השריה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
השריה היא דרך הכנה של מזון בנוזל. השריה יכולה לבוא כשלב מוקדם של הכנת בשרים ועופות לבישול או צלייה או כהכנה יחידה למזונות מסוימים.
הבשרים מושרים בנוזל הנקרא מרינדה, משרה או תַּחְמִיץ.
מטרות ההשריה
- ריכוך - המרינדה מכילה חומרים התוקפים את הג'לטין שבבשר ומרככים אותו. חומרים אלה יכולים להיות יין, חומץ, סויה, מיצי לימון, אננס ופפאיה או חומרים סינתטיים כגון סלפטר.
- קיצור זמן בישול - לדוגמא בבישול קטניות#בישול.
- מתן טעם - ריכוך הבשרים מאפשר לטעמים לחדור עמוק יותר ולכן מוסיפים למרינדה חומרי טעם בנוסף לחומרים המרככים.
- הרחקת ריחות לא נעימים - בעיקר רלוונטי לדגים המושרים במיץ לימון או חלב כדי להרחיק ריחות ים או ריחות של הקפאה.
- הפגת מרירות - השריית זיתים או פירות הדר לא קלופים במים לפני הכנתם כדי להפיג את מרירותם.
- השריה לפני הגשה - ישנם מאכלים שאינם דורשים בישול, אלא השריה קלה בלבד כגון סלטים או סביצ'ה שמשרים כמה דקות לפני ההגשה לשם ספיגת טעמים.
קישורים חיצוניים
- מרינדה לבשר בקר (סינטה ואנטרקוט), באתר "אכול ושתה"
- דרור פילץ, מרינדה לעוף ולצלעות טלה, באתר "על השולחן"
- מרינדה לפרגיות, באתר "דרום אמריקה"
- משרה (מרינדה), באתר "ארץ עיר"
- המיץ של המיץ, באתר וואלה
טכניקות בישול | ||
---|---|---|
יבש | אפייה • צלייה • קלייה • עישון | |
מבוסס מים | בישול לבן • הרתחה • חליטה • שליקה • אידוי • נזיד | |
מבוסס שמן | טיגון עמוק • הקפצה | |
מבוסס אלכוהול | פלמבה (שילהוב) | |
מבוסס חומץ או מלח | כבישה • החמצה | |
בעזרת כלים | אמבט מרים • סיר לבישול איטי • בישול במיקרוגל • סיר לחץ • מנגל • הקצפה | |
גסטרונומיה מולקולרית | ספריפיקציה • סו-וויד |
36512283השריה