מחם
מחם הוא כלי להרתחת מים בעל יכולת קיבול גבוהה. המחם מצויד בתרמוסטט אשר מווסת את פעולת גוף החימום. המחם משמש להרתחת מים לצרכים שונים כגון משקאות חמים, בישול ונקיון. המחם עשוי לרוב מנירוסטה או ממתכת אחרת בעלת עמידות גבוהה למים וחלודה. גוף החימום החשמלי, בדומה לקומקום הביתי, מצוי בתחתית המכשיר ומכוסה לעיתים קרובות במסגרת פלסטיק קשיחה.
למחם מספר תכונות אשר מבדילות אותו מן הקומקום הביתי.
- לרוב המיחמים בשוק ישנו ברז אשר דרכו מוזגים את המים.
- מחם הוא כלי נייח ועל מנת למלאו יש להשתמש בכלי נוסף או בצינור המחובר לברז.
- למחם יכולת קיבול גבוהה, בין 2 ליטרים במיחמים הקטנים עד ל-25 ליטרים בגדולים.
ניתן למצוא מיחמים בבתים פרטיים ובבתי עסק קטנים. אחד מן היתרונות הבולטים של המחם מנוצל לשימוש על ידי האוכלוסייה שומרת השבת בישראל - בזכות "כפתור שבת" המאפשר שמירה על חום המים באופן קבוע ללא הדלקה. השימוש במחם שכיח במיוחד בקרב גופים מוסדיים וציבוריים כגון מסעדות, חדרי מורים, חדרי אוכל ומשרדים.
המחם הוא פיתוח טכנולוגי של הסמובר הרוסי[דרוש מקור]. בעקבות כניסתם לשוק של גופי חימום קומפקטיים יחד עם הרחבת השימוש בנירוסטה - המתכת העיקרית ממנה עשוי המחם - התפתח השימוש במחם החל משנות ה-80 של המאה שעברה[דרוש מקור].
בעוד שהקומקום עונה על צרכים ביתיים של חימום כמות קטנה של מים, המחם בעל גוף המתכת מסוגל לחמם כמות גדולה של מים בזמן קצר.
פתרון להשבתה פתאומית של מחם
פעולת המחם מווסתת על ידי תרמוסטט אשר מונע קצרים חשמליים במכשיר. עקב נוכחות מים במכשיר ומיקומו בסביבה לחה (כגון מטבח), עלול המחם לסבול מרגישות לתקלות. עקב כך בכל מחם קיים תרמוסטט אשר ביכולתו להשבית את המכשיר. לרוב ימוקם כפתור התרמוסטט בתחתית המכשיר. התקלה הנפוצה ביותר במיחמים היא קפיצת התרמוסטט, אשר ניתנת לתיקון פשוט בעזרת החזרת הזיז הקטן למקומו. יש לציין שלא בכל מחם קיים תרמוסטט בעל זיז פלסטיק. טעות נפוצה נוספת היא הדלקת המחם ללא מים. פעולה זו עלולה לגרום לתקלה חמורה במכשיר, ואף להריסתו. זאת מפני שהמחם בנוי כך שהוא "מזהה" מתי המים רותחים ולכן יכול להפסיק את פעולת גוף החימום. ללא מים עלול גוף החימום לשרוף את המחם ולהשביתו כליל.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: מחם |
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] מחם25322571