שגרירות צרפת בארצות הברית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שגרירות צרפת בארצות הברית
Ambassade de France aux États-Unis
חותם השגרירות למעלה והמבנה למטה
חותם השגרירות למעלה והמבנה למטה
חותם השגרירות למעלה והמבנה למטה
מידע כללי
כתובת 4101 Reservoir Road NW
עיר וושינגטון די. סי.וושינגטון די. סי. וושינגטון די. סי.
תאריך פתיחה 1907
דיפלומטיה
חלק מ יחסי ארצות הברית–צרפת
כפופה ל משרד החוץ ואירופה (צרפת)
שטח האמנה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מדינה מיוצגת צרפתצרפת צרפת

שגרירות צרפת בארצות הבריתצרפתית: Ambassade de France aux États-Unis) היא הנציגות הדיפלומטית של הרפובליקה הצרפתית בארצות הברית. היא ממוקמת בוושינגטון די.סי., בירת המדינה, והשגריר מאז 2023 הוא לורן בילי. השגרירות ממוקמת ברחוב 4101 Reservoir Road NW, בצפון ג'ורג'טאון. זו הנציגות הדיפלומטית הצרפתית הגדולה בעולם. שטחה הכולל הוא 35,000 מ"ר והיא מאגדת כ-250 עובדים בארבעה מבנים מחוברים, הכוללים את הצ'נסלריה ומשלחת ההגנה, שירותים דיפלומטיים, הקונסוליה הכללית ואת "הבית הצרפתי" (Maison Française).

השירותים התרבותיים של צרפת ממוקמים בניו יורק, בבית משפחת ויטני לשעבר בשדרה החמישית.

היסטוריה

במאה ה-19, כמו רוב השגרירויות בוושינגטון די.סי., שכרה צרפת מבנים זמניים (למשל, הבית הפינתי מתוך קומפלקס "שבעת הבניינים" בין השנים 1804 ל-1811), ולא קבעה לעצמה מיקום קבוע. הכתובת הקבועה הראשונה של השגרירות הייתה באחוזת בוז-ארט שבפינת רחוב 16 ורחוב Kalorama NW, מול פארק Meridian Hill – מבנה שעדיין קיים כיום.

מרי פוט הנדרסון, אשת חברה עשירה מהאזור, שהייתה נחושה להפוך את השכונה למובילה בוושינגטון, הזמינה את האדריכל ג'ורג' אוקלי טוטן הבן לתכנן את המבנה עבור השגרירות הצרפתית, בתיאום עם השגריר ז'ול ז'וסרנד, שעבר להתגורר בו עם סיום הבנייה ב-1907. מדינת צרפת שילמה שכר דירה להנדרסון, ובהמשך ליורשיה לאחר מותה ב-1931.

בשנת 1936 רכשה השגרירות נכס גדול יותר ברחוב Kalorama Road מספר 2221 – בית בסגנון טיודור שנבנה בשנת 1910 בשכונת קלורמה היוקרתית דאז, בתכנונו של האדריכל יליד צרפת ז'ול אנרי דה סיבור, עבור איש העסקים ויליאם ווטסון לורנס.[1][2]

הכניסה למתחם השגרירות, 2022

עד תחילת שנות ה-70, התרחבו התפקידים האדמיניסטרטיביים של השגרירות הרבה מעבר להיקף הפעילות שהיה בינה לבין תקופת בין המלחמות, והשירותים השונים שלה התפרסו על פני מבנים שונים ברחבי וושינגטון. בשנת 1973 החליטה ממשלת צרפת להקים מתחם חדש ורכשה שטח של שמונה אקרים ליד פארק Glover-Archbold. בתחרות עיצוב שערכה הממשלה זכה האדריכל אנדרה רמונדה, והבנייה החלה בשנת 1982 והושלמה בסוף 1984.

