אפל ווטש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף Apple Watch)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אפל ווטש
מידע כללי
מפתח אפל

אפל ווטש הוא קו של שעונים חכמים המעוצבים, מפותחים, ומשווקים על ידי חברת אפל. השעון הוא צמיד כושר המשתמש בשירות של החברה, "בריאות" עם שילוב של iOS ומוצרים ושירותים אחרים של אפל.

אפל ווטש מסתמך על חיבור אלחוטי ל־אייפון כדי לבצע רבות מתפקודי ברירת המחדל שלו, כגון שיחות ושליחת מסרונים. עם זאת, שבבי Wi-Fi בכל הדגמים של אפל ווטש מאפשרים לשעון החכם להיות מוגבל בתכונות קישוריות מהטלפון בכל מקום שבו רשת ה־Wi-Fi זמינה. שעוני Apple Watch Series 3 LTE מסוגלים לשמש ללא צורך להיות מחובר באופן עקבי ל־iPhone, למרות שה־iPhone עדיין נדרש להגדיר את המכשיר. שעוני הדור הראשון, Series 1 ו־2, דורשים iPhone 5s או עם מערכת ההפעלה iOS 11 ואילך; דגמי סדרה 3 ו־LTE המאוחרים, דורשים iPhone 6 ואילך עם iOS 11 ואילך.

האפל ווטש שוחרר ב־24 באפריל 2015 והפך במהרה למכשיר הלביש הנמכר ביותר, עם 4.2 מיליון יחידות שנמכרו ברבעון השני של שנת הכספים 2015.

הדור השני של אפל שעונים שוחרר בשני שלבים בספטמבר 2016: Apple Watch Series 1 ו־Apple Watch Series 2, בעוד הופסקו דגמי הדור הראשון להיות זמינים.

Apple Watch Series 3 שוחרר ב־22 בספטמבר 2017 לצד הפסקת זמינותם של דגמי Apple Watch Series 2.

Apple Watch Series 4 הוכרז ב־12 בספטמבר 2018, יחד עם הפסקת ייצור Apple Watch Series 1.

Apple Watch Series 5 הוכרז ב־10 בספטמבר 2019, יחד עם הפסקת ייצור Apple Watch Series 4 והורדת המחיר של Apple Watch Series 3.

היסטוריה

פיתוח

המטרה של אפל ווטש הייתה לשפר את השימושים באייפון תוך כדי סיפוק כמה תכונות חדשות נוספות למשתמש. קווין לינץ' נשכר על ידי אפל כדי ליצור טכנולוגיה לבישה עבור פרק כף היד. הוא אמר: "אנשים נושאים את הטלפונים שלהם איתם ומסתכלים על המסך כל כך הרבה. אנשים רוצים את רמת ההתחייבות הזו. אבל איך אנחנו מספקים את זה בצורה קצת יותר אנושית, קצת יותר ברגע שאתה עם מישהו?". תהליך הפיתוח של אפל התקיים באופן סודי, עד שמגזין Wired חשף כמה החלטות בנושא העיצובים הפנימיים שנעשו.

שמועות העריכו שמכשיר לבוש שפותח על ידי אפל עד שנת 2011, שהגה את המכשיר כגרסה של ה־אייפוד שתהיה סביב פרק כף היד של המשתמש, ותשולב עם סירי. ב־10 בפברואר 2013 דיווחו שני העיתונים "הניו יורק טיימס" ו"וול סטריט ג'ורנל" כי אפל החלה לפתח שעון חכם מבוסס iOS עם תצוגה מעוקלת. ב־12 בפברואר 2013 דיווחה חברת החדשות בלומברג כי הפרויקט החכם של אפל היה "מֵעֵבֶר לשלב הניסוי בהתפתחותו", וצוות של לפחות 100 מעצבים עבד על הפרויקט. דּוּחוֹת נוספים במרס 2013 ציינו כי חברת אפל תכננה לשחרר את המכשיר עד סוף השנה. בחודש יולי 2013, דיווחה חברת Financial Times כי אפל החלה להעסיק עובדים נוספים לעבוד על השעון החכם, וכי היא מתכוונת לשחרור קמעונאי אפשרי בסוף 2014.

