אספסול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אספסול
Espasol
מאכלים
סוג עוגה
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים אורז

אספסולפיליפינית: Espasol) הוא עוגת אורז מתוקה ורכה מהמטבח הפיליפיני, שמקורה במחוז לגונה.[1]

המאכל מורכב מקמח אורז דביק שמבושל בחלב קוקוס עם רצועות קוקוס ממותקות, לאחר הבישול, העוגות נחתכות למלבנים או גלילים ומצופות בקמח אורז קלוי.[2]

המאכל נמכר בעיקר בעונת חג המולד, אך ניתן למצוא אותו לאורך כבישים ראשיים, בחנויות רחוב ובתחנות אוטובוס באזור לגונה וסביבתה.[3][4]

בעגה הפיליפינית, נעשה שימוש הומוריסטי במילה "אספסול" גם כדי לתאר אדם המתאפר באיפור כבד ומוגזם.[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אספסול בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Dream Themes 2 - Espasol, www.dotpcvc.gov.ph
  2. Filipino Recipe - A Collection of Free Filipino Recipes, Filipino Recipe (באנגלית)
  3. Lalaine Manalo, Espasol, Kawaling Pinoy, ‏2019-07-30 (באנגלית)
  4. Espasol | Traditional Dessert From Province of Laguna | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  5. What does espasol mean?, www.definitions.net
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אספסול41235457Q3543397