טויוטה (עיר)
למעלה: אצטדיון טויוטה למטה: ערוץ קורנקי | |
מדינה / טריטוריה | יפן |
---|---|
אוכלוסייה | |
‑ צפיפות | 457 נפש לקמ"ר (2015) |
טויוטה (ביפנית: 豊 田 市, טויוטה-שי) היא עיר במחוז אאיצ'י, יפן. נכון למאי 2015, מספר התושבים בעיר עומד על 420,076 תושבים, והיא בעלת צפיפות אוכלוסין של 457 איש לקמ"ר. שטחה הכולל של העיר הוא 918.32 קמ"ר. העיר נמצאת במרחק של כ-27 קילומטרים מבירת מחוז אאיצ'י, נגויה. בעיר מספר מפעלי ייצור של חברת טויוטה. במקור, העיר נקראה קורומו (挙 母 市 Koromo) ובעקבות ריבוי המפעלים והקשר לחברה טיוטה, שם העיר שונה לשם הנוכחי שלה, טויוטה.
היסטוריה
שטחה הנוכחי של העיר היה מיושב כבר בתקופה הפרהיסטורית. ארכאולוגים מצאו עדויות לכך שהחל מהתקופה הפלאוליתית ביפן ועד היום היה קיים ישוב בשטח העיר. בתקופה הפרוטו-היסטורית הקדומה, האזור היה בשליטת שבט מונונובה, שבנה תילי קבורה רבים. שם העיר המקורי קורומו מוזכר בקוג'יקי ובמסמכים עתיקים אחרים.
במהלך תקופת אדו, מספר חלקים מהאזור בו נמצאת העיר, היו תחת שליטתו של הדאימיו של קורומו. אך, רוב האזור היה שטח של שוגונות טוקוגאווה הנשלט ישירות על ידי הממשלה שישבה באדו. שטח זה נובל[דרושה הבהרה] על ידי האטאמוטו - סמוראי שפעל תחת שוגונות טוקוגאווה. הכפר טוקוגאווה אשר ממנו לקח טוקוגאווה איאיאסו היה ממוקם היכן שנמצאת בעיר[דרושה הבהרה].
לאחר רסטורציית מייג'י, האזור היה מחולק לשתי ערים: אסוקה וקורומו, ומספר כפרים שנשלטו על ידי המחוזות היגאשיקאמו ונישהיקאמו.
באזור הייתה תעשיית משי משגשגת החל מתקופת מאייג'י עד תקופת טאישו. בשנות השלושים של המאה העשרים, הביקוש למשי גולמי ירד ביפן ומחוצה לה. כתוצאה מכך, קיצ'ירו טויוטה, בן דודו של אייג'י טויוטה, החל לחפש חלופות לתעסוקת משפחתו שהתבססה על אריגה באמצעות נול מכני. החיפוש לאחר חלופה, הוביל להקמת מפעל טויוטה שלימים נהפכה לחברת טויוטה - חברת כלי רכב טכנולוגיה. מתקן הייצור הראשון של החברה נבנה בעיר שנובמבר 1938.[1]
ב-1 במרץ 1951, קורומו קיבלה מעמד של עיר וסיפחה אליה את הכפר טקהאשי ממחוז נישהיקאמו ב-30 בספטמבר 1956. בשל התהילה והחשיבות הכלכלית של החברה טיוטה, שהייתה המעסיק העיקרי של תושבי העיר, החליטה העיר קורומו לשנות שמה לשם המפעל - טויוטה. שם העיר נכנס לתוקף ב-1 בינואר 1959.
בשנת 1960, טויוטה קיבלה תואר של עיר אחות עם העיר: דטרויט שבמישיגן, ארצות הברית. עם השנים העיר התרחבה על ידי סיפוח העיירות קאמיגו (מחוז הקיקאי) ב-1 במרץ 1964, וטאקוקה (מחוז הקיקאי) ב-1 בספטמבר 1965. כך גם סנג (מחוז נישהיקאמו) ב -1 באפריל 1967, והכפר מטסודריה (מחוז היגאשיקאמו) ב -1 באפריל 1970.