חשיפה ושחרור

באפריל 2014, מנכ"ל אפל, טים קוק, אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" שהחברה תכננה להשיק קטגוריות מוצרים חדשות בשנה זו, אבל לא לחשוף פרטים כלשהם. ביוני 2014, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי הייצור צפוי להתחיל בחודש יולי, לשחרור באוקטובר.

ב־9 בספטמבר 2014, במהלך אירוע עיתונאי שבו הוצג גם ה־iPhone 6, המוצר החדש הוצג על ידי טים קוק כ"פרק הבא בסיפור של אפל" עם סרטון שהתמקד בעיצובו ובשילובים השונים של רצועות וכיסויים מעוצבים שיהיו זמינים לצרכנים. אחרי הצגת הווידאו, נשמעו באולם מחיאות כפיים ממושכות ותשואות, כשטים קוק הופיע שוב על הבמה עם השעון. קוק הסביר כי אפל ווטש היה "שעון מדויק, דרך אינטימית חדשה לתקשר מפרק היד שלך, מקיף בריאות ומכשיר כושר".

בהשוואה למוצרים אחרים של אפל ושעונים חכמים מתחרים, השיווק של אפל ווטש התמקד יותר בפרסום המכשיר כאביזר אופנה; פרסום 12 דפים עבור אפל ווטש בגיליון של מגזין ווג שהתמקדו בעיקר על שילובים שונים של עיצובי השעון והרצועות, והפחיתו את ההתמקדות בהיבטים הטכנולוגיים. מאוחר יותר התמקדה אפל בתכונות הבריאות והכושר שלה, כשהיא מתחרה מול צמידי כושר ייעודיים לפעילויות, ועם watchOS 3, הורחבה האפשרות למעקב כושר עבור משתמשים בכיסאות גלגלים, שיתוף חברתי ביישומון הפעילות ויישומון 'נשימה' כדי לעודד תשומת לב.

שחרור

הזמנות מראש עבור אפל ווטש החלו ב־10 באפריל 2015, עם שחרור רשמי ב־24 באפריל. המכשיר לא היה ממותג כ"iWatch" (אשר ישים אותו בשורה עם קווי המוצרים הקיימים שלו, כגון אייפוד,אייפון ו־אייפד), עקב התנגשויות סימני מסחר באזורים מסוימים; בארצות הברית, הסימן המסחרי "iWatch" נמצא בבעלות OMG Electronics – שמימנו את המכשיר תחת אותו שם, והוא בבעלות האיחוד האירופי על ידי חברת אירי פרובנדי. בחודש יולי 2015, Probendi תבע את חברת אפל על הפרת סימן מסחרי, בטענה כי באמצעות פרסום מילות מפתח במנוע החיפוש של Google, זה גרם שמודעה פרסומית לאפל ווטש יופיע בדפי תוצאות החיפוש כאשר משתמשים חיפשו את המונח המסחרי "iWatch".

בתחילה, אפל ווטש לא היה זמין בחנויות הפיזיות של אפל – Apple Store. החל מ־10 באפריל 2015, לקוחות יכלו לקיים פגישות עבור הצגת המכשיר והתאמתו, אבל המכשיר לא היה במלאי עבור רכישה פיזית, והיה צריך להזמינו באינטרנט. באתר CNET העריכו כי ההפצה בצורה הזו נועדה כדי למנוע תורים ארוכים, באזורי חנויות Apple Store,עקב ביקוש גבוה. דגמים נבחרים של אפל ווטש היו זמינים בכמויות מוגבלות בבוטיקים יוקרתיים ומשווקים מורשים של אפל. ב־4 ביוני 2015, הודיעה אפל כי היא מתכוונת להחזיק במלאי של דגמי אפל ווטש במיקומים הקמעונאיים שלה. ב־24 באוגוסט 2015, הודיעה חברת המכירות בסט ביי כי היא תתחיל להחזיק במלאי אפל ווטש בחנויות שלה עד סוף ספטמבר. גם חברות הסלולר T-Mobile US ו־Sprint הודיעו על כוונתה להציע את דגמי אפל ווטש דרך חנויותיה.

