החלוצים - לקט צלליות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
החלוצים: לקט צלליות גזורות בידי מאיר גור-אריה
מידע כללי
מאת מאיר גור אריה
שפת המקור עברית
הוצאה
הוצאה הוצאת "בני-בצלאל", ירושלים
תאריך הוצאה תרפ"ה [1924]
מספר עמודים 22
קישורים חיצוניים
הספרייה הלאומית 990043946830205171

"החלוצים: לקט צלליות גזורות בידי מאיר גור-אריה" או "החלוצים: גזרי צלליות בלווית שירי חלוצים" (1924) הוא ספר מאת מאיר גור אריה, המציג צלליות של חלוצים.

תיאור

ספרו של מאיר גור אריה - "החלוצים", הוא אלבום המכיל 20 צלליות של דמויות ארצישראליות. הספר יצא בהוצאת "בני בצלאל", והוא הודפס בדפוס "ציון" של האחים רוהל בירושלים. כל דף מכיל צללית ומתחתיה פזמון פופולרי בן התקופה, שבחר מרדכי נרקיס.[1] התיאורים של גור-אריה מציגים את החלוצים, אחד מן הדימויים שפותחו בבצלאל, בית מדרש לאמנות ולמלאכות-אמנות, במצבים של תנועה. בעיקר מן ואל העבודה. הם משקפות את האידיאל הציוני של העלייה השנייה והעלייה השלישית, כפי שהתבטאו ב"גדוד העבודה". ה"חלוץ" של גור-אריה עובד בסלילת כבישים, רוקד הורה ("פולקה חלוצית"), או עומד בקצה המאהל המשותף ("חד מחבריא"). בסופו של היום הוא חוזר אל משפחתו ("חלקי מכל עמלי"). האלבום הוצג בתערוכת "בצלאל" בתל אביב ובירושלים בשנת 1924.[2]

  • שמות הצלליות: "למחנה", "פגישה", "לאהל", "בארבע ידיים", "ברוד", "הסתתים", "סעודה מפסקת", "על הסלע הך הך!", "לאטו", "בדרך", "חלקי מכל עמלי", "כחם היום", "חד מחבריא", "פולקה חלוצית", "תן אש", "הורה", "צרה בשל המלכה", "מכתב", "עת ינוסו הצללים"
  • שמות השירים באלבום: "אין דבר",[3] "פעם אחת",[4] "כשתבוא", "הללויה",[5] "גליל",[6] "דודאי אהבה",[7] "לא צריך צעירות",[8] "שיר החלוצים", "מירושלים", "חלוץ חלוץ הנני",[9] "אל ספוד", "הנה באנו",[10] "הגד חביבי", "מחצבה",[11] "תפלת סדרן", "אנו נבנה", "אתה הוא היודע".

גלריה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

החלוצים - לקט צלליות31441379Q97216432