, רוחב 25 מטר ועומק כ-3 מטרים[4].

שימוש

הבריכה מארחת באופן קבוע פעמיים בשנה את אליפות ישראל בשחייה, בקיץ ובחורף. בנוסף, הנבחרות ההישגיות של ישראל בשחייה, בהן מתאמנים רוב השחיינים האולימפיים הישראליים, מתאמנות בה.

בתחילת דצמבר 2015 נערכה בבריכה זו אליפות אירופה בשחייה 2015 (בריכת 25 מטר) והושגו בה שלושה שיא עולם. שניים של קטינקה הוסו מהונגריה ואחד של גרגוריו פלטריניירי מאיטליה, ושני שיאי אירופה של לאסלו צ'ה מהונגריה. בקיץ 2017 אירחה את אליפות אירופה בשחייה לנוער ומיד אחריה את תחרויות השחייה של המכביה העשרים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בריכת טוטו וינגייט24922531