בפברואר 2015 נפתח מחדש מעון השגריר בקלורמה לאחר שיפוץ בהיקף של 4.5 מיליון דולר. הבית כולל יצירות אמנות, בעיקר של אמנים צרפתים כמו פייר בונאר, אך גם של יוצרים לא-צרפתים כמו איגור מיטוראי. הנכס השתרע בעבר על שטח של 3.6 אקרים, אך בשנת 2017 העמידה ממשלת צרפת למכירה מגרש ריק בשטח של 0.58 אקרים מתוך הנחלה.[3]

שירותי השגרירות

השגרירות מפעילה מספר שירותים ומחלקות, האחראיים לתחומי מדיניות שונים ולתיאום עם גופים אמריקאיים רלוונטיים. השירותים המרכזיים כוללים:[4]

  • הצ'נסלריה (Chancery): הגוף הדיפלומטי המרכזי של השגרירות, אחראי על התיאום עם ממשלת ארצות הברית בענייני מדיניות חוץ הנוגעים לצרפת. בעוד שהשגריר עצמו מנהל את מרבית הדיפלומטיה, הצ'נסלריה מתמקדת בתיאום מול ממשלת צרפת ובהובלת תחומים מדיניים שונים, ולעיתים אף ממלאת את מקומו של השגריר. לצ'נסלריה נספחים גם בעשר הקונסוליות האזוריות.
  • מחלקת העיתונות והתקשורת: אחראית על פרסום מגזין ועדכוני השגרירות, הפצת הודעות לעיתונות וארגון מסיבות עיתונאים. כמו כן, המחלקה עוקבת אחר סיקור תקשורתי של נושאים הקשורים לצרפת בתקשורת האמריקאית ומדווחת עליהם לשגריר ולפריז.
  • מחלקות הנספחים הצבאיים והחימוש: פועלות לקידום שיתופי פעולה ביטחוניים בין צרפת לארצות הברית. מחלקת הנספחים הצבאיים אחראית לתיאום בין משרדי הביטחון והצבאות של המדינות, ואילו מחלקת החימוש מתמקדת בשיתופי פעולה טכנולוגיים ובהוצאות צבאיות בארצות הברית. שתיהן מייעצות לשגריר ולפנטגון בנוגע למדיניות הביטחונית של צרפת.
  • השירות התרבותי: שוכן בניו יורק (בשדרה חמישית), ותפקידו לקדם חילופי תרבות בין צרפת לארצות הברית. השירות תומך בפרויקטים תרבותיים ואקדמיים צרפתיים באמצעות רשת נספחים אזוריים.
  • משרד המדע והטכנולוגיה (OS&T): פועל מהשגרירות בוושינגטון וכן מהקונסוליות באטלנטה, בוסטון, שיקגו, יוסטון, לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו. עוסק בקידום המדע והטכנולוגיה הצרפתיים מול גופים אמריקאיים ואקדמיים, מעקב אחר חדשנות מדעית בארצות הברית, קידום שיתופי פעולה וארגון ביקורי מומחים וכנסים. מפעיל את תוכנית המלגות Chateaubriand.
  • תוכנית שאטובריאן (Chateaubriand Fellowship): תוכנית מלגות עבור סטודנטים אמריקאים הלומדים בצרפת, אשר נוסדה בשנת 1981. התוכנית מופעלת בשיתוף משרד המדע והשירות התרבותי, ומציעה תמיכה בתחומים כמו מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הטבע והטכנולוגיה. שיעור הקבלה השנתי נע בין 6% ל-8%.
  • משרד הכלכלה והמסחר: אחראי על פיתוח קשרי סחר בין המדינות. מסייע לחברות צרפתיות הפועלות בארצות הברית או מתכננות להיכנס לשוק האמריקאי, וכן לחברות אמריקאיות שמעוניינות לפעול בצרפת. מספק ייעוץ מדיניות כלכלית.
  • משרד האוצר הצרפתי: מייצג את משרד האוצר של צרפת בארצות הברית ובקנדה. פועל בשיתוף פעולה עם הפדרל ריזרב, מחלקת האוצר האמריקאית ומוסדות פיננסיים. עוסק בקידום מדיניות כלכלית צרפתית ובהסברה כלפי ארצות הברית. מפעיל שני משרדים – בוושינגטון ובניו יורק (לצורך קשר עם וול סטריט).
בניין הקונסוליה הכללית הצרפתית בניו יורק

קונסוליות

השגריר אחראי גם באופן כולל על עשר הקונסוליות האזוריות של צרפת בארצות הברית:[5]