ב־9 בספטמבר 2015 השיקה אפל קבוצת משנה חדשה של אפל ווטש בשיתוף פעולה עם בית האופנה הרמס. אוסף זה, המכונה "Apple Watch Hermès", מגיע בגוף נירוסטה עם רצועות עור מעוצבות בסגנונות ייחודיים מהרמס. בשנה שלאחר מכן, השיקה אפל קבוצה נוספת של אפל שעונים בשיתוף עם נייקי המכונה "Apple Watch Nike+". שתי קבוצות המשנה הן בעלות תכונה נוספת בפנים השעון וברצועות הבלעדיות הממותגות שלהם, אבל שעוני אפל אלה מתפקדים באותה הצורה כמו שאר שעוני אפל, עם הרצועות הרגילות.

אפל ווטש יצא למכירה בהודו ב־6 בנובמבר 2015. המכשיר הושק גם בצ'ילה, בפיליפינים, באינדונזיה ובדרום אפריקה.

מפרטים

עיצוב

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
הצד התחתון של השעון Series 3, ניתן לראות את החיישנים ואת הכתר הדיגיטלי.
קובץ:Apple Watch Series 4 40mm space gray Aluminum.jpg
Series 4 (40 מ"מ)

אפל ווטש זמין בגרסאות מרובות, נבדלות על ידי שילובים שונים של כיסויים ורצועות להחלפה. Apple Watch Series 4 זמין בשני גדלים: 40 מילימטרים (1.6 אינץ') ו־44 מילימטרים (1.7 אינץ'), הגדלים המחליפים את הגדלים של הדגמים הקודמים – 38 מילימטרים (1.5 אינץ') ו 42 מילימטרים (1.7 אינץ'). העיצוב של השעון לא השתנה באופן משמעותי מאז שחרורו, כך שהרצועות והאביזרים להתאמה אישית, תואמים בדרך כלל עם כל שעוני Apple בעלי גודל השיוך (38 מילימטרים (1.5 אינץ') מתאים גם ל־40 מילימטרים (1.6 אינץ'), ו־42 מילימטרים (1.7 אינץ') מתאים גם ל־44 מילימטרים (1.7 אינץ')). מעטפת השעון כוללת מנגנון המאפשר את החלפת הרצועות. עבור קלט, השעון כולל "כתר דיגיטלי", אשר יכול לבצע גלילה או זום בעת סיבובו, ולחיצה עליו תחזיר את המשתמש למסך הבית, וכן מסך מגע בעל תכונות טכנולוגיית כמו Force Touch של אפל, מה שהופך אותו רגיש ללחץ ומסוגל להבחין בין הקשה ללחיצה. בשעון גם יש כפתור בצד שבו ניתן להשתמש כדי להציג יישומים בהם היה שימוש לאחרונה ולגשת ל־Apple Pay, שירות התשלומים של Apple. החברה משערת את אורך חיי הסוללה של המכשיר למשך 18 שעות של שימוש מעורב. אפל ווטש נטען באמצעות טעינה אינדוקטיבית, באמצעות כבל הדומה לכבל MagSafe ממשפחת המחשבים הניידים MacBook. אם הסוללה של השעון מתרוקנת לפחות מ־10%, המשתמש מקבל התרעה ומוכן לאפשר מצב "שמירת כוח", המאפשר למשתמש להמשיך לקרוא את השעה בלבד במשך 72 שעות נוספות. השעון חוזר למצב המקורי כאשר הוא נטען.

אפל לא משווקת במפורש את הדור הראשון של אפל ווטש כבעל עמידות למים, ומצהירה כי הוא יכול לעמוד בפני כתמי מים (כגון גשם ושטיפת ידיים), אך אינה ממליצה על הטבילה (רמת אטימות IPX7). עם זאת, בדיקות חיצוניות על ידי חברת The Iconfactory ואחרים חשפו כי אפל ווטש יכול לתפקד כאשר שקוע בתנאים שונים (כגון שחייה), למרות שמסך המגע שלו "בלתי יציב" כאשר הוא שקוע.

Apple הציגה רמה גבוהה של התנגדות למים עם שחרורו של Apple Watch Series 2, והמכשיר הוכרז במפורש כמתאים לשחייה וגלישה.

