Zoom Video Communications
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | חברה ציבורית (נאסד"ק ZM) |
מיקום המטה | סן חוזה, קליפורניה, ארצות הברית |
ענפי תעשייה | ועידות וידאו |
מוצרים עיקריים | Zoom Meetings |
שווי שוק | 25.67 מיליארד דולר (1 בדצמבר 2024) |
Zoom Video Communications (בעברית: זום) היא חברה אמריקאית, המפתחת את התוכנה Zoom לניהול ישיבות והרצאות מרחוק באמצעות ועידות וידאו. המטה הראשי של החברה נמצא בסן חוזה, קליפורניה. התוכנה משלבת יכולות כגון צ'אט, שיתוף מסך ואינטגרציה עם יישומים חיצוניים.
בתקופת מגפת הקורונה הפך השימוש בשירותי החברה לפופולרי במיוחד, בעיקר בזכות השימוש הנרחב שנעשה בכלי שיחות הוועידה על ידי מוסדות לימוד ברחבי העולם.
תולדות החברה
זום נוסדה ב-2011 על ידי אריק יואן, מהנדס בWebex(אנ'), שנרכשה על ידי סיסקו מערכות, לאחר שפיתחה אף היא מוצר בתחום ועידות הווידאו. יואן הוא בוגר אוניברסיטת סטנפורד במסלול למנהלים.
תוכנת זום יצאה לראשונה בינואר 2013, ועד מאי 2013, נרשמו כמיליון משתמשים למוצר. בשנה הראשונה לאחר יציאת המוצר, זום ייסדה שותפויות עסקיות עם מספר חברות שמייצרות מוצרי שיתוף-פעולה בין עסקים. בעקבות שיתוף הפעולה שלה עם חברת Redbooth(אנ') (שנקראה אז Teambox), נוסף רכיב וידאו למוצר שיתוף-הפעולה העסקי של Redbooth. זמן קצר לאחר ייסוד שותפות זו, הקימה זום תוכנית שנקראת "Works with Zoom", שהובילה לשיתוף פעולה עם מספר חברות תוכנה וחומרה כמו לוג'יטק, Vaddio ו-InFocus(אנ'). לקראת סוף השנה, שילבה זום את התוכנה שלה במוצר של חברת InterviewStream, המספקת פתרונות לביצוע ראיון עבודה מרוחק.
ב-11 בדצמבר 2013 הודיעה חברת Centrify כי היא תשלב תמיכה ב-Active Directory, תקני בקרת גישה (access control) במערכת ההפעלה ו-Single Sign On (SSO) במוצר. ב-17 במרץ 2014 הוסיפה זום אופציה המאפשרת למשתמשים להצטרף לפגישות וידאו על ידי חיוג בטלפון למספר ללא-חיוב, יכולת שנוספה בעקבות שיתוף פעולה עם Voxbone(אנ'). גרסה 3.5 שיצאה בהמשך אותה שנה הוסיפה יכולת שיתוף מסך סמארטפון במכשירי iOS.
ביוני 2014 עלה מספר המשתמשים של זום עד ל-10 מיליון, ובפברואר 2015 עמד מניין המשתמשים במוצר המוביל של זום - Zoom Meetings - על 40 מיליון משתמשים ו-65 אלף חברות מנויות; בחודש זה אף עברה החברה את רף מיליארד דקות השימוש של משתמשים במוצר החברה לניהול ישיבות (לאורך כל שנות המוצר).
ב-4 בפברואר 2015 גייסה זום 30 מיליון דולר בסבב הגיוס השלישי שלה (Series C). באותה שנה, ב-15 בספטמבר, יצרה זום שיתוף פעולה עם Salesforce כדי לשלב ועידות וידאו במוצר ניהול קשרי הלקוחות של Salesforce, כך שאנשי מכירות יוכלו לנהל ועידות וידאו עם המנהלים שלהם מבלי לעזוב את המוצר של Salesforce. זמן קצר לאחר ייסוד שיתוף פעולה זה, ב-3 בנובמבר, מונה דייוויד ברמן - לשעבר נשיא חברת התקשורת RingCentral(אנ') (שלו גם רקע ב-WebEx, בדומה למייסד זום, אריק יואן) - לנשיא Zoom Video Communications.
בפברואר 2016 פתחה זום משרדים חדשים בדנוור שבקולורדו. לפי יואן, מנכ"ל החברה, הסיבה להתרחבות בדנוור דווקא היא ניצול "הסצנה הטכנולוגית המתרחבת" בקולורדו ומיקומה המרכזי בארצות הברית. בהמשך אותה שנה, הצטרף לחברה כיועץ עסקי באסק אָיִר (Bask Iyer), מנהל מערכות המידע (CIO) של חברת VMware.
