קפה גישר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קפה גישרערבית: قشر) הוא משקה חם, שנעשה מהרתחת קליפות פולי הקפה, בתימן נפוץ השימוש בו "קהוות אל גישר".

היסטוריה

פולי הקפה הגיעו לתימן מאתיופיה דרך ים סוף לתימן, שם החלו הדרווישים הסופיים להשתמש בפולי הקפה, לצורך טקסיהם.

את הגישר, מרתיחים עם מים קינמון וגנג'ר, למשקה אין טעם של קפה, אלא מזכיר את טעמו של תה שחור, וטעמו מתקתק. הגישר לא מכיל קפאין, וידוע ברפואה העממית התימנית כמועיל לאבנים בכליות ולעוד מחלות.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38098805קפה גישר