אפוק טיימס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
EPOCH TIMES
קובץ:לוגו אפוק טיימס.pdf
תדירות מגזין חודשי
פורמט מגזין
בעלים עמותת אפוק מדיה ישראל ע"ר
עורך ראשי איל לוינטר
שפה עברית
מדינה ישראל
http://www.epochtimes.co.il/

אפוק טיימסאנגלית: Epoch Times; בסינית מפושטת: 大纪元; בפין-יין: Dàjìyuán) הוא חלק מגוף תקשורת בינלאומי, Epoch Media Group. הקבוצה מוציאה לאור מאמרים בדפוס ובאינטרנט בכשלושים וחמש מדינות ובעשרים שפות (לרבות בעברית). המגזין מגדיר עצמו כ"מגזין מרחיב דעת ומעורר מחשבה"[1] הפועל למען "עיתונות חופשית ונקייה"; מטרתו "לעודד את הצד האנושי הטוב",[2] ונמצא בבעלות מלאה של עמותת אפוק מדיה ישראל ע"ר המקדמת עיתונות חופשית בישראל.

בישראל "אפוק טיימס" יוצא כמגזין. הוא יוצא לאור על ידי עמותת "אפוק מדיה ישראל". עורך המגזין בישראל הוא איל לוינטר[3].

משימתה של הקבוצה היא "לתת לאנשים מסביב לעולם קול עצמאי שניתן לסמוך עליו, התורם בצורה חיובית למהלך חייהם לטווח הארוך".[דרוש מקור]

המהדורה העברית

קובץ:Cover 266.jpg
עמוד שער גיליון אוקטובר 2014

המהדורה העברית של "אפוק טיימס" יוצאת לאור בישראל כמגזין חודשי תחת הכותרת "Epoch Times".

כל חודש נבחר נושא לגיליון, ונכתב עליו מזוויות מבט שונות - החל מגאו-פוליטיקה, ניהול, פסיכולוגיה, וטכנולוגיה ועד מדע, ותרבות. הירחון מופץ למנויים וברשתות שיווק שונות. ניתן לרכוש את המגזין בנקודות מכירה מרכזיות כגון: סטימצקי, צומת ספרים וחנויות אחרות.

בית לתוכן Epoch Times

בנוסף להוצאה לאור של המגזין, אפוק טיימס גם מפיק אירועי תוכן, ואנשי התוכן של המגזין מרצים בנושאי תחומי ההתמחות שלהם. כמו כן, מנהל המגזין קהילת חברים (בסגנון "מינויי פרמיום") ומפיק עבורם מגוון אירועי תוכן. אופי האירועים לדברי הארגון הוא "שילוב בין יוקרה לבין תוכן מרתק ונטוורקינג".

היסטוריה

העיתון הוקם על ידי קבוצה של סינים-אמריקניים בשנת 2000 שהחלו להפיצו בשפה הסינית ברחבי ארצות הברית. בשנת 2003 החל לצאת בשפה האנגלית. בעברית יוצא העיתון באופן דו-שבועי החל מדצמבר 2005, במהדורה שבועית החל מאוגוסט 2008, ובמהדורה חודשית כמגזין החל מאוגוסט 2011. המגזין מופץ למנויים ובנקודות מכירה. בשפה הסינית, מהדורת העיתון היא כיום מהדורת החדשות הגדולה ביותר מחוץ לסין, הן כעיתון מודפס והן באינטרנט. ברחבי העולם הוא מופץ בעיקר בקרב דוברי השפה הסינית (ובעוד 20 שפות נוספות)[דרוש מקור]. ממשלת סין מונעת את הגלישה באינטרנט לאתרי העיתון ואת הפצתו בדפוס במדינה, בשל מדיניותו של העיתון לדיווח חדשות באופן עצמאי ובלתי מצונזר על ידי גורמי שלטון, ובשל חשיפת[4] רדיפת מתרגלי שיטת המדיטציה פאלון גונג (שיטה רוחנית שמקורה בסין אשר נרדפת על ידי המשטר הקומוניסטי הסיני) ותעשיית קצירת האיברים בכפייה מהמתרגלים של השיטה.

העיתון טוען כי הוא עצמאי וחסר משוא פנים, אולם נטען כנגדו כי הוא מוטה נגד המשטר הקומוניסטי בסין, וכי הוא מביע בדרך-כלל דעות שמרניות ודעות התומכות בימין בארצות הברית (למשל בנושאי המלחמה העולמית בטרור ומלחמת עיראק, בעידוד תרבות מסורתית ונקיטת קו מערכתי החושף את פשעי הקומוניזם ברחבי העולם).

תשעת הדיונים

"תשעת הדיונים", ספר בהוצאת מערכת האפוק טיימס שיצא לאור בשנת 2004, פורסמו לראשונה בגרסה הסינית של עיתון ה"אפוק טיימס" בנובמבר 2004. מאוחר יותר, המאמרים תורגמו לאנגלית, הובאו לדפוס והתפרסמו באינטרנט. כיום ניתן להשיג את "תשעת הדיונים" ב-20 שפות. תשעה דיונים אלו הם בעיקרם תשעה נושאי ביקורת נגד המפלגה הקומוניסטית הסינית והם מתהדרים בכותרות כגון "איך המפלגה הקומוניסטית היא כוח המתנגד ליקום" (דיון מס' 4) או "על הטבע הנבזי של המפלגה הקומוניסטית הסינית" (דיון מס' 9).[5]

בהקדמה לספר מובהרת עמדתו: "במשך למעלה מ-80 שנות קיומה, כל דבר בו נגעה המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) הושחת בשקרים, מלחמות, רעב, עריצות, טבח וטרור. אמונות וערכים מסורתיים הושמדו באלימות. מושגים מוסריים מקוריים, ומבנים חברתיים התפוררו תחת אלימות. אמפתיה, אהבה והרמוניה בין אנשים עוותו למאבק ושנאה".[5]

לטענת מפרסמיו, תשעת הדיונים אחראים לפרישה של למעלה מ-307 מיליון איש מן המפלגה הקומוניסטית. הנתונים מופיעים באתר "טואי-דאנג"[6] (退党 "פרישה מהמפלגה" בסינית), השייך אף הוא לרשת התקשורת[7].

העיתון זכה במספר פרסים על חשיפותיו בנושאי זכויות אדם, ובכללם מן "החברה הבינלאומית לזכויות אדם"; ובפרס הראשון של "ארגון העיתונאים האסיאתי-אמריקני" בארצות הברית. בנוסף, הופקה על פי הספר סדרה של סרטים דוקומנטריים על ידי תחנת הטלוויזיה הבינלאומית בסינית ובאנגלית "NTDTV".

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "אודות אפוק טיימס ישראל". אפוק טיימס. נבדק ב-2018-06-21.
  2. ^ Epoch Times Israel (2017-08-20), Invest for a change ערב גאלה-תוכן, נבדק ב-2018-06-21
  3. ^ "אודות אפוק טיימס ישראל". אפוק טיימס. נבדק ב-2018-06-21.
  4. ^ בית חולים למטרות רצח, באתר אפוק טיימס
  5. ^ 5.0 5.1 תשעת הדיונים בעברית באתר אפוק טיימס
  6. ^ home, Tuidang (באנגלית אמריקאית)
  7. ^ 大纪元退党网站


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אפוק טיימס25961203