בינואר 2017 הפכה זום רשמית לחברת "חד-קרן" (חברת הזנק ששוויה מוערך במיליארד דולר ומעלה) וגייסה השקעה של 100 מיליון דולר בסבב המימון הרביעי מקרן Sequoia Capital(אנ') בהערכת שווי של מיליארד דולר. זום הודיעה על גיוס זה יחד עם ההוצאה של גרסה 4.0 למוצר. המנכ"ל יואן אמר אז, כי החברה תשים את הכספים בפיקדון, ותשקיע בחלקים במוצר שדורשים פיתוח, במקום לתכנן פרויקט בעזרת כספי הגיוס הללו, מאחר שברבעון האחרון היה לחברה תזרים מזומנים חיובי.
ב-24 באפריל 2017 הודיעה החברה על הוצאת היישום התקשורתי הראשון שלה בתחום הטלרפואי, שמאפשר לרופאים לקיים פגישות עם מטופלים לצורכי ייעוץ רפואי. המוצר, שנקרא Zoom for Telehealth, משתלב עם יישומי בריאות נוספים בתשתיות בתי החולים ומספק "חדר המתנה וירטואלי" למטופלים.
באוגוסט 2017 פרסם ארגון Marketwired(אנ') מסמך שבו ציין כמה מאבני הדרך של זום בצמיחת החברה, בהם: ניהול מעל ל-20 מיליארד דקות ועידה שנתיות (עלייה מהנתון של זום בשנה הקודמת, שעמד על 6.9 מיליארד דקות), פתיחת משרדים חדשים בסידני שבאוסטרליה ובממלכה המאוחדת, עלייה של 150% בפדיון השנתי ושל 100% בבסיס הלקוחות, ייסוד וביסוס שיתופי פעולה עם Polycom(אנ'), Crestron(אנ') וסיסקו, והוספת יכולות חדשות ושיפורים למוצריה כולל ניהול לוח זמנים לחדרים ו-Zoom for Telehealth. כמו כן, דורגה זום במקום ה-18 ברשימת 100 חברות הענן של פורבס ודורגה 4.8 מתוך 5 ב-Gartner Peer Insights.
בספטמבר 2017 זום קיימה את כנס המשתמשים השנתי הראשון שלה, Zoomtopia 2017. בכנס הציגה מספר מוצרים חדשים ושותפויות חדשות, לרבות שיתוף פעולה עם Meta לשילוב זום עם מציאות רבודה, אינטגרציה עם כלי ניהול השיחות Slack והכלי Workplace(אנ') של פייסבוק, ועל תחילת התקדמות לעבר המרה אוטומטית של דיבור לטקסט (Speech-to-text).
במרץ 2019 זום הגישה בקשה להיסחר כחברה ציבורית בנאסד"ק וב-18 באפריל 2019 הונפקה החברה. במהלך ההנפקה עלה שווי מניותיה ביותר מ-72% ומחיר המניה בהנפקה ראשונה לציבור היה 36 דולר למניה[1] שווי החברה הוערך במעט פחות מ-16 מיליארד דולר לאחר ההנפקה[1].
בתחילת 2020 ובתגובה להתפשטות וירוס הקורונה, חלה עלייה משמעותית בשימוש בזום כשבתי ספר, מוסדות אקדמיים וחברות אימצו את כלי ניהול שיחות הווידאו של החברה לצורכי עבודה מרחוק, ובסך הכול נרשמה עלייה של 67% במספר המשתמשים היומי מתחילת השנה ועד לאמצע מרץ[2]. החברה הציעה בחינם את שירותיה לבתי ספר יסודיים ולגנים במדינות רבות[3].
ב-13 במאי 2020 זום רכשה את הסטארטאפ Keybase לו קיימת התמחות בהצפנה בסכום לא ידוע[4].
ביולי 2021 רכשה החברה את חברת Five9, המספקת שירותי מוקד טלפוני בענן, בעסקת חילופי מניות המוערכנת ב-14.7 מיליארד דולר[5].
קישורים חיצוניים
- אלכס קונרד, “אני מרגיש שזום לא שייכת לזום יותר – היא שייכת לעולם”, באתר פורבס ישראל, 6 במאי 2020
- מידע עסקי על חברת Zoom Video Communications באתרים Yahoo! Finance • MarketWatch • CNN Money • Bloomberg Business (באנגלית)
- Zoom Video Communications, בגוגל פיננסים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Business, Ahiza Garcia, Sara O'Brien and Jordan Valinsky (2019-04-18). "Zoom nearly reaches $16 billion in value after first day of trading". CNN. נבדק ב-2019-04-19.
- ^ Vena, Danny (2020-03-14). "Zoom Is Helping Schools Closing Due to Coronavirus -- for Free". The Motley Fool (באנגלית). נבדק ב-2020-03-14.
- ^ Konrad, Alex. "Exclusive: Zoom CEO Eric Yuan Is Giving K-12 Schools His Videoconferencing Tools For Free". Forbes (באנגלית). נבדק ב-2020-03-14.
- ^ Zoom acquires Keybase to get end-to-end encryption expertise, TechCrunch (באנגלית)
- ^ גלי פיאלקוב, זום רוכשת את Five9 בכ-14.7 מיליארד דולר, באתר "אנשים ומחשבים", 19 ביולי 2021
34168750Zoom Video Communications