כאן חדשות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כאן חדשות
נתונים כלליים
סוג חדשות
מוטו רק העוּבדות מדברות
מייסדים תאגיד השידור הישראלי
תקופת הפעילות מרץ 2015 – הווה (כ־9 שנים ו־39 שבועות)
חברת אם תאגיד השידור הישראלי
מיקום המטה בית הדפוס 32 (כנפי נשרים 23), ירושלים
משרד ראשי ירושלים
בעלות תאגיד השידור הישראלי
מוצרים עיקריים מפיקת החדשות של כאן 11, כאן ב והדיגיטל
עובדים כ-600
 
https://www.kan.org.il/lobby/news/

כאן חדשות היא חטיבת החדשות של תאגיד השידור הישראלי כאן. בעת הקמת התאגיד כונתה חטיבת החדשות כאן ועכשיו, אך הכינוי הוצא משימוש כמה חודשים לאחר העלייה לאוויר. החטיבה הוקמה כדי לספק תוכן חדשותי לדיגיטל, לטלוויזיה ולתחנות הרדיו של התאגיד ובראשה עומד סמנכ"ל, העומד באותה עמדה בכירה כמו סמנכ"ל הרדיו, הטלוויזיה, הדיגיטל ועוד. תחנת הרדיו כאן ב' נמצאת תחת חטיבת החדשות, ותחנות הרדיו האחרות נמצאות תחת חטיבת הרדיו.

היסטוריה

חטיבת החדשות של תאגיד השידור הציבורי הוקמה במרץ 2015 ובראשיתה עמדה בראשה שלומית אברהם גלוברזון עד שבמרץ 2017 התמנה ברוך שי למנכ"ל החדשות של תאגיד השידור הציבורי. בעבר נקראה החטיבה "כאן ועכשיו" אך שם זה יצא משימוש כמה חודשים לאחר העלייה לאוויר.

התוכן המיוצר בחטיבה משודר באתר התאגיד ובעמודי הרשתות החברתיות של כאן חדשות (טוויטר (X), אינסטגרם וכו׳). להקמת החטיבה הוקצב תקציב של 160 מיליון ש"ח והוא כולל בתוכו את תקציב החטיבה הערבית ואת תקציב כאן רשת ב'. התכנון היה שבחטיבה יעבדו כ-450 עיתונאים, כולל צלמים ואנשי הפקה (בהשוואה לכ-350 עובדים שמועסקים בחדשות 10, ובהיקף דומה בחברת החדשות של ערוץ 12). בחדשות עובדים כ-600 אנשי הפקה ועיתונאים.

בפברואר 2020 עברה חטיבת החדשות לשדר מאולפן חדשות חדש של ערוץ "כאן" בירושלים, בהשקעה של כ-20 מיליון שקל חדש. ותוכניות "כאן חדשות" החלו משודרות מהאולפן.

לקראת הבחירות לכנסת ה-25 כל תוכניות כאן חדשות עברו לאולפן המשני, בזמן שהאולפן המרכזי עבר שדרוג שלקח כ-3 שבועות שכלל הוספות מסכים והחלפת הצבע של האולפן מסגול לכחול. ב-29 באוקטובר 2022 עיתונאית התאגיד טלי מורנו, חשפה את האולפן החדש[1]ביומן החדשות. בזמן השיפוצים הבינו בתאגיד שאין צורך לשדר את כל התוכנית מהאולפן המרכזי, עקב כך הוחלט שהזמן הירוק ומשחקי הכיס יישארו באולפן המשני (לפני כן שימש רק לתוכנית עצם העניין ולמבזקים), מכיוון שהן תוכניות ראיונות ״אחד על אחד״ מאשר פאנל.

פיצול תאגיד השידור הציבורי והקמת תאגיד החדשות

בפשרה בין ראש הממשלה נתניהו לשר האוצר כחלון, שהושגה במרץ 2017, הוסכם לבטל חטיבה זו, ולהקים במקומה חברת חדשות נפרדת, שתורכב ברובה מעובדי חטיבת החדשות של התאגיד, ושילוב מוגבר של עובדי רשות השידור. בעקבות עתירה שהוגשה נגד פיצול חטיבת החדשות,[2] הקפיא בית המשפט העליון את הפיצול עד לקבלת החלטה בעניין. ביולי 2018 בוטל פיצול תאגיד השידור בעקבות זכיית ישראל באירוויזיון.

עיתונאי החטיבה

מנהלים

מגישים

כתבים

תכנים ותוכניות

בטלוויזיה

הפקות הטלוויזיה של כאן חדשות משודרות בערוץ כאן 11. לחטיבת החדשות רצועת בוקר בין השעות 06:30 ל-12:00 הכוללת מבזקים בכל שעה עגולה, שידורי רדיו מצולם מאולפן כאן רשת ב ותשדירים בהפקת מחלקת הדיגיטל החדשותית. בין השעות 15:00 ל-21:30 משודרת רצועת הערב של החדשות בכאן 11, ובלילה ישנה רצועה נוספת של חדשות הכוללת את חדשות הלילה בימי חול, ומבזקים קצרים בסופי שבוע.[7]

