קווה קווה דה לה אומה
קְוַוה קְוַוה דֶה לַה אוֹמַה (או אוֹמַר[1]) הוא משחק ילדים.
מהלך המשחק
במשחק מסתדרים השחקנים במעגל, ומחזיקים את כף יד ימינם מעל כף יד שמאלו של השחקן אשר לימינם. בכל פעמה של שיר המשחק חובט משתתף אחד על כף ידו של המשתתף שלשמאלו. בפעמה הבאה, מגיע תורו של המשתתף שכף ידו נחבטה לחבוט הלאה.
הסיבוב מסתיים בזוג שחקנים שמבצע את החבטה האחרונה בשיר. מטרתו של הימני מביניהם להכות על כף ידו של השמאלי. מטרת השמאלי היא למשוך את כף ידו מתוך ידו של הימני כך שהימני יכה על כף ידו שלו, אך אסור לו לעשות זאת בטרם החל הימני בתנועתו (בדומה למשחק ידיים אדומות). המפסיד יוצא מן המעגל והמשחק נמשך לסיבוב נוסף.
מכיוון שרוב הילדים אינם סופרים את מספר הפעמות בשיר, או מפני שאינם יודעים למצוא שארית, ומכיוון שהמשחק מתבצע בקבוצות גדולות שגודלן משתנה מתור לתור, קשה לנחש תוך כדי משחק מי יהיה הצמד המתחרה בסיום השיר. הילדים מתייחסים אל זהות הצמד המסיים את הסיבוב כאל מעין הגרלה אקראית, כמו באן דן דינו.
פעולת החבטה, בייחוד האחרונה בסיבוב, עשויה להפוך אלימה בחוגים מסוימים, כאשר האתגר הוא לא להראות כי המכה כאבה. רמת האלימות ומהירות המשחק גוברות גם עם הצטמצמות המעגל.
שחקנים שיצאו מן המשחק יוצאים מתוך המעגל וממתינים שם עד אשר יש מספיק שחקנים שייצאו מן המשחק כדי להתחיל במשחק חדש. הם ממשיכים שם במשחק חדש, במקביל למשחק המתנהל בפנים. כדי להכריע את המשחק סופית, יש המשתמשים במלחמת אגודלים בשלב האחרון. ויש שמשחקים בגרסת קווה קווה לשני משתתפים.
המשחק מתבצע לצלילי שיר משחק, כאשר בכל הברה מוטעמת מתבצע מהלך.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- אקווהקווה דלה אומה, אתר של שירי משחק בגרמנית
- א-קווקה דה לה אומה, גרסאות שונות וניסיון התחקות באתר האייל הקורא (2004)
- אה קווא קווא דה לה אומה, כנ"ל, הבלוג של גילי בר-הלל (2009)
- דורון פישלר, מאיפה הגיעה קווה קווה דה לה אומה? פרק בפודקאסט "התשובה", 18 בנובמבר 2019
- דורון פישלר, השלמות, תיקונים ודסי מטריקו פרק בפודקאסט "התשובה", 16 בדצמבר 2019, החל מדקה 14.
- ביצוע מקור השיר לשיבוש בעברית:
הערות שוליים
קווה קווה דה לה אומה31408030