  • הקונסוליה הכללית באטלנטה – אחראית למדינות: אלבמה, קרוליינה הצפונית, קרוליינה הדרומית, ג'ורג'יה, מיסיסיפי וטנסי.
  • הקונסוליה הכללית בבוסטון – אחראית למדינות: מסצ'וסטס, מיין, ניו המפשייר, רוד איילנד וורמונט.
  • הקונסוליה הכללית בשיקגו – אחראית למדינות: אילינוי, אינדיאנה, איווה, קנזס, קנטקי, מישיגן, מינסוטה, מיזורי, נברסקה, דקוטה הצפונית, דקוטה הדרומית, אוהיו וויסקונסין.
  • הקונסוליה הכללית ביוסטון – אחראית למדינות: טקסס, אוקלהומה וארקנסו.
  • הקונסוליה הכללית בלוס אנג'לס – אחראית לאריזונה, קולורדו, ניו מקסיקו, דרום קליפורניה ודרום נבדה.
  • הקונסוליה הכללית במיאמי – אחראית לפלורידה, פוארטו ריקו, איי הבהאמה, איי הבתולה של ארצות הברית, איי קיימן ואיי טורקס וקאיקוס.
  • הקונסוליה הכללית בניו אורלינס – אחראית ללואיזיאנה.
  • הקונסוליה הכללית בניו יורק – אחראית לניו יורק, ניו ג'רזי, קונטיקט וברמודה.
  • הקונסוליה הכללית בסן פרנסיסקו – אחראית לצפון קליפורניה, צפון נבדה, אלסקה, הוואי, איידהו, מונטנה, אורגון, יוטה, וושינגטון, וויומינג וגואם.
  • הקונסוליה הכללית בוושינגטון די.סי. – אחראית לוושינגטון די.סי., מרילנד, וירג'יניה, מערב וירג'יניה, דלאוור ופנסילבניה.

מעון השגריר

השגריר מתגורר ומארח במעון הרשמי ("Résidence de France") – בית מפואר שנבנה ב-1910 ברחוב Kalorama Road מספר 2221. המבנה, שתוכנן על ידי האדריכל הצרפתי ז'ול הנרי דה סיבור, הוא הגדול בשכונה, ונבנה בהשראת סגנונות טיודור והרנסאנס. יש בו 19 חדרים ו-11 חדרי רחצה, והוא משקיף לפארק רוק קריק. הבית נרכש על ידי מדינת צרפת ב-1936, לאחר ששימש קודם את איל ההון ויליאם לורנס ולאחריו את הדיפלומט והאיש העסקים האמריקאי ג'ון הייז המונד.

פסל החירות השני

בשנת 2021 העניקה צרפת לארצות הברית פסל חירות שני – בגובה 2.83 מטרים – שהיה שמור קודם לכן ברובע המוזיאונים של פריז. הפסל הובא לניו יורק והוצב באליס איילנד בין 1 ל-6 ביולי, כולל ביום העצמאות האמריקאי (4 ביולי), ולאחר מכן הועבר ב-14 ביולי (יום הבסטיליה) לגני מעון השגריר בוושינגטון, שם יישאר עשור. מדובר בהשאלה מהמוזיאון הצרפתי לאמנויות ולמלאכה, ומהלך זה נועד לשחזר את המחווה ההיסטורית של צרפת מהמאה ה-19 ולחזק את הקשרים עם ממשל ביידן.

קישורים חיצוניים

  • אתר האינטרנט הרשמי של שגרירות צרפת בארצות הברית (בצרפתית ובאנגלית)

הערות שוליים

  1. Koncius, Jura (2015-04-23). "The French Embassy residence: Grand, rested and ready to host parties". The Washington Post (באנגלית). ISSN 0190-8286. נבדק ב-2025-05-10.
  2. Orton, Kathy (2017-02-15). "Want to be neighbors with the Obamas, Ivanka Trump and Jeff Bezos? Here's what it will cost you". The Washington Post (באנגלית). ISSN 0190-8286. נבדק ב-2025-05-10.
  3. Koncius, Jura (2015-04-23). "The French Embassy residence: Grand, rested and ready to host parties". The Washington Post (באנגלית). ISSN 0190-8286. נבדק ב-2025-05-10.
  4. France in the United States, Departments, Embassy of France in Washington, D.C.
  5. Consulates General of France in the U.S., Embassy of France in Washington, D.C.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

שגרירות צרפת בארצות הברית41026962Q2841718