ביום חול במלחמת חרבות ברזל לפי סדר שידורן

ביום שישי במלחמת חרבות ברזל לפי סדר שידורן

ברדיו

תוכניות בולטות

בדיגיטל

כאן חדשות פעילה במספר פלטפורמות אינטרנטיות בהן מועברים תוכני החדשות לקהל שצורך אותן ברשתות החברתיות. כחלק מתפיסת הדיגיטל של התאגיד – כל מהדורות החטיבה מפורסמות בערוץ היוטיוב, וכתבות מגזין מפורסמות בערוצי הדיגיטל השונים של החטיבה.[10] מלבד שידור תכנים שמיועדים גם לערוץ כאן 11 ותחנת כאן רשת ב, לכאן חדשות יש סטודיו חדשות דיגיטליות המייצר תכנים חדשותיים ייחודיים לרשתות החברתיות, בהם:

  • הסכתים – הסכת האקטואליה "עוד יום", ההסכת הכלכלי "המנגנון" והסכת המסורת והספרות היהודית "בזמן הזה".
  • הסברונים – סרטוני וידאו בהגשת כתבי החדשות המסבירים אירועים אקטואליים לקהל רחב, בעיקר לצעירים.
  • היום לפני – סדרת סרטונים הפעילה מ-2019 המציגה קטעי ארכיון מאירועים מרכזיים בהיסטוריה הישראלית.

הפלטפורמות הדיגיטליות של כאן חדשות:

  • אתר ויישומון: כאן חדשות מפעילה אזור חדשות תחת אתר כאן, בו ידיעות חדשותיות, כתבות וידאו, תוכניות רדיו והסכתים. ליישומון מעל מיליון הורדות ב”google play
  • טוויטר/X: חשבון שלו יותר מרבע מילון עוקבים ובו מדווחות ידיעות חדשותיות וקטעי וידאו.
  • יוטיוב: ערוץ אליו מנויים יותר מחצי מיליון משתמשים ובו כלל הכתבות והתוכניות של כאן חדשות. לערוץ מעל מיליארד צפיות והוא ערוץ היוטיוב החדשותי הגדול בישראל.
  • פייסבוק: דף עם כ-900 אלף עוקבים, המפרסם כותרות מרכזיות, כן סרטוני וידאו ייחודיים לפייסבוק וכתבות נבחרות מתוכניות החטיבה. ב-2020 רשם הדף 36 מיליון צפיות בסרטונים בו מדי חודש.
  • אינסטגרם: חשבון עם יותר מ-195 אלף עוקבים שמשדר קטעי וידאו חדשותיים וכתבות נבחרות מתוכניות החטיבה, בדגש על תוכן הפונה לצעירים.
  • טיקטוק: חשבון עם למעלה מרבע מיליון עוקבים הכולל בעיקר "הסברונים" – קטעי וידאו בהם כתבי החטיבה מספרים על אירועי היום בצורה קצרה ובלתי רשמית, כאן חדשות היה לכלי התקשורת הראשון בישראל שהפעיל חשבון רשמי ברשת החברתית.
  • ואטסאפ: ערוץ עם מעל ל-200 אלף עוקבים ובו עדכונים חדשותיים, קטעים מהחדשות, ושאלונים אינטראקטיביים. כאן חדשות הם הראשנים עם ערוץ שכזה ברשת החברתית, הערוץ הוקם מספר ימים לפני ה-7 באוקטובר 2023 וצבר עוקבים במהירות.

לכאן חדשות גם חשבון ב׳ת׳רדס׳ שלו כ-20 אלף עוקבים, אך פעילותו מועטת.

מ-17 במרץ 2020, בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, החל התאגיד לשדר חדשות בערוץ יוטיוב עם תרגום לשפת הסימנים הישראלית במסך מלא.[11] דבר המצוי רק במהדורת סיכום של ימי הבחירות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אנחנו מוכנים! הערב ב⁧חדשות עם טלי מורנו נציג את אולפן הבחירות שלנו בירושלים., באתר Twitter
  2. ^ אביב גוטר, המדינה לבג"ץ: פיצול חטיבת החדשות מתאגיד כאן לא פוגע בחופש הביטוי, באתר כלכליסט, 9 באוגוסט 2017
  3. ^ והרי החדשות: מגישת ⁧חדשות הערב⁩ מיכל רבינוביץ' עכשיו גם בכאן רשת ב, באתר Twitter
  4. ^ מיד ברשת ב: מורנוביק, תכנית בכורה הסטורית, באתר Twitter
  5. ^ 5.0 5.1 כאן 11 מצאה מחליף לגאולה אבן: מגיש חדש לחדשות שישי, באתר אייס, 29 במרץ 2023
  6. ^ 6.0 6.1 ציוץ של יואב זהבי, באתר Twitter
  7. ^ לוח שידורים – מדריך ערוצי טלוויזיה ותוכניות רדיו | כאן, באתר www.kan.org.il
  8. ^ כל יום מ-15:00: תוכניות האקטואליה של כאן 11, באתר טוויטר, ‏1.5.24
  9. ^ רדיו אונליין בשידור חי - תחנות רדיו, תכניות מוקלטות ועוד | כאן, באתר www.kan.org.il
  10. ^ שרון טל, הסדרות וגם החדשות: נתוני הדיגיטל המלאים של כאן נחשפים לראשונה, באתר אייס, 29 בדצמבר 2020
  11. ^ המהדורה המרכזית של כאן 11 | בתרגום לשפת הסימנים, סרטון בערוץ "כאן חדשות", באתר יוטיוב (אורך: 1:55:53 שעות), 17 במרץ 2020


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39627724כאן חדשות