אייפד 3

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף IPad 3)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אייפד 3
מידע כללי
סוג מחשב לוח
מפתח אפל
תאריך הפצה 16 במרץ 2012
תאריך הפסקת שיווק 23 באוקטובר 2012
מידע טכני
מערכת הפעלה iOS 8
מעבד Apple A5X ליבה כפולה וארבע ליבות גרפיות
נפח אחסון 16, 32 ו-64 GB
מסך

9.7 אינץ', 2048x1536 פיקסלים
264 ppi,‏ יחס המסך - 3:4

LCD, תאורת LED אחורית
מצלמה 5 מגה פיקסל וצילום וידאו Full HD
סוללה עד 10 שעות
(עד 9 שעות בגלישת דור רביעי)
קישוריות

Wi-Fi ‏ (802.11a/b/g/n)‏ ו-בלוטות'

LTE - גלישת דור רביעי
מידות
משקל דגם ה-Wi-Fi‏: 650 גרם
דגם הסלולר‏: 660 גרם
apple.com/iPad
מעבד ה-A5X של האייפד החדש

אייפד 3 הוא מחשב לוח של חברת אפל והדור השלישי בסדרת האייפדים שלה. פונקציות המכשיר כוללות קריאת ספרים, כתבי עת, סרטים, מוזיקה, משחקים ותוכן באינטרנט, והוא זמין בשחור או לבן.

לאייפד סוללת ליתיום שמחזיקה עד 10 שעות, מעבד A5X כפול ליבה, ארבע ליבות גרפיות וזוג מצלמות - קדמית לשיחות וידאו Facetime ברזולוציית VGA ואחורית בעלת 5 מגה-פיקסל עם יכולת צילום 1080p. השם "האייפד החדש" שימש את אפל באמצעי התקשורת ובפרסום, אך במוצר ובאריזתו לא היה אזכור לכך והוא כונה שם בפשטות אייפד. שיווקו הופסק ב-23 באוקטובר 2012, עם יציאת הדור הרביעי למכשיר האייפד, כאשר אפל החליטה להמשיך למכור את האייפד 2 לצד המיני אייפד במקומו.

היסטוריה

ב-7 במרץ 2012 הכריז מנכ"ל אפל, טים קוק, על יציאתו הצפויה של האייפד החדש, וטען כי אפל מחדשת את קטגוריית מחשבי הלוח שלה.

ב-16 במרץ החלה מכירתו באתר האינטרנט של אפל ובחנויות אפל סטור בארצות הברית, קנדה, בריטניה, צרפת, גרמניה, שווייץ, יפן, הונג קונג, סינגפור ואוסטרליה.

ב-23 במרץ החלה מכירתו באוסטריה, בלגיה, בולגריה, צ'כיה, דנמרק, פינלנד, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, איטליה, ליכטנשטיין, לוקסמבורג, מקאו, מקסיקו, הולנד, ניו זילנד, נורווגיה, פולין, פורטוגל, פוארטו ריקו, רומניה, סלובקיה, סלובניה, ספרד ושוודיה.

ב-27 באפריל החל היבוא הסדיר של האייפד החדש לישראל ולראשונה גם חברות הסלולר פרטנר וסלקום החלו לשווק אותו.

באוקטובר 2012 הופסק שיווקו לאחר שאפל הכריזה על הדור הרביעי של האייפד, במקביל לאייפד מיני ואייפד 2 שממשיכים להימכר במקומו.

מערכת הפעלה

ערך מורחב – iOS

מערכת ההפעלה של המכשיר היא iOS 5.1 שיצאה ביום ההכרזה שלו. מערכת ההפעלה iOS 5 כוללת מעל ל-200 תכונות חדשות. התכונה המרכזית שנוספה לאייפד החדש היא הקלדה קולית, המאפשרת להכתיב באייפד מיילים, פתקים ומילות חיפוש בדפדפן הספארי. בנוסף מערכת ההפעלה כוללת מרכז עדכונים, iMessage, דוכן עיתונים ואינטגרציה לרשת החברתית טוויטר. יישום נוסף שמצורף לאייפד החדש הוא PhotoBooth, שבאמצעותו ניתן לצלם תמונות ולהוסיף להן אפקטים. אפליקציות נוספות של אפל, שנתמכות באייפד החדש אך אינן מגיעות עמו, הן GarageBand, iWork, Keynote ו-iMovie.

חומרה

האייפד החדש כולל מסך רטינה רב-מגע (Multi-Touch) של אפל בגודל 9.7 אינץ', כמעט פי שלושה ממסך ה-iPhone. למסך תאורת LED אחורית בדומה למסכי ה-מקבוק של אפל. זכוכית המסך מבריקה, אך אפל ציינה שהיא כוללת טכנולוגיה בשם IPS המאפשרת יכולות צפייה טובות יותר באור יום וזוויות ראייה רחבות. רזולוציית המסך היא 2048x1536 שמתרגמת לכ-3.15 מיליון פיקסלים כך שיש 264 פיקסלים לאינץ'. רזולוציה זו מאפשרת הצגת סרטי HD (ב-1080p).

