כושרות (עמותה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה. (12 בינואר 2024)

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה. (12 בינואר 2024)

כושרות

כושרות הוא מכון מחקר תורני שהוקם בשנת תשס"ג (2003) וייעודו הוא העלאת המודעות לכשרות בקרב הציבור באמצעות פעילות ליישום, הסברה והדרכה בנושא הכשרות. במכון פועלים רבנים, מדענים[דרושה הבהרה], ואנשי שטח מתחום הכשרות. המכון אינו פועל כגוף כשרות, למעט הכוונה לכשרות באירועים ספציפיים כדלהלן. המכון חבר בפורום חותם.

צוות המכון

המכון הוקם ומנוהל על ידי רבנים המזוהים עם הזרם הדתי לאומי, אך הוא מקיים קשרים גם עם רבנים מהמגזר החרדי. בנשיאות המכון עומד הרב אליקים לבנון המתווה את דרכו של המכון. הנהלת המכון פועלת ממשרדים באלון מורה. ראש המכון הוא הרב משה כ"ץ, ופעילים בו גם הרב מרדכי וולנוב (רב היישוב אלון מורה), הרב יצחק דביר, הרב צבי בן ראובן והרב מרדכי אביצור.[1]

תחומי הפעילות

פעילות המכון מתחלקת למספר תחומים:

  • חינוך - המכון מעביר שיעורים, סדנאות וקורסים בנושאי כשרות שונים. כמו כן, המכון עורך קורס להכשרת משגיחי כשרות, על פי סילבוס של הרבנות הראשית לישראל, כהכנה למבחן חיצוני להסמכת משגיחי כשרות הנערך על ידי הרבנות הראשית.
  • מחקר - המכון מפרסם מחקרים בנושאי כשרות. לרוב, המחקרים מתפרסמים לראשונה בכתב העת אמונת עתיך או באתר המכון, ואחת לכמה שנים, המחקרים שהצטברו מתפרסמים במרוכז בספרי 'כשרות כהלכה' בהוצאת המכון . נכון לקיץ תשפ"ד, יצאו לאור שלושה כרכים.
  • ייעוץ והדרכה בכשרות - המכון מציע שירותי ייעוץ והדרכה בכשרות על ידי מדריכים מטעם המכון לאירועים חד־פעמיים (כגון חתונות באולמי אירועים) וכן ייעוץ והכוונה לכשרות באירועים שאינם מפוקחים על ידי המכון. שירותים אלו נוספים לשירות ההשגחה הקבוע של הרבנות המקומית על אולמי אירועים המחזיקים בתעודת כשרות, כאשר המכון מתבקש בדרך כלל לוודא הקפדה על רמת כשרות ע"פ נוהלי הכשרות של הרבנות הראשית, ולבצע השגחה קפדנית יותר.
  • ייעוץ והכוונה - המכון מפעיל מוקד טלפוני ואתר אינטרנט לצורך בירורים ושאלות שונות בנושאי כשרות, לאנשים פרטיים ולבעלי עסקים.
  • בקרה - המכון מחזיק מאגר מידע ובו תיעוד עסקים המזייפים תעודת כשרות.
  • מעבדה לבדיקת הימצאות חרקים במזון - המכון מפעיל מעבדה העורכת בדיקות מדגמיות להימצאות חרקים בירק המשווק כירק נקי ללא תולעים, ולהימצאות שאריות חומרי הדברה בירקות אלו. המכון ממפרסם מפעם לפעם דו"ח על תוצאות בדיקות אלו.
  • שו"ת ווטסאפ - לכושרות מספר רב של קבוצות בהן נענות על ידי רבני המכון שאלות רבות מדי יום.[2]
  • חקיקה ומדיניות - המכון מפעיל מערך הסברה, שהציג מספר חוקים לקידום הכשרות במדינת ישראל, בנוסף המכון היה פעיל מאוד ודומיננטי בעת חקיקת חוק ייעול הכשרות של השר מתן כהנא בשנת 2021[דרושה הבהרה].
  • סרט לילדים - המכון הפיקה בשיתוף ערוץ מאיר לילדים פרק בסדרה הפופולרית 'אבא ליום אחד', הפרק זמין לצפייה ביוטיוב תחת השם 'אבא ליום אחד בכושרות'.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

כושרות (עמותה)39083742Q6991705