חומרה

דור ראשון

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
שבב Apple S1

הדור הראשון של אפל ווטש, המכונה בדיבור "Series 0", משתמש במערכת על שבב S1 בעל ליבה אחת. בשעון זה לא מובנה שבב GPS, במקום זה, השעון מסתמך על נתוני המיקום מה־iPhone. הוא משתמש במפעיל ליניארי שנקרא "מנוע טפטי" לספק משוב פיזי כאשר התראה או הודעה מתקבלת, והוא משמש למטרות אחרות על ידי יישומים מסוימים. השעון מצויד בחיישן קצב לב מובנה, אשר משתמש בשני אינפרא אדום ונורות LED גלויות ופוטודיודות. בכל הגרסאות של הדור הראשון של אפל ווטש יש 8GB של שטח אחסון; מערכת ההפעלה מאפשרת למשתמש לאחסן עד2GB של מוזיקה ו־75MB של תמונות. כאשר אפל ווטש הוא מקושר עם אייפון, ניתן לגשת לכל המוזיקה הזמינה באייפון ולשלוט בה. תמיכה בתוכנה עבור אפל ווטש הראשון הסתיים עם watchOS 4.3.2.

דור שני

שבב Apple S1P

לדור השני יש שני סוגים של שעונים. ל־Series 1 יש גרסה של המעבד Apple S2 עם ה־GPS המוסר כמו ב־Apple S1P. יש לו מחיר התחלתי נמוך יותר מאשר שעונים של הדור הראשון. ל־Series 2 יש מעבד ליבה כפולה Apple S2, עמידות למים עד 50 מטרים, תצוגה כפולה בהירה, ומקלט GPS.

דור שלישי

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
שבב Apple S3

הדור השלישי של אפל ווטש כולל מעבד מהיר יותר, ה־S3 בעל הליבה הכפולה, Bluetooth 4.2 לעומת 4.0 בדגמים ישנים יותר, מד גובה מובנה למדידת עליות במדרגות, הגדלת נפח ה־RAM, וזמינות בגרסה עם הקישוריות הסלולרית, LTE. סירי, הבינה המלאכותית של האייפון, מסוגלת לדבר ב־Apple Watch Series 3 בשל מהירות עיבוד מוגברת של השעון. Apple Watch Series 3 לא תואם עם מכשירי iPhone 5, ונדרש מכשיר iPhone 5S ואילך עבור דגם ה־GPS בלבד, או iPhone 6 ואילך עבור הדגם התומך בתקשורת סלולרית.

דור רביעי

שבב Apple S4

הוצג במהלך האירוע המיוחד של Apple ב־2018, שנערך בתיאטרון סטיב ג'ובס בקופרטינו, קליפורניה. הוא כולל תצוגות גדולות יותר עם לוחות דקים ופינות מעוגלות, שלדה מעט יותר דקה ומעוגלת עם גב קרמי מעוצב מחדש, מעבד S4 64 סיביות בעל ליבה כפולה, שמסוגל להכפיל את הביצועים של S3, אפשרויות חדשות להתאמה אישית של פנים שעון וחיישן לב חשמלי חדש אשר עובד על ידי מדידת ההבדל הפוטנציאלי בין פרק כף היד לבין אצבע מהיד ההפוכה לתוך מודול S4 מעל 30 שניות. מערכת האק"ג קיבלה אישור ממשרד המזון והתרופות האמריקאי, פעם ראשונה עבור מכשיר צרכני, ונתמכת על ידי איגוד הלב האמריקני. התקן זה יכול גם לזהות נפילות באופן אוטומטי וליצור קשר עם שירותי חירום, אלא אם כן המשתמש מבטל את השיחה היוצאת. המיקרופון הועבר לצד ההפוך בין הכפתור הצדדי לבין הכתר הדיגיטלי כדי לשפר את איכות השיחה. שינויים אחרים כוללים את הכתר הדיגיטלי המשלב משוב פיזי עם Apple Haptic Engine וכולל את השבב האלחוטי החדש המעוצב על ידי אפל – W3.

דור חמישי

הדור החמישי של אפל ווטש הוצג במהלך האירוע המיוחד של Apple לשנת 2019. הוא כולל תצוגת Always-on יחד עם מסך חסכוני באנרגיה המתרענן בקצב נמוך של פעם בשנייה. תכונות חדשות נוספות כוללות יכולת קיום שיחות חירום בינלאומיות ביותר מ-150 מדינות, מעבד S5, חיישן סביבה משופר ומצפן. גם הזיכרון הפנימי של המכשיר הוכפל ל-32 ג'יגה-בייט.

