יוסי שניר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יוסי שניר

יוסי שניר (נולד ב-1943) הוא קצין חימוש צה"ל במילואים בדרגת תת-אלוף, ביצע שרשרת תפקידים מרכזיים בחטיבת התכנון במטכ"ל וסיים את שירותו בחיל החימוש בתפקיד ראש חטיבת התכנון במטכ"ל אג"א. שניר היה שותף בפיתוח טנק המרכבה ובפיתוח נגמ"ש הפומ"ה ("פורץ מכשולים הנדסי").

ביוגרפיה

יוסי שניר נולד בירושלים. הוא בוגר תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים מטעם המסלול לביטחון לאומי באוניברסיטת חיפה.

שניר התגייס לצה"ל בשנת 1962 לאחר שסיים את לימודיו כהנדסאי מכונות והחל את דרכו כטכנאי צריח. הוא נשאר כמדריך בבה"ד 20 ומשם יצא לקורס קציני חימוש אותו סיים ב-1964. בסיום קורס הקצינים שובץ כמפקד מחלקת החימוש בגדוד תותחנים ואחר כך הפך לקצין החימוש של הגדוד. במהלך שירותו הגדוד השתתף במספר קרבות עם הסורים במסגרת ימי קרב על ניסיון הסורים לבצע את הטיית הירדן. השתחרר מצה"ל בשנת 1965 ושובץ כקצין חימוש בגדוד תותחנים במילואים. במלחמת ששת הימים השתתף בקרבות הגדוד בסיני בגזרה המרכזית כאשר כוחות האחזקה תחת פיקודו מתקנים כלים תוך ביצוע ירי ואף היה שותף ללא מעט היתקלויות עם האויב. את מלחמת ההתשה התחיל כקצין חימוש גדודי וקודם לקצין חימוש עוצבת אשדות במילואים. בשלהי המלחמה למול מחסור בקצינים החליט שניר לחזור לשירות וב-1969 חזר לשירות כעוזר קחש"ר להנדסה. במלחמת יום כיפור שימש שניר במינוי משני כקצין חימוש עוצבת אשדות (אגד 214) והשתתף בקרבות בסיני.

את רוב תפקידיו בשירות ביצע שניר במטכ"ל אג"א:

  • רע"ן תקציב אחזקה במטכ"ל אג"א: הענף היה אחראי על תכנון תקציב ותקצוב פרויקטי הפיתוח ותשתיות האחזקה.
  • רע"ן צל"ם ותחמושת במטכ"ל אג"א: הענף היה אחראי על רכש של כלל הצלם לצה"ל כולל תחום התחמושת.
  • רמ"ח הצטיידות מטכ"לי באג"א: המחלקה הייתה אחראית על רכש כלל הציוד לצה"ל משרוכי נעליים ועד רק"ם כבד. במהלך שירותו בתפקיד זה האתגר המרכזי היה מלחמת לבנון הראשונה בה המחלקה נתנה פתרונות לוגיסטיים תומכי לחימה.
  • מפקד מרכז ציוד: אחד הגופים הלוגיסטיים הגדולים בצה"ל ובמשק כולו האחראי על טיפול בציוד הלחימה בצה"ל.
  • רח"ט תכנון במטכל אג"א: היה אחראי על 2 מחלקות – הצטיידות ומחלקת יו"פ (יצור ופיתוח - קליטת המרכבה) ומחלקת פרויקטים.

במסגרת תפקידו בצה"ל שניר היה שותף בהמשך פיתוח טנק המרכבה, דיגומי דחפורים ממוגנים, פיתוח נגמ"ש הפומ"ה והקמת מדור אלפ"ה - מתן מענה ופתרונות אמל"ח להתמודדות צה"ל עם האינתיפאדה הראשונה.

עם שחרורו מצה"ל מונה יוסי שניר לסמנכ"ל התעשייה הצבאית ושימש בתפקיד במשך כשבע שנים. בשנים 2009–2016 כיהן כמנכ"ל הסתדרות הרוקחים הארצית.

יוסי שניר הוא ממייסדי עמותת "חברים למען החברה" הפועלת בעיר שדרות בתחום החינוך הלא פורמלי ומתמקדת בילדים ובנוער בסיכון ממשפחות במצוקה ובכלל תלמידי בתי הספר בעיר.

חיים אישיים

שניר אלמן ואב לשלושה ילדים. מתגורר בראש העין עם בת זוגו, פרופסור ברכה אלפרט ושני בניה.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

יוסי שניר37638840Q30578872