הדיוויזיה השנייה (ארצות הברית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הדיוויזיה השנייה
2nd Infantry Division
תג הכתף של הדיוויזיה
תג הכתף של הדיוויזיה
פרטים
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
שיוך צבא ארצות הברית
סוג דיוויזיה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 1917–קיימת
מלחמות מלחמת העולם הראשונה
מלחמת העולם השנייה
מלחמת קוריאה
מלחמת אפגניסטן
מלחמת עיראק

הדיוויזיה הראשונהאנגלית: 2nd Infantry Division) היא דיוויזיה של צבא ארצות הברית שלחמה במלחמת העולם הראשונה ובמלחמת העולם השנייה, והיא פעילה עד היום. מטה הדיוויזיה שוכן בפורט לואיס, קוריאה הדרומית, והיא כפופה לארמייה השמינית.

היסטוריה

מלחמת העולם הראשונה

הדיוויזיה הראשונה הוקמה ב-21 בספטמבר 1917, וב-26 באוקטובר 1917 היא כבר נפרסה בצרפת. הדיוויזיה הורכבה מהבריגדה ה-3 שהורכבה מהרגימנטים ה-9 וה-23, ומבריגדת הצי ה-4 שהורכבה מרגימנטים של הנחתים ה-5 וה-6. הדיוויזיה לחמה בקרב השני על המארן, בקרב השלישי על האן, בקרב סן-מייל ובמתקפת מז-ארגון, ולאחר סיום המלחמה נשארה הדיוויזיה ככוח כיבוש בגרמניה עד לאפריל 1919, וביולי אותה שנה היא חזרה לארצות הברית. במהלך הלחימה, ספגה הדיוויזיה 4,478 הרוגים, ו-17,752 פצועים.

בין המלחמות

לאחר המלחמה הוצבה הדיוויזיה בטקסס, והייתה אחראית על כל הניסווים השונים במבנה הדיוויזיות והצבא, ובכלל זה הייתה הדיוויזיה הראשונה שעברה למבנה המשולש החדש בשנת 1940.

מלחמת העולם השנייה

בשנת 1941 הדיוויזיה, שכללה את הרגימנטים ה-9, ה-23 וה-38, השתתפה בתימרוני לואיזיאנה, וב-8 באוקטובר 1943 הפליגה לאנגליה, תחת פיקודו של וולטר רוברטסון. ב-7 ביוני 1944 נחתה הדיוויזיה בחוף אומהה, ולחמה במערכה בנורמנדי, ובכלל זה השתתפה במבצע קוברה. לאחר מכן היא לחמה במהלך הקרב על ברסט ובמהלך הקרב על הבליטה, ובהמשך השתתפה בפלישת בעלות הברית המערביות לגרמניה עד סוף המלחמה. במהלך הלחימה איבדה הדיוויזיה 3,031 הרוגים, 12,785 פצועים ו-457 מתו מפצעיהם. ביולי 1945 נשלחה הדיוויזיה לארצות הברית להתאמן לקראת הפלישה ליפן, שבוטלה לבסוף בעקבות כניעת יפן, ובאפריל 1946 שוחררו לוחמי הדיוויזיה.

מלחמת קוריאה

בשנת 1950 פרצה מלחמת קוריאה, ועד מהרה נשלחה הדיוויזיה לסייע לדיוויזיה ה-24 שהייתה מוצבת בדרום קוריאה. הדיוויזיה השתתפה בקרבות השונים במהלך המלחמה, ובכלל זה בקרב על מתחם פוסאן והקרב על הנהר צ'ונגצ'ון, ואף נכללו בה כמה אלפי חיילים דרום קוריאנים.

לאחר המלחמה

בשנת 1956 הועברה הדיוויזיה לאלסקה, ובשנת 1958 עברה הדיוויזיה ארגון מחדש. בשנת 1965 התדרדר המצב בקוריאה, ובעקבות כך נשלחה לשם הדיוויזיה ה-2, לתמוך בצבא הדרום קוריאני. בשנת 1976 חטפו שומרי גבול של צפון קוריאה שני חיילים אמריקנים בסבך, כשהם חותכים עץ לאורך קו ההפרדה כחלק מפעולה שגרתית, ובעקבות כך חצו כוחות הדיוויזיה את הגבול ותקפו כוחות צפון קוריאנים. במהלך העשור הראשון של המאה ה-21 נשלחה הדיוויזיה לכמה סבבי שירות בעיראק ובאפגניסטן, וכיום היא מוצבת בבסיסה בפורט לואיס, קוריאה הדרומית, כחלק מהארמייה השמינית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הדיוויזיה השנייה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
הדיוויזיה השנייה (ארצות הברית)25525117