כריסטוף פלדר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כריסטוף פלדר
לידה 10 באוגוסט 1965 (גיל: 59)
בנפלד, ריין תחתון
סגנון בישול מגדנאות

כריסטוף פלדר (Christophe Felder‏, נולד ב-10 באוגוסט 1965) הוא שף ואומן פאטיסייה צרפתי.

קורות חיים ופעילותו

פלדר נולד כבן לזוג אופים - קונדיטורים מהיישוב שירמק בחבל אלזס, מהם למד מגיל צעיר הרבה מסודות אומנותם. בגיל 15 התחיל חניכות אצל הפאטיסייה ליצלר-פוגל בשטרסבורג ומאוחר יותר הוכיח את כישוריו בעת עבודתו בחברת "פושון" ואצל גי סבואה.

בגיל של 23 בלבד התקבל כשף ומנהל הפאטיסרי במלון קריון. פלדר היה הצעיר מבין אלו שמילאו אי פעם תפקיד זה, ועבד בו במשך 15 שנה. בהמשך פתח שלוש קונדיטוריות - פאטיסרי בבתי מלון בשטרסבורג, בהם במלון קלבר השוכן בככר קלבר בשטרסבורג.

פלדר יצר קשרי עסקים עם יפן לשם הוא מייצא רבים מאוספי המאפים שמייצר - "מאפי אנרי שרפנטייה". כמו כן הוא עובד כיועץ לחברות מזון. בנוסף עוסק בהוראה, למשל מלמד בבית הספר ל"גראן שוקולא" "אקול דו גראן שוקולא" וולרונה (Valrhona). מעבדתו העיקרית נמצאת בשדרות סן ז'רמן.

פרסים ואותות כבוד

ספרים

  • "העוגות הקלאסיות" - (Les gâteaux classiques), בו הוא מציג מתכונים של עוגות כמו "לה פרמבואזייה" "Le framboisier" (עם פטל), "לה סוקסה פרלינה" ("ההצלחה הפרלינית") "Le succes praliné" ואחרות.
  • המתוקים (Les Douceurs) שוקולד, גלידות, עוגות, הוצאה "מינרווה" - עם 120 מתכונים
  • ה"גרַטֶנים של כריסטוף (Les grattins de Christophe)
  • המקרונים של כריסטוף (Les macarons de Christophe)
  • המיניארדיזות של כריסטוף (Les mignardises de Christophe)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כריסטוף פלדר בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29124238כריסטוף פלדר