בינג סו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בינג סו
팥빙수
קינוח בינג סו בתוספת גלידה ושברי מרנג
קינוח בינג סו בתוספת גלידה ושברי מרנג
קינוח בינג סו בתוספת גלידה ושברי מרנג
מאכלים
מוצא קוריאה
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים שבבי קרח, פירות, גלידה

בינג סו או בינגסו (באנגלית: bingsu[1] / bingsoo[2]) משמעות מילולית: "קינוח של פתיתי קרח", הוא קינוח קוריאני פופולרי עם תוספות מתוקות שונות, כמו למשל פירות שונים קצוצים, חלב מרוכז, סירופ פירות, ועוד.

מדובר בפתיתים קפואים ויבשים שהמרקם שלהם אוורירי מאוד ומוסיפים להם טעמים שונים, רטבים, פירות וציפויים נוספים שונים שיוצרים קינוח במראה של כמה שכבות[3].

פתיתי השלג הם למעשה פתיתי קרח בעל מרקם ייחודי ומתיקות עדינה, כאשר רגע לאחר יצירתם ובעודם קפואים הם מקבלים צבע וטעם מחלב ממותק או מיץ פירות. הפתיתים מרכיבים את השכבה התחתונה ומעליהם מניחים שכבה עליונה מאפשרויות שונות שיחד מייצרים קינוח עם מרקם אוורירי. בין התוספות האפשריות: שוקולד, תות שדה, בננה ואפילו תה ירוק[4].

הקינוח הקוריאני המקורי בשם פטי בינג סו (באנגלית: Patbingsu) מכיל אזוקי - שעועית אדומה[5].

מאכל זה נוצר במקור כפתיתים/שבבים של קרח בשילוב עם ממרח של שעועית אדומה (המכונה פט, ). ישנם סוגים רבים של קינוח זה הקיימים בתרבות העכשווית.

היסטוריה

כיום לרוב מדובר בקינוח המורכב מפתיתי קרח בנוסף לשניים או שלושה מרכיבים אחרים, לרוב ממרח שעועית אדומה (אזוקי), tteok (עוגת אורז קוריאנית), ואבקת אגוזים טחונים[6].

הצורות הראשונות של הקינוח הזה היו קיימות כבר בתקופת שושלת ג'וסון (1910-1392). רשומות ממשלתיות מראות כי אנשים בתפקידים רשמיים חלקו ביניהם קינוח של קרח כתוש עם פירות שונים[7][8].

ידוע כי הצורות המודרניות של קינוח זה מקורן בתקופת קוריאה תחת השלטון היפני (1910-1945) אז החלה ההיכרות של העם הקוריאני עם מנה קרה המכילה ממרח שעועית אדומה[7][8]. השילוב של ממרח שעועית אדומה ופתיתי קרח הוא המצאה קוריאנית[9]. במהלך מלחמת קוריאה (1950-1953), השפעות זרות הובילו לתוספת של מרכיבים נוספים כגון קוקטייל (סלט) פירות, גלידה[10], פירות, אגוזים, דגנים שונים, סירופים, וקצפת[9].

בשנות ה-70 וה-80, המרכיבים הפופולריים כללו קוקטייל פירות, קצפת ודובדבנים מסוכרים[10].

וריאציות

מכונות להכנת בינג סו

ישנם מגוון סוגים וטעמים של בינג סו. סוגים רבים לא בהכרח זהים לסוגים המסורתיים וחלקם אף אינם כוללים את ממרח השעועית האדומה[11]. מספר טעמים פופולריים הם: תה ירוק, קפה, יוגורט[12].

במדינות אחרות

יפן

בבית תה שבקגושימה, מישהו עשה "שירוקומה", שנאמר כי שמה ניתן לה בעקבות הצורה שמקבל חלב מרוכז ממותק לבן שנמזג על מי קרח בקערה עגולה, ומעל פירות כמו שעועית אדומה מתוקה, דובדבנים ומנדרינות בחלק העליון, מה שנראה בסופו של דבר כמו פרצוף של דוב לבן.

זמינות

מודלים מפלסטיק בחנות למכירת בינג סו

בינג סו ניתן למצוא ברוב מסעדות המזון המהיר, בתי קפה, והמאפיות בדרום קוריאה[5]. פטי בינג סו הוא גם קינוח פופולרי מאוד בבתי קפה בקוריאה-טאון של ונקובר, ניו יורק, לוס אנג'לס, אטלנטה ותאילנד[13].

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בינג סו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ CNN, By Kyoung Woo Jun, for. "Seoul hotels at war over dessert - CNN.com". CNN. נבדק ב-2016-05-05.
  2. ^ Hoo, Winyan Soo (2014-07-16). "Plate Lab: A guide to Asian shaved ice desserts halo-halo, bao-bing and bingsoo". The Washington Post (באנגלית אמריקאית). ISSN 0190-8286. נבדק ב-2016-05-05.
  3. ^ סו בינג (So Bing): קינוח השלג הקוריאני שלא תפסיקו לאכול הקיץ הזה, באתר mako, ‏2018-07-01
  4. ^ שמעון יעיש, ‏הכירו: שלג שנמס בפה, באתר ישראל היום, 24 ביוני 2018
  5. ^ 5.0 5.1 Lee, Robyn (5 ביוני 2009). "Snapshots from South Korea: Patbingsu, a Popular Shaved Ice Dessert". Serious Eats. נבדק ב-5 בינואר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Min, Ines (3 ביוני 2010). "Ice cream explorations and a peek into the past". The Korea Times. נבדק ב-5 בינואר 2014. {{cite news}}: (עזרה)
  7. ^ 7.0 7.1 Dang, Tae Keuk (13 בספטמבר 2010). "Snowy delights and variations on bingsu". Herald Corporation. נבדק ב-6 בינואר 2014. {{cite news}}: (עזרה)
  8. ^ 8.0 8.1 팥빙수[氷水] [Patbingsu]. Doopedia (בקוריאנית). Doosan Corporation. נבדק ב-6 בינואר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ 9.0 9.1 Comeau, Kimberly (27 בספטמבר 2011). "Get ready for patbingsu: Red beans over shaved ice". The Jeju Weekly. jeju weekly.com. נבדק ב-6 בינואר 2013. {{cite news}}: (עזרה)
  10. ^ 10.0 10.1 Imatome-Yun, Naomi. "Shaved Ice Dessert with Sweet Beans Recipe (Patbingsu)". About.com. אורכב מ-המקור ב-2016-03-04. נבדק ב-6 בינואר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  11. ^ "Bingsu, an unbeatable summer treat!". KOREA TOURISM ORGANIZATION. נבדק ב-6 בינואר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  12. ^ Lee, Ji-yoon (7 ביולי 2008). "Korea's cold summer taste - naengmyeon and patbingsu". Korea.net. The Korean Culture and Information Service. נבדק ב-6 בינואר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  13. ^ Amter, Charlie. "A game of top this in frozen yogurt wars". Los Angeles Times. אורכב מ-המקור ב-4 באפריל 2009. נבדק ב-6 בינואר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34125796בינג סו