שי רשף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שי רשף, המייסד והנשיא של אוניברסיטת העם

שי רשף הוא מנהל ויזם ישראלי. המייסד והנשיא של אוניברסיטת ההמוניםאנגלית: University of the People); אוניברסיטה שהתואר שניתן על ידה זכה להכרה בפברואר 2014 על ידי המועצה האמריקאית לחינוך והכשרה מרחוק (The Distance Education and Training Council)[1]. קודם לכן היה מנכ"ל של קבוצת "קידום" בישראל ושל חברה בת של בהולנד.

השכלה וקריירה

רשף גדל ברמת גן. הוא בעל תואר שני בלימודי סין מאוניברסיטת מישיגן, בארצות הברית.[2] בין 1989 ל-2005 כיהן כמנכ"ל ואחר כך כיו"ר של קבוצת "קידום", חברה למטרות רווח בתחום שירותי החינוך. רשף הצטרף לחברה בשנת 1989 כאשר שיווקה מוצר אחד והכנסותיה השנתיות היו כ-100,000 דולר. תחת הנהגתו צמחה "קידום" לחברה עם הכנסות שנתיות של למעלה מ-25 מיליון דולר, שבה מועסקים למעלה מ-1,000 עובדים ולומדים בה למעלה מ-50,000 תלמידים מדי שנה. בשנת 2005 הוא מכר את "קידום" ל "קפלן" בע"מ (באנגלית: .Kaplan Inc), מחברות החינוך הגדולות בעולם וחברת בת של ה"וושינגטון פוסט".[3] בין 2001 ל-2004, בתקופה שבה היה יו"ר של "קידום", רשף חי בהולנד והקים בה ושימש יו"ר של "קי"ט אילרנינג" (באנגלית: K.I.T. eLearning), חברת בת של קידום. K.I.T היא השותפה המקוונת של אוניברסיטת ליברפול והאוניברסיטה המקוונת הראשונה מחוץ לארצות הברית. K.I.T מציעה תוכניות לימוד לתואר שני בתחום מנהל עסקים וטכנולוגיית המידע. בשנת 2004, K.I.T נרכשה בידי "לוריאט אונליין אדיוקיישן"[4][5] (Laureate Online Education).

אוניברסיטת ההמונים

בשנת 2009 חשף רשף את אוניברסיטת ההמוניםאנגלית: University of the People), אוניברסיטה מקוונת שלא למטרות רווח וללא שכר לימוד שחותרת ליצור מהפכה בתחום ההשכלה הגבוהה באמצעות מתן אפשרות לסטודנטים מכל העולם ליהנות מלימודים אקדמיים.[6][7] בשנת 2011 חתמה האוניברסיטה על הסכם שיתוף פעולה עם אוניברסיטת ניו יורק לחילופי סטודנטים והתמחויות. בפברואר 2014 זכתה להכרה על ידי המועצה האמריקאית לחינוך והכשרה מרחוק (The Distance Education and Training Council).

פרסים וכיבודים

רשף הוזמן להשתתף בוועידות ובכנסים בינלאומיים רבים, בהם די.אל.די (באנגלית: DLD: Digital, Life, Design) במינכן, גרמניה; הפורום על המזרח התיכון במסגרת הכנס הכלכלי הבינלאומי בעמאן, ירדן; הפורום הגלובלי של UNDESA-GAID במונטריי, מקסיקו; והסימפוזיון הרביעי של University Industry Council בכלכותה, הודו. הוא גם הרצה בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ייל.[8] בשנת 2009 נבחר רשף כאחד מ-100 האנשים היצירתיים ביותר בעסקים של מגזין "פאסט קומפני" וכאחד מ"אנשי השנה 2009" של OneWorld. בספטמבר 2010 נבחר על ידי קוראי ה"האפינגטון פוסט" כאחד ממעצבי החינוך, זכה בתואר עמית של ארגון Ashoka והתקבל כיועץ בכיר של United Nations Global Alliance for Information and Communication Technologies and Development (GAID). בקיץ של 2010 השתתף רשף ב- (Science Foo Camp (SciFoo, כינוס בלתי רשמי בהשתתפות למעלה מ-200 מדענים מובילים, סופרים והוגים והתקבל כחבר על ידי (Clinton Global Initiative (GCI. רשף גם התכבד בנעילת יום העסקים בנאסד"ק בניו יורק.[9]. ב-2012 נכלל רשף ברשימת "50 האנשים החכמים שישנו את העולם" של מגזין הטכנולוגיה Wired[10]. עוד באותה שנה בחר בו כתב העת Foreign Policy לרשימת 100 ההוגים הבולטים בעולם[11].

משפחתו

רשף נשוי ואב לארבעה ילדים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שי רשף בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22327191שי רשף