שמחה גולדין
לידה | 1955 (גיל: 70 בערך) |
---|---|
ענף מדעי | היסטוריה של עם ישראל |
מקום מגורים | ישראל |
שמחה גולדין (נולד בשנת 1955) הוא היסטוריון ישראלי, ראש המרכז לחקר התפוצות על-שם גולדשטיין-גורן[1] ופרופסור בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב, מתמחה בהיסטוריה של החברה היהודית בימי הביניים. יושב ראש ועדת מקצוע ההיסטוריה בחינוך הממלכתי במשרד החינוך.
פרופסור גולדין הוא אביו של חלל צה"ל ממבצע צוק איתן, הדר גולדין, ונודע ברבים בשל מאבקו הבלתי נלאה במשך שנים להשבת גופת בנו מידי החמאס.
קורות חיים
נולד וגדל בחיפה, בנם של מנחם וצפורה גולדין, ניצולי השואה יוצאי פולין. שירת כמג"ד בצה"ל. בשנת 1991 קיבל תואר דוקטור להיסטוריה מאוניברסיטת תל אביב, על עבודת מחקר שכותרתה "היחסים בין היחיד והקבוצה בקהילה היהודית בצפון צרפת וגרמניה (1100–1300)".
גולדין הוא מרצה בכיר להיסטוריה של ימי הביניים בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב. מחקריו עוסקים בהיסטוריה החברתית של הקהילות היהודיות בצפון צרפת, גרמניה ואנגליה. הוא מכהן כיושב ראש ועדת מקצוע ההיסטוריה בחינוך הממלכתי במשרד החינוך (החליף את פרופ' חנה יבלונקה). משמש גם יועץ מדעי באתר ההיסטוריה של המרכז לטכנולוגיה חינוכית ("תולדוט"), ונמנה עם צוות ההקמה של "מאו"ר" (מאגר ישראלי לאובייקטי למידה), שפותח על ידי מיט"ל (מרכז ידע טכנולוגיות למידה). בשנת 2008 מונה לראש המרכז לחקר התפוצות על-שם גולדשטיין-גורן באוניברסיטת תל אביב.
חיבר ספרים ומחקרים היסטוריים בתחומי התמחותו. היה שותף לתרגומו מאנגלית של הספר "התפילה היהודית" מאת שלמה קלמן רייף.
מתגורר בכפר סבא, נשוי לד"ר לאה גולדין, לשעבר ראש המחלקה להנדסת תוכנה בפקולטה להנדסה בשנקר. הם הורים לאיילת, חמי (עו"ד) וצור. בנם הרביעי, הדר, תאומו של צור, שהיה קצין בפלס"ר גבעתי, נשבה על ידי ארגון חמאס במהלך לחימה ברפיח במבצע צוק איתן, וכעבור יום הוא הוכרז כחלל צה"ל. ההחלטה התקבלה לאחר הקמת בית דין מיוחד, בראשות הרב הצבאי הראשי, רפי פרץ, שבחן את הממצאים שהובאו משטח הלחימה.[2] משה יעלון הוא בן דוד שני של גולדין. גולדין עוסק במאבק ציבורי להבאת בנו לקבורה בישראל.
ספריו
- הייחוד והיחד – חידת הישרדותה של הקהילה היהודית, הוצאת הקיבוץ המאוחד וכתר, 1997
- עלמות אהבוך, על-מות אהבוך - תופעת קידוש השם בקרב יהודי אירופה בימי הביניים, הוצאת דביר, 2002
קישורים חיצוניים
- רשימת הפרסומים של שמחה גולדין, בקטלוג הספרייה הלאומית
- גאולה אבן-סער - ב"שיחה אישית" עם שמחה ולאה גולדין, באתר כאן 11, 16 באפריל 2019
מכתביו ומהרצאותיו:
- אם אתם מתפלאים מדוע הם לא יודעים היסטוריה, כתב העת ארץ אחרת, 2012
- השו"ת - אמצעי לשמירה על הזהות היהודית בגולה, באתר "תולדוט", 4 בפברואר 2013
- דברי פתיחה בערוץ YouTube של אוניברסיטת תל אביב
הערות שוליים
- ^ המרכז לחקר התפוצות ע"ש גולדשטיין גורן
- ^ הדר גולדין נפל בקרב, באתר ישראל היום, 3 באוגוסט 2014
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] שמחה גולדין26597005