ענף כלכלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ענף כלכלי הוא הקבוצה הכללית של העסקים המפיקים מוצרים או שירותים המשתייכים לשרשרת האספקה של משפחת מוצרים או שירותים מסויימת.

ההקבצה לענפים כלכליים נעשית במבנה של עץ, כלומר בחלוקה לענפים ראשיים, שכל אחד מהם מתחלק לענפי משנה, וכך הלאה. ענפים ראשיים הם, למשל, חקלאות, תעשייה, בנייה, מסחר, כספים, שירותים ציבוריים, שירותים אישיים. ענף התעשייה נחלק לענפי משנה, כגון מזון, מתכת, תרופות, אלקטרוניקה וכו'. ענף המזון נחלק לענפי משנה לפי סוג המזון: חלב ומוצריו, בשר ומוצריו, דברי מאפה, ממתקים, שימורים וכו'.

השימוש במונח

החלוקה לענפים משמשת למטרות שונות, בהן:

למרכיבי ענף כלכלי יש מכנה משותף רחב, ולכן הם נוטים להיות מושפעים ולהגיב לאירועים ולשינויים בצורה דומה - למשל לאסונות טבע, להמצאות ותגליות חדשות וכיוצ"ב (לדוגמה, השפעת מגפת הקורונה על ענף התיירות הייתה שונה במובהק מהשפעתה על ענף התקשורת).

בהתאם לאופי פעילותו, עסק ישויך לענף מסוים או לענפים אחדים. חברת בנייה, למשל, משויכת לענף הבנייה, אך החלוקה נוספת ניתן להבחין בין חברה העוסקת בבנייה למגורים וחברה העוסקת בבנייה לתעשייה ולמשרדים, ויש חברות בנייה הפועלות בשני תת-תחומים אלה.

מאפיינים

לענפים הכלכליים השונים מאפיינים המייחדים אותם. גם אם מאפיין מסויים עשוי להיות דומה בשני ענפים, הרי שכלל המאפיינים מיוחד לכל ענף וענף.

מאפייני תהליך הייצור

מאפיינים מול רשויות

מאפיינים אחרים

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ענף כלכלי בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36498202ענף כלכלי