בשנת 1979 פתחה רכבת נגויה מייטטסו קו החדש של טויוטה (טויוטה ליין), ובשנת 1988 נפתח קו הלולאה של איצ'י, ובכך השתפרה משמעותית את הגישה לעיר באמצעות הרכבת.
טויוטה הפכה לעיר ליבה (צורת יישוב יפנית) בשנת 1998, כתוצאה מעלייה באוכלוסיית העיר.
ב-25 במרץ 2005, אקספו 2005 נפתח עם האתר הראשי שלה נאגאקוטה ועוד פעילויות נוספות בסטו ובטויוטה. אקספו נמשך עד 25 בספטמבר 2005.
ב-1 באפריל 2005, טויוטה סיפחה את העיר פוג'יוקה, את הכפר אוברה (שניהם ממחוז נישהיקאמו), את הערים: אשי, אשוקה, אינאבו, ואת הכפר שימויאמה (כולם ממחוז היגאשיקאמו). מטרת סיפוחים אלו הייתה הרחבת העיר טויוטה.
מיטסורו אובה ואריק פפנר, כותבים של הוול סטריט ג'ורנל הצירו כי עד 2015 העיר התאוששה משפל כלכלי "כל כך עמוק שחלק היו משווים אותה לדטרויט".
גאוגרפיה
העיר ממוקמת בצפון מרכז המחוז אאיצ'י, והיא העיר בעלת השטח הכי גדול במחוז. האזור הצפוני בעיר בנוי על שטח הררי וממוצע פסגות הגבעות בו עומד על 1000 מטרים מעל פני הים, רוב חלק זה נמצא בתוך הפארק הלאומי של אאיצ'י - קוגן. העיר גובלת מצפון עם מחוז נאגנו ומחוז גיפו. פני השטח במרכז העיר ובדרומה הם הרריים פחות ובעלי גבעות נמוכות ושטחי חקלאות רבים.
תחבורה
העיר טיוטה מרושתת היטב עם כבישים מהירים, זאת כתוצאה מכך שהיא מאופיינת כעיר הבירה של חברת טויוטה. עם זאת, טיוטה היא העיר הגדולה ביותר ביפן שלא מחוברת בתחנה לרכבת האומית היפנית (JNR) ולא ליורשה (JR).
כלכלה
המטה הראשי של חברת טויוטה ממוקם בבניין בן 14 קומות בעיר. בנוסף לכך, בעיר נמצא המפעל המקורי של הונשה, המפעל הראשון של טויוטה העוסקת בייצור המוני ונקרא בעבר מפעל "קורומו". וינוד יעקב מעיתון ההינדו תיאר את בניין המטה הראשי של החברה כ"צנוע". בשנת 2013 ראש החברה אקיו טויוטה דיווחה כי יש קושי שמירה על עובדים זרים במטה הראשי.
חינוך
מכללות ואוניברסיטאות
- אוניברסיטת איצ'י גקוסן
- מכון טכנולוגי איצ'י
- מכללת טויוטה הלאומית לטכנולוגיה
- מכללת איצ'י מיזוהו
- אוניברסיטת אוקגאקואן - קמפוס טויוטה
- אוניברסיטת צ'וקיו - קמפוס טויוטה
- היפנים האדום הצלב טויוטה המכללה סיעוד
חינוך יסודי ותיכון
בעיר יש 12 בתי ספר תיכוניים ציבוריים ו-8 בתי ספר תיכוניים פרטיים, 27 חטיבות ביניים ציבוריים ו-78 בתי ספר יסודיים ציבוריים. בעיר גם שתי חטיבות ביניים פרטיים ושני בתי ספר לחינוך מיוחד.
בתי ספר בינלאומיים
- Escola Alegria de Saber - בית הספר הברזילאי
- Escola NECTAR - בית הספר היסודי הברזילאי
- Escola Pintando o Sete - בית הספר היסודי הברזילאי
ערים תאומות
קישורים חיצוניים
- (ביפנית)
שגיאות פרמטריות בתבנית:בריטניקה
פרמטרי חובה [ 1 ] חסרים
הערות שוליים
29477211טויוטה (עיר)