מטפחת נייר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קופסה של מטפחות נייר

מטפחת נייר או ממחטת נייר היא מטפחת העשויה מנייר רך (נייר טישו), כתחליף לשימוש חד-פעמי למטפחת בד, לשם ניגוב הפנים או איברים אחרים, לניגוב אבק ולמשימות ניקיון קלות.

מטפחות נייר נמכרות באריזת קרטון או פלסטיק, שממנה הן ניתנות לשליפה נוחה בזו אחר זו. לנשיאה בכיס בגד או בתיק קטן נמכרות מטפחות נייר באריזת צלופן קטנה.

ההבדלים העיקריים בין מטפחות הנייר השונות, וביניהן לסוגי הנייר השונים, ניכרים בתכונות המאפיינות את סוגי הנייר מהם הן עשויות: חוזק, יכולת ספיגה, משקל בסיסי, עובי (כאשר הממחטה פרושה), בהירות, יכולת מתיחה, מראה ונוחות.

מטפחות נייר מיוצרות מנייר קל משקל, 14–18 גרם למטר רבוע. עקב הדרישות לאיכות גבוהה של מטפחת הנייר, היא מיוצרת בדרך כלל מתאית נקייה, אך לעיתים כוללת גם נייר ממוחזר. לפעמים הנייר מעובד יחד עם מרכך, קרם או בושם, כדי להעניק לו את התחושה הרצויה. מטפחות נייר נפוצות הן לבנות, אך מיוצרות גם מטפחות נייר צבעוניות.

מטפחות נייר נמצאות בשימוש ביפן כבר מאות שנים. מטפחות נייר בצורתן המוכרת לנו יוצרו לראשונה בשנת 1924 על ידי חברת קימברלי קלארק במותג קלינקס.[1]

חשיבותה של ממחטת הנייר בצמצום התפשטותם של זיהומים, קיבלה תנופה לאור החששות מפני מגפת שפעת החזירים בבריטניה. דוגמה לכך היא מסע פרסום של ממשלת בריטניה שכותרתו הייתה "תפוס אותו, השלך אותו, הרוג אותו", שעודד אנשים לכסות את פיהם ואפם בממחטת נייר בזמן שיעול או התעטשות.[2]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מטפחת נייר בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33553427מטפחת נייר