ברואה (לחם)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | לחם תירס |
מטבח | פורטוגזי |
מוצא | פורטוגל |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | קמח תירס |
ברואה (בפורטוגזית: Broa) הוא לחם תירס פורטוגזי מסורתי הנפוץ במדינות הדוברות פורטוגזית.[1]
הלחם עשוי מתערובת של קמח תירס עם קמח שיפון או חיטה, ושמרים לצורך התפחה.[2][3]
לברואה גרסאות שונות, והוא עשוי להיות מתוק או מלוח.
נהוג להגיש את הלחם לצד מנות מסורתיות כמו מרק קאלדו ורדה או אסורדה ולעיתים בליווי זיתים, שמן זית או חמאה.
קישורים חיצוניים
- מתכון של ברואה, באתר Breadtopia
הערות שוליים
- ^ Xosé Luis Méndez Ferrín, Broa, Faro de Vigo, 2014-04-21 (בספרדית)
- ^ ANTENOR NASCENTES DICIONARO ETIMOLOGICO DA LINGUA PORTUGUESA TOMO I
- ^ Dany Bar, סיפורו של מתכון: לחם תירס פורטוגזי Broa de Milho, באתר דני בר | טיולים וסגנון חיים, 26 במאי 2022
ברואה (לחם)40264837Q2642060