תוכנה

Apple Watch רצה על מערכת ההפעלה watchOS, שממשקיו מבוססים סביב מסך בית עם סמלי יישומים מעגליים. במערכת ההפעלה ניתן לנווט באמצעות מסך המגע או את הכתר בצד השעון. במהלך הופעת הבכורה שלו, הדור הראשון של Apple Watch הצטרך להיות מותאם עם iPhone 5 ואילך ופועל עם iOS 8.2 ואילך; גרסה זו של iOS הציגה את אפליקציית Apple Watch, המשמשת לפרסום Apple Watch, קישורו עם ה־iPhone, התאמה אישית של הגדרות ואפליקציות טעונות, וכן הדגשת אפליקציות תואמות מ־App Store.

ה־Apple Watch מסוגל לקבל הודעות, הודעות ושיחות טלפון באמצעות iPhone מותאם. "מבטים" אפשרו למשתמשים להחליק בין דפים המכילים תצוגות של מידע דמוי יישומון; עם זאת, תכונה זו הוחלפה על ידי מרכז בקרה חדש. WatchOS תומך גם ב־Handoff כדי לשלוח תוכן מ־Apple Watch אל מכשיר iOS או MacOS, ולפעול כעינית עבור מצלמת iPhone, סירי זמינה גם עבור פקודות קוליות, והיא מסוגלת להגיב עם הנחיות קוליות בשעוני Series 3. Apple Watch תומך גם בשירות התשלומים של אפל, Apple Pay, ומאפשרת את השימוש שלה עם דגמי iPhone ישנים שאינם מכילים תמיכה בתקשורת ליד שדה (NFC).

אפליקציות ברירת המחדל של Apple Watch מתוכננות ליצור אינטראקציה עם עמיתיהם ב־iOS, כגון דואר, טלפון, יומן, iMessage, מפות, מוזיקה, תמונות, תזכורות, שלט רחוק (אשר יכול לשלוט ב־ iTunes, ב־Apple TV, במניות ובארנק). באמצעות יישומוני הפעילות והאימון, משתמש יכול לעקוב אחר הפעילות הגופנית שלו ולשלוח נתונים חזרה ל־iPhone לשימוש באפליקציית הבריאות שלו ובתוכנה אחרת המותאמת ל־HealthKit. עם watchOS 3, תזכורות, בית, מצא את החברים שלי, קצב הלב, ו"נשימה", נוספו יישומים רבים.

עם שחרורו של watchOS 4 ו־Apple Watch Series 3, התמיכה ב־iPhone 5 נגמרה, והתמיכה מאז ל־watchOS 4 היא רק מ־iPhone 5S ואילך עם iOS 11 ואילך. שעוני Apple Watch שעדיין פועלים עם watchOS 3 ואחורה, עדיין תומכים ב־iPhone 5. יתר על כן, WatchOS 5 לא יתמוך בדור הראשון של Apple Watch (השעון שלפני Series 1, "Series 0").

היסטוריית גרסאות

watchOS 1.0.1 שופרה בביצועים ובתמיכה עבור אימוג'י ושפות נוספות, ושוחררה ב־29 במאי 2015. ב־WWDC (כנס המפתחים העולמי של אפל) 2015, טים קוק הודיע על watchOS 2.0; המתוארת על ידי אתר CNET כ"חידוש משמעותי", היא כללה ערכת פיתוח תוכנה חדשה המאפשרת גישה ישירה יותר לחומרה של המכשיר, פרצופי שעון חדשים, היכולת להשיב לדואר אלקטרוני ותכונות אחרות. WatchOS 2.0 היה אמור להיות משוחרר ב־16 בספטמבר 2015, אבל הוא התעכב בגלל תיקון באגים שלקח זמן רב מהצפוי; במקום זאת הוא שוחרר ב־21 בספטמבר 2015.

WatchOS 2.0 כללה תכונות חדשות ושיפורים כלליים יותר ל־Apple Watch. לאחר עדכון התוכנה, חלק מהמשתמשים חוו בעיות בפיגור.

