קירשנמיכל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קירשנמיכל
Kirschenmichel

קירשנמיכלגרמנית: Kirschenmichel) הוא קינוח נפוץ מהמטבח הגרמני. הוא נקרא לפי אזורים שונים בגרמניה בשמות רבים: Kirschenplotzer, Kärscheblotzer, Körschmichl, Kerschemiel, Kirschenjockel, Kirschpfanne, Kirschenmännla, Chirsichlotz.

מאפיינים

הקינוח מורכב מלחם בן כמה ימים שלשים לבצק עם חמאה, חלב, ביצה וסוכר. דובדבנים חמוצים או דובדבנים מתוקים מקופלים לתוך הבצק ואת התערובת אופים בתבנית קדירה. לפני ההגשה מצפים את הקינוח עם וניל, קינמון, שקדים וציפורן ולאחר מכן מוגש חם עם חביצה רוטב וניל.

למרות שבאופן מסורתי הוא קינוח, ניתן למצוא אותו במסעדות גם כמנה עיקרית לאחר מרק כמתאבן.

סוגים

מנה דומה ופופולרית בדרום גרמניה היא אופנשלופפר המורכב משכבות של לחם ישן ופרוסות תפוחים (במקום דובדבנים) אשר לאחר מכן מושרים בתערובת של חמאה, סוכר וביצה. לחלקם מוסיפים גם צימוקים ומגישים אותו עם רוטב וניל חם.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37821905קירשנמיכל