אלפחור
אלפחור (מספרדית: Alfajor, ראו פירוט להלן) היא עוגייה שמורכבת בעיקר מקורנפלור, ביצים וחמאה, ואופיינית לספרד ומדינות דרום אמריקה - בעיקר ארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי ופרו.
אלפחור ארגנטינאי מסורתי עשוי לרוב ככריך משתי עוגיות שביניהן נתונה ריבת חלב. יש שנוהגים לקשט את דפנות האלפחור בקוקוס ואחרים מצפים את האלפחור כולו בשוקולד. במחוז קדיס שבאנדלוסיה (ספרד) נפוצה, בעיקר בזמן חג המולד, מרקחת - עשויה מקמח, דבש, שקדים ותבלינים (לרוב קינמון) - המכונה אף היא "אלפחור".
כיום, ממתגות חלק מהחברות את עוגיות האלפחור ומשווקות אותן ביחידות בודדות עטופות אריזה סגורה הרמטית. מגוון סוגי האלפחור גדל אף הוא: במילוי מרנג, ריבת חבושים, רסק תפוחי עץ, שוקולד - וחלקם אף עשוי משלוש שכבות עוגייה ומילוי כפול.
השם
מקור השם הספרדי אלפחור במילה הערבית אַל-פָאחִ'ר ׁ(الفَاخِر) שפירושה "המשובח". באזורים מסוימים בספרד עוגייה זו נקראת אָלָחוּ ׁ(alajú).
לעיתים נתפסת בעברית צורת הרבים הספרדית אלפחורס (Alfajores) כצורת היחיד (בדומה לבורקס), והיא מקבלת ריבוי כפול - אלפחורסים.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: אלפחור |