WatchOS 3.0 הוכרזה ב־WWDC 2016, עם עדיפות על הביצועים. המשתמשים יכולים לשמור על היישומים הפועלים בזיכרון, כמו גם לקבל עדכונים ברקע ומידע מרוענן. עדכונים אחרים כוללים מעגן חדש המופעל באמצעות לחצן הצד כדי להחליף את הביצועים עמוסי המבטים, מרכז בקרה מעודכן, ואפשרויות מענה חדשות על הודעות. כמה פרצופים חדשים לצפות נוספו גם, כולל מיני מאוס, יחד עם היכולת להחליף פרצופי שעון ממסך הנעילה פשוט על ידי החלקה. תכונה חדשה הנקראת SOS מאפשרת למשתמשים להחזיק את לחצן המזח כדי לבצע שיחה לקו החירום המקומי ולקחת את המזהה הרפואי של המשתמש. תכונה נוספת היא שיתוף פעולה, המאפשר שיתוף של אימונים עם חברים ואפילו לשלוח את פעימות הלב שלהם אחד לשני. אפליקציה חדשה הנקראת Breathe המנחה משתמשים באמצעות תרגילי נשימה לאורך היום, עם משוב חזותי ופיזי. WatchOS 3.0 שוחרר למפתחים ב־13 ביוני 2016 והפך זמין לציבור ב־13 בספטמבר 2016.

WatchOS 3.1 שוחררה לציבור ב־24 באוקטובר, ו־watchOS 3.2 שוחרר לקראת סוף מרס 2017. שני העדכונים הוסיפו שיפורים קלים ותיקוני באגים.

WatchOS 4.0 הוכרזה ב־WWDC 2017 ב־5 ביוני 2017, ושוחרר לציבור ב־19 בספטמבר. watchOS 4 כולל סירי, אימון פעילות אישית, ויישומון מוזיקה חדש. הוצגה גם GymKit, פלטפורמה טכנולוגית המחברת אימונים עם ציוד אירובי.

Watch OS 4.3 שוחררה ב־29 במרץ 2018. הוחזרה היכולת לנגן מוזיקה הנמצאת ב־iPhone ולשלוט בה גם בשעון, בשימוש ביישומון המוזיקה שנמצא בשעון. וגם אפשרה שליטה על השמעה ונפח ב־HomePod של אפל. תכונות חדשות אחרות כללו אנימציה חדשה לטעינה ואנימציה חדשה לטעינת יישום. נתוני הפעילות נוספו לפרק השעון של סירי, והסיבוך בסוללה מדווח בצורה מדויקת יותר על חיי הסוללה.

WatchOS 5.0 הוצגה לראשונה לציבור בוועידת המפתחים סן חוזה WWDC שנערכה על ידי אפל. הוצגה אפשרות הדיבור משעון לשעון (כמו בווקי טוקי), יישומון הפודקאסטים החדש, אפשרות הרמת היד כדי לדבר עם סירי, התאמה אישית של מרכז הבקרה, ואת היכולת לגשת למרכז ההודעות מרכז השליטה של יישומים. תכונות אחרות כללו תמיכה WebKit כדי להציג דפי אינטרנט, שישה פרצופים חדשים לשעון, ותכונות אימון חדשות. היא שוחררה לציבור ב־17 בספטמבר 2018.

WatchOS 6.0 שוחררה ב-19 בספטמבר 2019. נוספה אפליקציות חדשות: אפליקציה למעקב אחר המחזור החודשי,אפליקציה למדידת רעש (תמיכה מסדרה 4 ומעלה), תזכורות קוליות ועוד. לאפליקציית האימונים נוספו סוגי אימונים חדשים.

בנוסף בגרסה זו לראשונה הוצג אפ-סטור עצמאי לשעון כך שניתן להוריד אפליקציות מהשעון עצמו.

WatchOS 7.0 הוצגה לראשונה ב-22 ביוני 2020 בכנס המפתחים של אפל WWDC 2020 שנערך בצורה מקוונת לראשונה (עקב נגיף הקורונה).

בגרסה זו נוספו מעקב שינה,יכולת לשיתוף Watch Face, הוספת מצב ריקוד לאפליקציית האימונים וזיהוי אוטומטי של שטיפת ידיים.

אפליקציות של צד שלישי

WatchOS תומך ביישומי צד שלישי; יישום WatchKit פועל ברקע על iPhone כמו סיומת היישום, בעוד קבוצה של משאבי ממשק משתמש מקומיים מותקנים על Apple Watch. לפיכך, אפליקציות WatchOS חייבות להיות מקובצות באפליקציית iOS המתאימה להן, והן מסונכרנות עם השעון באופן ידני או באופן אוטומטי עם התקנת אפליקציית הטלפון.

