מוזלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוזלי
מיזלי עם פירות
מיזלי עם פירות

מוזליגרמנית שווייצרית: Müesli, נהגה 'מיזלי' [ˈmyəz̥li], וגם 'מיוזלי') הוא סוג של דגני בוקר המקובל במטבח הגרמני והשווייצרי (משם מקורו). נטען כי המוזלי פותח על ידי תזונאית שווייצרית כדי לסייע לחולים להשתקם בצורה מהירה ויעילה יותר.[1]

בשווייץ נהוג לאכול אותו לעיתים גם כארוחת ערב, עם פרוסת לחם וכוס קפה. המוזלי עשוי שיבולת שועל דחוסה עם תוספי פירות ולעיתים גם עם שקדים מסוכרים, בוטנים או אגוזים. קיימים שני סוגים של מוזלי: טרי ומיובש.   בישראל רווחת הנחה שגויה ש"מוזלי" הוא מאכל גרנולה עם יוגורט ופירות, וכך יוגש "מוזלי" כארוחה במסעדות ובבתי קפה שונים. למעשה, למרות הדמיון בין שני המאכלים, ההבדל המהותי הוא שבמוזלי הדגנים אינם קלויים, בעוד שבגרנולה הדגנים עוברים קלייה עם שמן או ממתיק (דבש, סילאן, סוכר חום) עד להשגת מרקם פריך[2]. בנוסף, יוגורט אינו מרכיב הכרחי במוזלי, שכן אוכלים אותו לרוב עם חלב או שמנת.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ההבדל בין מוזלי לגרנולה, באתר mort-sure, ‏31 בינואר 2020
  2. ^ מה ההבדל בין גרנולה למוזלי? לא מה שחשבתם!, באתר מה ההבדל?, ‏26 באוקטובר 2018


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32714787מוזלי