כרוב עלים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "קייל" מפנה לכאן. אם הכוונה למשמעות אחרת, ראו קייל (פירושונים).
קריאת טבלת מיוןכרוב עלים
מיון מדעי
ממלכה: צומח
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו־פסיגיים
סדרה: צלפאים
משפחה: מצליבים
סוג: כרוב
מין: כרוב הבר
תת־מין: כרוב עלים
שם מדעי
Brassica oleracea acephala

כרוב עלים (שם מדעי: Brassica oleracea acephala; ידוע גם בשמות קֶייל, כרוב על, או עלי כרוב מסולסלים) הוא תת-מין של כרוב הבר. זהו ירק בעל עלים ירוקים או סגולים, ולאותו סוג משתייכים גם כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, לפת, לפתית ועוד. זנים מתורבתים מסוימים של קייל נפוצים כירק מאכל, ואילו זנים מתורבתים אחרים נפוצים כצמח נוי.

כרוב עלים מכונה גם "כרוב על", וזאת בשל ערכיו התזונתיים הגבוהים. ירק זה עשיר במיוחד בבטא-קרוטן, ויטמין K, ויטמין C, וסידן. ניתן להגישו מטוגן, מאודה, מבושל או טרי. לירק טעם דומה לכרוב או לברוקולי, אך טעמו מריר מהם, ולכן לא נהוג לאוכלו טרי ללא ליווי של ירק אחר.

גלריה


כרוב עלים (טרי)
ערך תזונתי ל-100 גרם
מים 84.04 ג'
קלוריות 49 קק"ל
חלבונים 4.28 ג'
פחמימות 8.75 ג'
שומן 0.93 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ויטמינים
 ‑ ויטמין A 500 מק"ג
 ‑ ויטמין B1 0.11 מ"ג
 ‑ ויטמין B2 0.13 מ"ג
 ‑ ויטמין B3 1 מ"ג
 ‑ ויטמין B6 0.271 מ"ג
 ‑ ויטמין C 120 מ"ג
ברזל 1.47 מ"ג
סידן 150 מ"ג
מגנזיום 47 מ"ג
זרחן 92 מ"ג
אשלגן 491 מ"ג
נתרן 38 מ"ג
בטא-קרוטן 5927 מק"ג
סיבים תזונתיים 3.6 ג'
מקור: משרד החקלאות האמריקני

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.