מרק עגבניות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מרק עגבניות הוא מרק המורכב מעגבניות. הוא משמש לרוב כמרכיב במאכלים מורכבים יותר, ושלא כמו רוב המרקים, נהוג להגישו חם או קר. המרק יכול להכיל חתיכות עגבנייה או להתבסס על מחית בלבד.
בארצות הברית צורת הממכר הנפוצה ביותר של מרק עגבניות היא בקופסאות שימורים. פעמים רבות נהוג לאכול מרק עגבניות יחד עם טוסטים. ניתן גם להפוך מרק עגבניות לקרם עגבניות על ידי החלפת מים בחלב בשלב ההכנה. ניתן גם להוסיף שמנת חמוצה, גבינה מגוררת, קרקרים או סלסה.
מרק עגבניות קר וקיצי, המקובל במטבח הספרדי, נקרא "גספצ'ו".
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: מרק עגבניות |
- דידי דמרר, מתכון למרק עגבניות בבזיליקום, באתר "וואלה"
- אדר קפלן-מור, מתכון למרק עגבניות, באתר "אכול ושאטו"
- אבנר לסקין, מתכון למרק עגבניות טוסקני, באתר "מבשלים"
- מתכון למרק עגבניות ואורז, באתר "FoodisGood"