שליחים מיוחדים למאבק באנטישמיות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

נכון ליולי 2024, לפחות 30 מדינות מינו שליחים מיוחדים למאבק באנטישמיות[1]. בשנת 2019 הוקם הפורום של שליחים מיוחדים ומתאמים למאבק באנטישמיות (SECCA), הפועל בחסות הקונגרס היהודי העולמי.

ישראל

באפריל 2022 מינה שר החוץ יאיר לפיד את נועה תשבי לתפקיד לא בשכר של שליחה למאבק באנטישמיות במשרד החוץ הישראלי. חברי הקונגרס האמריקאי וארגונים יהודיים בירכו על המינוי. לשליחה לא היה צוות או תקציב. תשבי הועברה מהתפקיד באפריל 2023 והוחלפה על ידי עורכת דין בתחום זכויות האדם מיכל קוטלר-וונש. וונש הדוגלת בהגדרה העובדת לאנטישמיות של כוח המשימה הבין-לאומי להנצחת זכר השואה.

ארצות הברית

חוק הסקירה הגלובלית של האנטישמיות לשנת 2004 יצר את משרד השליח המיוחד למעקב ולמאבק באנטישמיות (SEAS), בראשות השליח המיוחד למעקב ולמאבק באנטישמיות במחלקת המדינה. השליח המיוחד הראשון הושבע לתפקיד בשנת 2006 השליח המיוחד הועלה לדרגת שגריר בשנת 2021.

קנדה

ב-2020 מונה אירווין קוטלר, לשעבר התובע הכללי, לשליח המיוחד הראשון של קנדה לזיכרון השואה ולמאבק באנטישמיות. הוא כיהן בתפקיד עד אוקטובר 2023 והוחלף על ידי הדיפלומטית דבורה ליונס.

האיחוד האירופי

באוקטובר 2015, בתגובה לעלייה באנטישמיות באירופה, יצר האיחוד האירופי את משרת מתאם המאבק באנטישמיות. הפקידה הגרמנית קתרינה פון שנורביין מונתה לתפקיד על ידי סגן הנשיא הראשון לנציבות דאז פרנס טימרמנס בדצמבר 2015.

אחריותה העיקרית היא ליצור קשר עם הקהילות והגופים היהודיים באירופה, ולהציע וליישם מדיניות להתמודדות עם אנטישמיות, לקדם חינוך על השואה ולטפח את החיים היהודיים.

בריטניה

תרזה מיי ייסדה את תפקיד יועץ הממשלה הבריטי לאנטישמיות בשנת 2019. חבר הפרלמנט הוותיק ממפלגת הלייבור ג'והן מאן מונה לתפקיד לכהונה של 5 שנים שתסתיים ב-1 ביולי 2024. התפקיד לא בשכר, אך המשרד מקבל 100,000 ליש"ט בשנה לכיסוי נסיעות והוצאות. הוא מקבל גם תמיכה מקרן המדיניות למאבק באנטישמיות.

ראו גם

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38987819שליחים מיוחדים למאבק באנטישמיות