מחקר רפואי
מחקר רפואי (או מחקר ביו-רפואי) הוא שם כולל למגוון רחב של מחקרים בתחום הרפואה וההנדסה ביו-רפואית. החל ממחקר בסיסי הכולל עקרונות מדעיים בסיסיים, ועד למחקר קליני, הכולל לעיתים ניסויים קליניים. מטרת המחקר הרפואי היא להעשיר את הידע האנושי בהבנת גוף האדם ותחלואיו.
חשיבות ותחומי מחקר
המחקר הרפואי תורם ישירות להעלאת רמת הרפואה, בהיותו מעשיר את הידע המקצועי של הצוותים הרפואיים, ומשפר את איכות הטיפול. כמו כן, המחקר הרפואי מהווה כלי למקבלי החלטות לגיבוש מדיניות במערכות הבריאות.
קשת המחקר הרפואי רחבה וקשורה במידה רבה לתחומי מדע אחרים. המחקר יכול לכלול את הביולוגיה, ביוכימיה, היסטולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה ועוד.
המדע עדיין רחוק מלסיים את מחקריו בתחום החיים, משכך מחקרים בסיסיים עדיין מתרכזים בתפקודן ובפתולוגיות של מערכות החיים. אף על פי שאין לתוצאותיהם יישום קליני ישיר, מסקנותיהם עוזרים לביסוס היסודות המדעיים להנחות עתידיות.
מחקר רפואי בישראל
משרד הבריאות מעורב במחקר הרפואי באמצעות מחקרים המתבצעים ביחידות המשרד, בבתי חולים הממשלתיים ובאמצעות לשכת המדען הראשי. המשרד גם מממן פעילות מחקרית המבוצעת במכוני מחקר בישראל כמו אוניברסיטאות, מכללות, בתי חולים, קופות החולים ועוד[1].
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
27160411מחקר רפואי