לאייפד החדש סוללת ליתיום פולימר נטענת בעלת קיבול של 0.025 קילוואט שעה (25 וואט שעה), המחזיקה 10 שעות (או 9 שעות בגלישת דור רביעי) כמו באייפד 2. היא נטענת דרך יציאת USB או מתאם חשמל. עובי הסוללה הוא 2.5 מ"מ.

באייפד החדש שתי מצלמות - אחת קדמית המאפשרת שיחות וידאו FaceTime עם מכשירי אייפון, אייפוד טאץ' ומחשבי מקינטוש (מקינטוש 10.6.6 או מאוחר יותר עם מצלמת אינטרנט). המצלמה הקדמית באיכות 0.3 מגה-פיקסל ומצלמת וידאו באיכות VGA. המצלמה האחורית שופרה ל-5 מגה-פיקסל עם זום X5 ומצלמת וידאו באיכות 1080p. לאחר צילום תמונות, ניתן להוסיף להן אפקטים שונים באמצעות היישום המובנה של האייפד - PhotoBooth.

המעבד של האייפד החדש מכונה "A5X" כפול ליבה, אשר תוכנן על ידי אפל ומיוצר על ידי סמסונג. המעבד החדש שמגיע עם ארבע ליבות גרפיות והזיכרון הנדיף (ראם) אשר שודרג באייפד החדש ל-1GB לראשונה במכשיר נייד מתוצרת אפל - יוצרים ביחד אייפד מהיר יותר באופן משמעותי ממכשירי אפל הקודמים בכלל ומדורות האייפד הישנים יותר בפרט.

גרסאות הסלולר של האייפד החדש תומכות ברשת ה-LTE (דור רביעי) בארצות הברית ומספר מדינות נוספות, כמו כן גרסה זו כוללת מקלט A-GPS למעקב אחר מיקומו של המשתמש לצורך ניווט באמצעות תוכנות GPS.

האייפד החדש בעל מידות דומות לאייפד 2, למעט העובי שגדל ב-0.6 מילימטר. גם המסה עלתה בהשוואה לגרסה הקודמת, גרסת ה-Wi-Fi שלו שוקלת 650 גרם, וגרסת ה-4G שוקלת 660 גרם.

Siri

ערך מורחב – סירי

באירוע ההכרזה של iOS 6 הכריזה אפל שבגרסה זו תתווסף מערכת השליטה הקולית "siri" למכשיר האייפד החדש. המערכת מאפשרת למשתמש לתת פקודות קוליות למכשיר האייפד, והוא יגיב להן ויבצע אותן במידת הצורך. לדוגמה, ניתן לשאול את האייפד "what time is it?‎" (מה השעה?) והאייפד יגיב "it is 12:00 o'clock."(השעה שתים עשרה בדיוק). בנוסף, "Siri" יכולה להכתיב טקסט כגון הודעות טקסט או מיילים, וניתן לבקש ממנה להשיב להם. פקודות אלה יכולות להשתנות במידה רבה ומאפשרות שליטה כמעט בכל הפונקציות שבאייפד. ניתן להשתמש בשפה טבעית בעת השימוש במערכת הקולית, והיא תבין, תיישם ותגיב. בעזרת המערכת הקולית יותר קל להשתמש בפונקציות המכשיר תוך כדי נהיגה או פעילות גופנית. כדי להפעיל את ה"סירי", יש ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הבית, התוכנה נפתחת ויש לומר בקול את הפקודה הרצויה, ולאחר המתנה קצרה יתקבל מענה.

Siri תומכת בתשע שפות: אנגלית, צרפתית, גרמנית, יפנית, איטלקית, ספרדית ועוד.

אביזרים

האייפד החדש תואם ל-Smart Cover שהוצג בעת השקת אייפד 2. הוא מתחבר מגנטית לצד המכשיר ומכסה את החזית ויכול גם לשמש כמעמד לצורך הקלדה או צפייה בווידאו.

קבלת הפנים

באירוע הכרזת האייפד החדש, נודע כי מערכת זיהוי הקול סירי לא תשולב במלואה במכשיר אלא רק יכולת ההכתבה שלה, לכן לא נרשמה התלהבות יוצאת דופן מהמכשיר. רק באירוע ההכרזה של iOS 6 התברר כי בדיעבד אפל תכננה להוסיפה לאייפד החדש בגרסה השישית למערכת ההפעלה שלה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אייפד 3 בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אייפד 337519559Q150323