איתור (אפל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף מצא אייפון)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לעדכן ערך זה.
עיקר המידע המצוי בדף זה עדכני ל־2014, ומאז אירעו מאורעות הדורשים את עדכונו.
אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לעדכן ערך זה.
עיקר המידע המצוי בדף זה עדכני ל־2014, ומאז אירעו מאורעות הדורשים את עדכונו.
אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית.
מצא אייפון
יישום "איתור" במערכת ההפעלה iOS 17 (אנ')
יישום "איתור" במערכת ההפעלה iOS 17 (אנ')
מפתח אפל
מחזור חיים 15 ביוני 2010 – הווה (14 שנים)
מערכת הפעלה iOS 5 והלאה
סוג רישיון תוכנה חינמית
קטגוריה יישום סלולרי עם מידע על מיקום

איתוראנגלית: Find My; בעבר היה קרוי "מצא את..." או "מצא את ה־iPhone שלי") הוא יישום סלולרי ושירות הניתן על ידי חברת אפל, המאפשר מעקב מרחוק אחרי מיקומם של מכשירי iOS (טלפון, טאבלט, שעון ועוד), מחשבי מקינטוש, מכשירי מעקב (airtags) ומכשירים נוספים דרך צד שלישי. השירות זמין עבור מכשירים עם מערכת ההפעלה iOS 5 ומעלה ומחשבים בעלי מערכת ההפעלה OS X 10.7.2, או מאוחר יותר באמצעות iCloud. היישום מוצע עם מערכת ההפעלה הבסיסית כאשר יש למשתמש חשבון iCloud פעיל. ניתן להוריד את היישום גם דרך חנות ה-App Store.

היסטוריה

"איתור" (דאז: "מצא את ה־iPhone שלי") פורסם לראשונה כאפליקציה ביוני 2010 למשתמשים של שירותי הענן MobileMe. בחודש נובמבר 2010 עם גרסה iOS 4.2, "איתור" היה זמין בחינם למכשירים מסוימים. עם שחרורו של ה-iCloud באוקטובר 2011, הפך השירות לחופשי לכל משתמשי ה-iCloud. כמו כן, השירות היה זמין כ"מצא את המק שלי" למחשבי Mac OS X המריצים את גרסה 10.7.2 או מאוחר יותר באמצעות iCloud. מאז ספטמבר 2019, אוחדו ליישום אחד כל יישומי המעקב הנפרדים הקודמים (מצא מכשירים, מצא חברים ומצא חפצים).

תכונות

"איתור" מאפשר למשתמש לאתר את מכשיר ה-iOS שלו באמצעות האפליקציה במכשיר או באמצעות האתר iCloud.com במחשב. בנוסף לאיתור המכשיר, השירות מספק שלוש תכונות עיקריות:

  • השמע צליל: במצב זה, נשמע צליל במכשיר בעוצמה מרבית, גם אם הוא מושתק וגם אם עוצמת הקול שלו היא נמוכה. תכונה זו שימושית במקרה שהמכשיר אובד או נגנב. כמו כן, תכונה זו לא ניתנת להפסקה עד לפתיחת המכשיר.
  • מצב איבוד (גרסה iOS 6 והלאה): מצב זה נותן למשתמש את האפשרות לנעול את מכשירו עם סיסמה. אם המשתמש נועל את המכשיר, יש באפשרותו לשגר הודעה שתוצג במסך הנעילה של המכשיר, שבה ניתן לכתוב מספר שורות וכן מספר טלפון להתקשרות, במקרה של מציאת המכשיר.
  • מחק iPhone: מצב זה מוחק לחלוטין את כל התוכן וההגדרות. האפשרות זו שימושית אם קיים על המכשיר חומר פרטי ו/או תמונות אישיות, אבל המכשיר לא יוכל להימצא, כלומר האפליקציה לא תוכל לזהות את מיקומו לאחר ביצוע פעולה זו.

העדכון לגרסת מערכת ההפעלה iOS 6, נתן את האפשרות לבדוק את רמת הסוללה של המכשיר.

דרישות

החל מינואר 2013, השירות נתמך גם על אייפוד טאץ', אייפד ומחשבי מק המריצים את גרסה OS X 10.7.2 והלאה. בנוסף למכשיר תואם, חשבון iCloud נדרש כדי להשתמש ביישום "איתור".

אירועים

בחודש נובמבר 2011, במשטרת לוס אנג'לס, קליפורניה הצליחו למצוא חשוד בשוד מזוין באמצעות יישום "איתור" על ידי השמעת צליל באייפון של הקורבן לגנבה.

בחודש ספטמבר 2012, שני חשודים נעצרו באטלנטה, ג'ורג'יה בשל שוד של חמש נשים באיומי אקדח. המשטרה הצליחה לאתר את החשודים באמצעות "איתור" כדי למצוא את אחד ממכשירי ה-iPhone הגנובים.

קישורים חיצוניים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

איתור (אפל)40189398Q3919575