גינטאנג מנוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גינטאנג מנוק
Ginataang Manok
מאכלים
סוג מרק
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר עוף

גינטאנג מנוקפיליפינית: Ginataang Manok) הוא מרק חם מהמטבח הפיליפיני, המבושל בחלב קוקוס עם ירקות ותבלינים.[1]

המרק מבושל עם עוף או דג, פלחי פפאיה ירוקה קישוא, תרד, עלי פלפל חריף, זנגביל, בצל, ממרח שרימפס ורוטב דגים שאותם מערבבים יחד ומבשלים עם חלב קוקוס (Kakang Gata).[2]

המאכל משתייך למאכלים פיליפינים המכונים Ginataan, מנות המבושלות בחלב קוקוס.[3]

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס מאכלי ים ובשר חזיר בליווי דלעת ירוקה, תפוחי אדמה או עגבניות.

המאכל דומה מאוד לבינאקול (Binakol) וטינולה (Tinola) ויחד איתם נחשב לסמל של הכנסת אורחים.[4][5]

הערות שוליים

  1. Vanjo Merano, Pinoy Chicken Curry Recipe, Panlasang Pinoy, ‏2022-08-30 (באנגלית)
  2. Raymund, Ginataang Manok, Ang Sarap (A Tagalog word for "It's Delicious"), ‏2014-11-25 (באנגלית)
  3. Lalaine Manalo, Ginataang Manok, Kawaling Pinoy, ‏2023-05-04 (באנגלית)
  4. Ginataang Manok (Chicken Stewed in Coconut Milk) Filipino Recipe! - Savvy Nana, www.savvynana.com
  5. Manny, Pork Lauya (Ilokano Pork Stew) | Panlasang Pinoy Meaty Recipes, ‏2023-09-10 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

גינטאנג מנוק41206161Q65059348