החל מ־1 ביוני 2016, אפליקציות השעון החדשות המותרות ב־App Store יהיו אלה שפותחו רק עם ערכת ה־SDOS של watchOS 2 (ואילך); לא ניתן להשתמש בשפות של צד שלישי או ב־SDK כדי לפתח אפליקציות.

דגמים

נכון לאוקטובר 2018, חמישה דורות וחמש סדרות של Apple Watch פורסמו.

  • Apple Watch‏ (2015–2016)
  • Apple Watch סדרה 1 (2016–2018)
  • Apple Watch סדרה 2 (2016–2017)
  • Apple Watch סדרה 3 (2017–הווה)
  • Apple Watch סדרה 4 (2018–2019)
  • Apple Watch סדרה 5 (2019–הווה)
  • Apple Watch סדרה 6 (2020–הווה)
  • Apple Watch סדרה 7 (2021–הווה)

דגמי Apple Watch חולקו לחמישה "אוספים":

  • Apple Watch (הדור הראשון–הווה)
  • Apple Watch Sport (הדור הראשון)
  • Apple Watch Nike+ (Series 2–הווה)
  • Apple Watch Hermès (הדור הראשון–הווה)
  • Apple Watch Edition (הדור הראשון–Series 3)

הם נבדלים על ידי שילובים של כיסויים, רצועות, ופני שעון בלעדיים:

  • Apple Watch מגיע עם כיסויי מאלומיניום או מנירוסטה, ורצועות שעון שונות (רק נירוסטה הוצע עבור Apple Watch 1st gen).
  • Apple Watch Sport הגיע עם כיסויי מאלומיניום, רצועות ספורט או רצועות ארוגות ניילון.
  • Apple Watch Nike+ מגיע עם כיסויי אלומיניום ורצועות ספורט של נייקי או לולאות ספורט.
  • Apple Watch Hermes משתמש בכיסויי נירוסטה ורצועות שעונים של הרמס שעונים (כולל גם רצועת הספורט הכתומה הבלעדית של הרמס).
  • Apple Watch Edition הגיע עם כיסויי קרמיקה ורצועות שונות (הדור הראשון של Apple Watch Edition השתמש ב־18 קרט של צהוב או זהב ורדים).

דגמי Apple Watch Series 1 היו בעבר זמינים רק עם כיסויים ורצועות ספורט מאלומיניום.

דגמי Apple Watch Series 3 and Series 4 נמכרים גם בגרסאות המאפשרות את יכולת הסלולר LTE.

כל דגם של Series 3 מגיע בגודל של 38 או 42 מ"מ, כשהשעון הגדול יותר הוא בעל סוללה טובה יותר. Series 4 עודכנה למודלים של 40 ו־44 מ"מ, בהתאמה. לכל דגם יש אפשרויות צבע שונות. מוצעים רצועות המיוצרות על ידי אפל הכוללות רצועות ספורט צבעוניות, לולאת ספורט, רצועת ארוגות ניילון, אבזם קלסי, אבזם מודרני, לולאת עור, לולאת מילאנו, ואת צמיד הקישור.

Series 5 היא הסדרה הראשונה המאפשרת Always On Display. מעבד S5 ו-32GB זיכרון.

Series 6 ממשיכה את הקו של 40 ו-44 מ"מ. המעבד הוחלף ב-S6 וכן כמות הזיכרון היא 32GB. סדרה זו מאפשרת טעינה מהירה וניצול טוב יותר של הבטריה.

קבלה

בעקבות ההודעה, היו ההופעות הראשוניות של משקיפי הטכנולוגיה ושל תעשיית השעונים מגוונות; השעון זכה לשבחים על ידי כמה מהם על "העיצוב, היכולות הפוטנציאליות והתועלת העתידית" ואילו אחרים הציעו ביקורת על אותם היבטים. קרן ההון סיכון, מארק אנדריסן, אמר כי הוא "לא יכול לחכות" כדי לנסות זאת. הביוגרף של סטיב ג'ובס, וולטר איזקסון, תיאר אותו כ"מגניב מאוד "ודוגמה לטכנולוגיה עתידית" הרבה יותר מוטבעת בחיינו". עם זאת, Evan Dashevsky של מגזין PC אמר שזה לא הציע שום דבר חדש במונחים של פונקציונליות לעומת 360 Moto, למעט הודעות רטט להתאמה אישית. בחודש נובמבר 2014, Apple Watch היה רשום על ידי זמן כאחד מ־25 ההמצאות הטובות ביותר של 2014.

