ברואה (לחם)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברואה
Broa
מאכלים
סוג לחם תירס
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח תירס

ברואהפורטוגזית: Broa) הוא לחם תירס פורטוגזי מסורתי הנפוץ במדינות הדוברות פורטוגזית.[1]

הלחם עשוי מתערובת של קמח תירס עם קמח שיפון או חיטה, ושמרים לצורך התפחה.[2][3]

לברואה גרסאות שונות, והוא עשוי להיות מתוק או מלוח.

נהוג להגיש את הלחם לצד מנות מסורתיות כמו מרק קאלדו ורדה או אסורדה ולעיתים בליווי זיתים, שמן זית או חמאה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברואה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Xosé Luis Méndez Ferrín, Broa, Faro de Vigo, ‏2014-04-21 (בספרדית)
  2. ^ ANTENOR NASCENTES DICIONARO ETIMOLOGICO DA LINGUA PORTUGUESA TOMO I
  3. ^ Dany Bar, סיפורו של מתכון: לחם תירס פורטוגזי Broa de Milho, באתר דני בר | טיולים וסגנון חיים, ‏26 במאי 2022
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ברואה (לחם)40264837Q2642060