ביקורות ראשוניות עבור המכשיר היו בדרך כלל חיוביות עם כמה אזהרות. הסוקרים שיבחו את היכולת הפוטנציאלית של השעון להשתלב בחיי היומיום ואת העיצוב הכולל של המוצר, אך ציינו נושאים של מהירות ומחירים. סוקרים רבים תיארו את השעון כפונקציונלי ונוח, תוך שהוא מציין גם כישלון להציע פונקציונליות פוטנציאלית רבה כמו טלפונים חכמים קודמים. פרהאד מאנג'ו מהניו יורק טיימס הזכיר את עקומת הלמידה התלולה של המכשיר, וציין כי נדרשו לו "שלושה ימים ארוכים, לעיתים מבלבלים ומתסכלים", כדי להתרגל לצפייה ב־watchOS 1, אבל אהב אותה לאחר מכן. חלק מהמבקרים השוו זאת גם למוצרים מתחרים, כגון מכשירי Android Wear, וטענו כי "בתור שעון חכם, בסופו של דבר הגיוני". עם זאת, לדברי ג'פרי פאולר מ "וול סטריט ג'ורנל", "הסוללה חיה עד החיוב היומי שלה, אבל לפעמים רק בקושי," ואחרים השוו את זה ל־Samsung Gear 2, אשר "מטייל בשלושה ימים של שימוש מתון". טים בראדשו מהפייננשל טיימס השתמש במספר יישומים במשך מספר ימים. הוא הגיע למסקנה כי אין "יישום הורג" עד כה מלבד לספר את הזמן, שהוא הפונקציה הבסיסית של שעון יד בכל מקרה.

בעת שימוש ב־Apple Watch, חלק מהמשתמשים דיווחו בעיות באמצעות תכונה ניטור לב עקב תנאי עור קבוע, כולל קעקועים. שעונים אלו משתמשים בטכנולוגיית phototopthysmography (PPG) אשר מנצל את נוריות LED ירוק למדוד את קצב הלב. כדי למדוד את קצב הלב של המשתמש, השעון מהבהב אור ירוק מן נורות ה־LED על העור ורושמת את כמות האור הזה שנספג על ידי פיגמנט אדום של הדם. עם זאת, בנסיבות מסוימות העור עשוי שלא לאפשר את ספיגת האור להיות לקרוא כראוי ובכך לספק תוצאות לא מדויקות.

חלק מהמשתמשים התלוננו על כך שהלוגו והטקסט על גבו של דגם Apple Watch Sport, בעיקר גרסה אפורה בחלל, יכולים להישחק בקלות.

מכירות

אנליסטים פיננסיים הציעו הערכות מכירות מוקדמות של כמה מיליוני עד 34.7 מיליון דולר בשנה הראשונה. טים בחארין (מגזין "טיים") סיכם את רוחב התגובות, כותב כי 'אין מספיק מידע עדיין לקבוע כיצד המוצר הזה יעלה בגורלם כשזה סוף סוף יגיע לשוק בשנה הבאה'.

בשל חוסר האספקה של החומרים, המשלוח של Apple Watch התעכב מרגע השקת ההזמנה הראשונית שלו, מיום 10 באפריל 2015. כתוצאה מכך, רק 22 אחוזים של שעוני אפל שהוזמנו בהזמנה מוקדמת, נשלחו בארצות הברית במהלך סוף השבוע לאחר תאריך השחרור. ההערכה היא שאפל קיבלה כמעט מיליון הזמנות של Apple Watch בארצות הברית במהלך שש השעות הראשונות של תקופת ההזמנה המוקדמת ב־10 באפריל 2015, ולאחר מכן נמכרו הזמנות נוספות, והחברה תפתח הזמנות בחודש יוני. דו"ח מאוחר יותר על ידי אנליסט אמר כי Apple Watch כבר הניב 10 מיליארד דולר במהלך השנה הראשונה שלה.

אפל לא חשפה את נתוני המכירות של Apple Watch. לפי הערכות של IDC, אפל העבירה מעל 12 מיליון יחידות בשנת 2015. בסוף 2016, ותיק של תעשיית השעונים השווייצרית טען שאפל מכרה כ־20 מיליון שעונים ונתח שוק של כ־50 אחוזים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אפל ווטש בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35098774אפל ווטש